Premierele lunii iunie 2014

de Ştefan Dobroiu în 2 Iun 2014
Află cele mai tari premiere aduse pe ecrane în această lună!

Luna mai ne-a obişnuit cu o mulţime de premiere puternice programate pentru lansare, iar iunie nu se lasă deloc mai prejos, ba chiar pare să ridice miza! Trei dintre cele mai aşteptate continuări vor veni pe ecrane, genul SF şi comedia părând genurile favorite ale lunii. Iată mai jos recomandările Cinemagia.

6 iunie
Edge of Tomorrow: Prizonier în timp
Tom Cruise revine la genul SF cu această producţie de anvergură semnată de Doug Liman. Aceasta ne poartă în viitor, când Pământul este atacat de o rasă extraterestră, iar în centrul atenţiei ajunge fără să vrea neexperimentatul soldat Bill Cage (Cruise). Ucis în chiar prima lui zi de luptă pe câmpul de bătaie, Cage se va trezi prizonierul unei bucle temporale care îl face să retrăiască la nesfârşit aceeaşi zi, forţându-l să caute nu doar o posibilitate de a scăpa din această buclă temporală, ci şi o cale eficientă de atac împotriva atacatorilor gata să extermine umanitatea. Cu ajutorul ofiţerului Rita Vrataski (Emily Blunt), eroină de război, are o şansă să încline balanţa conflagraţiei într-o direcţie favorabilă omenirii...

Weekendul vine şi cu A Million Ways to Die in the West/Urma scapă turma, în care specialistul în comedie Seth MacFarlane arată cam ce spune şi titlul original, că există o mulţime de mijloace prin care cineva îşi poate afla sfârşitul în Vestul Sălbatic. Comedia sa ireverenţioasă îi mai are pe afiş pe Charlize Theron şi Liam Neeson.

13 iunie
22 Jump Street/O altă adresă de pomină
21 Jump Street s-a dovedit un hit surpriză al lui 2012, prin urmare Channing Tatum şi Jonah Hill nu au aşteptat prea mult pentru a se reîntoarce în echipa de şoc a poliţiştilor Schmidt şi Jenko. După ce au terminat cu problemele din liceu, cei doi înfruntă acum provocările colegiului pentru a descoperi cine se află în spatele distribuţiei de droguri printre studenţi. Dave Franco revine în distribuţie, iar pe afişul filmului apare şi Brad Pitt. Trailerele promit o distracţie la fel de trăsnită ca cea din filmul original, transformat într-un adevărat hit de box office acum doi ani.

Weekend-ul vine şi cu Grace of Monaco, filmul biografic despre Grace Kelly, actriţa câştigătoare de Oscar adoptată de familia regală a statului Monaco, dar şi Chef, în care Jon Favreau interpretează un bucător care îşi reinventează cariera şi îşi redescoperă pasiunea pentru gastronomie. Pe 13 iunie mai vedem documentarul românesc Bucureşti, unde eşti?, câştigător al Premiului publicului la cea mai recentă ediţie a Festivalului Filmului European, şi The Fault in Our Stars/Sub aceeaşi stea, despre doi tineri care descoperă dragostea.

20 iunie
How to Train Your Dragon 2/Cum să îşi dresezi dragonul 2
Cu premiera mondială în cadrul festivalului de la Cannes, continuarea animaţiei din 2010 a fost întâmpinată entuziast de critici şi are toate şansele să se transforme într-un mega-hit mondial. Acţiunea are loc la cinci ani de la evenimentele din filmul original, când Sughiţ şi Ştirbul, dragonul său gata să se înalţe deasupra norilor, au parte de noi aventuri când descoperă bârlogul unor dragoni sălbatici conduşi de un lider misterios, cu ale cărui planuri de viitor nu e deloc de glumit.

Concurenţa lui Sughiţ este Blended, o nouă colaborare a lui Adam Sandler şi Drew Barrymore, o comedie romantică despre doi părinţi singuri care, după o întâlnire dezastruoasă, se trezesc parteneri de călătorie într-un safari african, şi filmul românesc Lindenfeld, o poveste de dragoste, cu Victor Rebengiuc într-un nou rol principal.

27 iunie
Transformers: Age of Extinction/Transformers: Exterminarea
Dacă Michael Bay ştie să facă ceva, acest ceva este tocmai să arunce pe ecran efecte speciale spectaculoase, iar trailerele lui Transformers 4 arată că regizorul nu şi-a pierdut deloc apetitul pentru festinuri vizuale. Ne bucură că am scăpat de enervantul Shia LaBeouf şi că acesta a fost înlocuit cu personaje interpretate de Mark Wahlberg şi Jack Reynor, deja etichetat drept viitor star de acţiune al Hollywood-ului. Miza continuării este, nici mai mult, nici mai puţin, decât destinul întregii rase umane pentru că, atunci când eroii descoperă din întâmplare un Transformer, răfuiala dintre Autoboţi şi Decepticoni se dezlănţuie iar pe Terra.

Finalul lunii are în program şi Blood Ties/Legături de sânge, primul film de limbă engleză al actorului şi regizorului francez Guillaume Canet. O dramă de familie despre încredere şi cât de greu este să o iei de la început, filmul îi are în rolurile principale pe Clive Owen şi Marion Cotillard.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

Edge of Tomorrow, A Million Ways to Die in the West, 22 Jump Street, Grace of Monaco, Chef, The Fault in Our Stars, Bucureşti unde eşti?, How to Train Your Dragon 2, Blended, Lindenfeld o poveste de dragoste, Transformers: Age of Extinction, Blood Ties

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 2 iunie 2014 09:41
Singurele care ma intereseaza sunt Edge of Tomorrow si The Fault in Our Stars.
Stefanzy pe 2 iunie 2014 10:29
Ma intereseaza in special Transformers : Age of Extinction si Edge of Tomorrow .
Bayard pe 2 iunie 2014 12:42
Surprinzator, dar cred ca Edge of Tomorrow o sa fie cel mai bun film! Probabil o sa fie bunicele si The Fault in Our Stars si Chef, in schimb anticipez ca 22 Jump Street si How to Train Your Dragon 2 o sa fie sub primele filme.
AndreBlack pe 2 iunie 2014 15:15
Transformers , Edge of Tomorrow si A Million Ways To Die In The West .
DarkGDK pe 2 iunie 2014 16:15
Edge of Tomorrow se anunta f bun :)
Bogdan.Alexandru pe 2 iunie 2014 20:14
Singurul film pe care vreau cu adevarat sa-l vad din cele mentionate mai sus este 22 Jump Street/O altă adresă de pomină.Sper sa fie frumos,ca si primul.
iosifbudau pe 2 iunie 2014 21:47
22 Jump Street, sa speram ca nu va fi ca Hangover 2, o continuare slaba
victor_neo75 pe 3 iunie 2014 23:47
In ordinea asteptarilor: How to Train Your Dragon 2, Edge of Tomorrow si 22 Jump Street. In special primul pt ca acum 3 ani de zile How to Train Yor Dragon merita Oscarul pt cea mai buna animatie daca nu aparea desigur excelentul Toy Story 3.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells