Premierele săptămânii 15-21 iulie 2016

de Ştefan Dobroiu în 15 Iul 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Pe lângă o aşteptată premieră pentru întreaga familie, săptămâna aceasta ne mai oferă trei filme de gen extrem de bine primite pe glob, prin urmare ai toate motivele să mergi în weekend la cinema. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Ice Age: Collision Course/Epoca de gheaţă: Ploaie de meteoriţi
Seria Ice Age a avut parte de o evoluţie neaşteptată a popularităţii: deşi cronicile au fost din ce în ce mai neprimitoare cu filmele francizei, încasările au crescut. Este clar că e de ajuns să-i vedem pe Sid (John Leguizamo), Manny (Ray Romano), Diego (Denis Leary) şi prietenii lor pe marile ecrane ca să-i adorăm instantaneu, indiferent de ce fac. Deşi în acest moment doar una din cinci cronici este pozitivă, filmul va bage cu siguranţă noi recorduri la încasări, în România şi afară. Ploaie de meteoriţi ni-l arată şi pe Scrat aruncând întregul sistem solar în bucluc cu trăsnita lui goană după ghinda mult iubită.

Cronica noastră, aici.

The Shallows/Din adâncuri
Jaume Collet-Serra, unul din regizorii exportaţi de Spania în Statele Unite, revine în atenţie cu Din adâncuri, horror ce îi oferă lui Blake Lively, actriţă care se menţine la periferia celebrităţii, o nouă şansă la Hollywood. Lăudat de critici pentru modul cum întreţine suspansul şi dozează secvenţele dătătoare de fiori, Din adâncuri ne-o arată pe Nancy, o studentă la medicină, ajungând pe o plajă retrasă din Mexic pentru a face surf. Mama lui Nancy a murit recent şi tânăra se recuperează după tragedie luptându-se cu valurile, dar curând va vedea că are un inamic mult mai periculos: un impozant rechin alb, gata să-şi vâneze prânzul în apele puţin adânci de lângă ţărm. Sechestrată pe o stâncă, Nancy va avea nevoie de imensă ingeniozitate pentru a supravieţui confruntării cu natura nemiloasă.

Sultan
Filmul cu Salman Khan şi Anushka Sharma a bătut recorduri peste tot în lume unde a fost lansat, bucurându-se de un prim weekend cu peste 50 de milioane de dolari încasări. Deja etichetat drept filmul indian al anului, Sultan spune povestea unui wrestler indian care, campion al unui mic oraş din nordul ţării, visează să câştige o medalie naţională şi, de ce nu, să participe chiar la Jocurile Olimpice. Doar că viaţa are alte planuri cu Sultan, iar eroul va vedea asta de îndată ce o va întâlni pe Aarfa (Sharma), campioana la lupte libere din oraş. O poveste despre ambiţie, perseverenţă şi totală dăruire întru împlinirea unui vis, filmul le garantează spectatorilor nu doar emoţie, ci şi o infuzie de energie şi dedicaţie pentru urmarea propriilor visuri.

Un articol despre film, aici.

The Wave/Bølgen/Valul ucigaş
Când un regizor european "atacă" un gen eminamente hollyoowdian, filmul cu dezastre, poţi avea surprize foarte plăcute. Este cazul Valul ucigaş, în care norvegianul Roar Uthaug (ales, după succesul filmului, să regizeze reboot-ul Tomb Raider) renunţă la dezastrul global aplicat la Hollywood şi alege să prezinte o pitorească vale din Norvegia ameninţată de un tsunami atotdistrugător după prăbuşirea unui perete muntos. Uthaug controlează foarte bine iminenţa dezastrului şi debandada iscata de acesta, reuşind în acelaşi timp să ofere nu doar efecte speciale de cea mai bună calitate, ci şi poveşti umane convingătoare şi interpretări excelente ale actorilor.

Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Shallows, Ice Age: Collision Course, Sultan, Bølgen

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 15 iulie 2016 17:24
Ice Age: Collision Course/Epoca de gheaţă: Ploaie de meteoriţi, cea mai interesanta premiera din perioada 15-21 iulie. Am vazut si celelate 4 parti ale seriei de pana acum si mi-au placut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells