Recomandări TV. Miracole, povești de succes, dar și eroi veroși

de Gloria Sauciuc în 3 Dec 2018
Cele mai interesante titluri programate pe micul ecran de luni până duminică

Într-o lună care stă sub semnul magiei, săptămâna începe pe micul ecran cu un film despre miracole, continuă cu povestea de succes a unui asuprit al sorții (Slumdog Millionaire) și cu un film de sărbători, încheindu-se în notă fantastică.  Pentru amatorii de senzații tari, am inclus în recomandările TV ale săptămânii filme despre mafie, crimă și eroi veroși.

Dramă. Luna lui Jupiter (2017)
Luni, 3 decembrie, ora 02:40, HBO 2
Filmul este despre refugiați, dar şi despre o căutare a lui Dumnezeu, în sensul că trebuie să recunoaștem că întâlnim uneori lucruri absolute sau misterioase. Personajul Aryan este, în realitate, o materializare: o figură christică în corpul unui refugiat, care ar putea fi un înger. Miracolele nu apar niciodată când le așteptăm și poate că nu le folosim niciodată așa cum ar trebui”, declara regizorul. Un film care ne atrage atenția, prin vocea doctorului Stern (jucat de Merab Ninidze), că „oamenii uită să se uite în sus, trăiesc pe orizontală”...

Acțiune. Renegades (2017)
Marţi, 4 decembrie, ora 22:00, Film Now
O echipă de militari versați trebuie să recupereze un tezaur de pe fundul unui lac, în mijlocul Bosniei și de sub nasul inamicului, trupele paramilitare ale sârbilor bosniaci, în filmul de acţiune Renegades. Renegades se poate, aşadar, lăuda că este un film despre soldați americani făcut și regizat de europeni. Într-un rol central apare, totuşi, americanul J.K. Simmons, pe post de comandant, raisonneur-ul pontos al trupelor. Plasat în anii 1990 în timpul intervenției Nato în Bosnia Herțegovina, îl are în rol negativ pe germanul Clemens Schick.

Crimă. No Country for Old Men (2007)
Miercuri, 5 decembrie, ora 00:50, Paramount Channel
Filmul îl urmărește pe Llewelyn Moss (Josh Brolin), care dă peste o grămadă de cadavre, heroină, și 2 milioane de dolari cash, în deșertul Texasului. Hotărât să dispară cu banii, își da seamă că cineva e pe urmele lui; acest „cineva” se întâmplă să fie tocmai psihopatul asasin Anton Chigurh (Javier Bardem). Șeriful Ed Tom Bell (interpretat de Tommy Lee Jones, foto colaj) încearcă să oprească inevitabilul sfârșit sângeros, în calitate de om al legii. Însă rămâne mereu în urmă; de modă veche, genial odată, e depășit de aceste noi timpuri, într-un ținut care nu mai este pentru el, pe care nu-l mai poate apăra.

Mafie. Donnie Brasco (1997)
Joi, 6 decembrie, ora 23:55, Cinemax 2
Bazat pe fapte reale, acest film de excepție redă povestea faimosului Joe Pistone, un agent FBI infiltrat în mafia new-york-eză a sfârșitul anilor ’70. Pistone (Johnny Depp) își ia numele de Donnie Brasco și se împrietenește cu Lefty Ruggiero (Al Pacino), un cap mafiot, a cărui viață personală se duce de râpă. Cu o soție care vrea să-l părăsească și cu un fiu toxicoman, Lefty se simte descumpănit. De treizeci de ani în Mafie, cu 26 de victime la activ, el realizează că nu a devenit, nicidecum, persoană la care visa când a hotărît să se dea cu băieții răi pentru a trăi o viață fără grijă zilei de mâine. Tânărul Donnie Brasco pare a fi exact o proiecție a persoanei sale în tinerețe. Îl va lua sub aripa sa protectoare și sub această tutelă Donnie va accede imediat în vârfurile ierarhiei gangsterilor. Atras de mirajul acestei lumi, Donnie pare să uite că de fapt el este Joe Pistone, neglijându-și misiunea. Pe măsură ce se atașează de Lefty, Donnie își dă seama că îi va fi cumplit de greu, dacă nu imposibil să-l dea pe acesta pe mână FBI-ului când șefii săi i-o vor cere.

Film de familie. A Golden Christmas 3 (2012)
Vineri, 7 decembrie, ora 23:40, Diva
Un film de familie, de văzut în perioada sărbătorilor. Doi căței și adaptarea pentru scenă a „Poveștii de Crăciun” ajută doi oameni să descopere pe neașteptate iubirea într-o comedie romantică emoționantă.

Dramă/romance. Slumdog Millionaire (2008)
Sâmbătă, 8 decembrie, ora 22:45, Pro Cinema
O poveste de succes, de văzut într-o perioadă din an în care avem nevoie de povești despre uimitoare transformări. „Povestea lui Jamal (Dev Patel), un adolescent din Mumbai care, sărac lipit şi fără educaţie, câştigă premiul cel mai al versiunii indiene a emisiunii Vrei să fii miliardar?, a impresionat o lume întreagă, devenind una dintre cele mai citate ascensiuni "rags to riches" din ultimul deceniu, atât din punctul de vedere al protagonistului, cât şi din cel al producţiei”, scria Cinemagia. Printre pasionaţii de cinema Danny Boyle a devenit celebru datorită lui Trainspotting, dar faima globală o obţine după lansarea lui Slumdog Millionaire, film premiat cu opt Oscaruri în 2009.

Fantasy. Ghostbusters (1984)
Duminică, 9 decembrie, ora 12:20, AXN
Protagonistii acestei comedii exuberante sunt Dr. Peter Venkman (Bill Murray), Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd), Dr. Egon Spengler (Harold Ramis).
Înarmați cu arme speciale, cei trei pornesc în căutarea și prinderea jefuitorilor de morminte, a fantomelor și a multor alte creaturi ciudate. Bill Murray obţinea faima internaţională în 1984, când Vânătorii de fantome, regizat de Ivan Reitman, se menţine cinci săptămâni la rând în topul încasărilor din Statele Unite. Cu un buget de 30 de milioane de dolari, comedia de acţiune va reuşi să strângă nu mai puţin de 300 de milioane, devenind al doilea cel mai de succes film al anului, după Beverly Hills Cop. La vremea respectivă, se afla topul celor mai populare zece filme din toate timpurile, iar o relansare în 1985 a făcut ca Vânătorii de fantome să întreacă Beverly Hills Cop şi să devină cea mai de succes comedie a anilor '80.

Exploreaza subiecte similare:

Jupiter holdja, Renegades, No Country for Old Men, Donnie Brasco, Johnny Depp, Al PAcino, Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, A Golden Christmas 3, Dev Patel, Danny Boyle, Slumdog Millionaire, Ghostbusters, Bill Murray

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells