Premieră la Cannes: în 2015 vor fi doi preşedinţi ai juriului

de Gloria Sauciuc în 20 Ian 2015
„A prezida juriul este o onoare ieșită din comun, mai ales că nu am mai făcut parte până acum din prezidii”, au declarat Joel şi Ethan Coen de pe platourile filmului Hail Caesar!

Pentru prima dată în istoria Festivalului de Film de la Cannes, juriul va fi prezidat nu de unul, ci de către doi cineaşti, şi anume regizorii americani Joel şi Ethan Coen, de nedespărţit pe platourile de filmare.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 13 şi 24 mai 2015...

Cei doi au acceptat invitaţia Preşedintelui Pierre Lescure şi a Delegatului General Thierry Frémaux să jurizeze filmele din principala secţiune competiţională, a celei de-a 68-a ediţii a Cannes Film Festival.

„Așteptăm să ne întoarcem anul acesta la Cannes”, au declarat Joel și Ethan Coen de pe platourile filmului Hail, Caesar!, cu George Clooney, Christophe Lambert, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Josh Brolin şi Channing Tatum. „Ne bucurăm, că întotdeauna, de oportunitatea de a urmări filme din întreagă lume. Cannes este un festival de film important pentru noi încă de la începutul carierei noastre. A prezida juriul este o onoare ieșită din comun, mai ales că nu am mai făcut parte până acum din prezidii. Vom declara mai multe la momentul potrivit..."

2015 marchează sărbătorirea a 120 de ani de la inventarea cinematografului fraților Lumière, iar Festivalul de la Cannes are plăcerea să omagieze, prin frații Coen, activitatea „fraților cinematografului”, care, de la Louis și Auguste Lumière, i-au îmbogățit istoria. Festivalul a avut de-a lungul timpului plăcerea să spună bine ați venit „fraților” într-un mod magistral: prin decernarea premiului Palme d'Or în 1991 lui Joel și Ethan Coen, în 1976 lui Paolo și Vittorio Taviani, iar în 1998 și 2005 lui Jean-Pierre și Luc Dardenne.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 13 şi 24 mai. Componenţa juriilor şi a filmelor din principala secţiune competiţională se va anunţa la mijlocul lunii aprilie.

Exploreaza subiecte similare:

Ethan Coen, Joel Coen, Hail Caesar!

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells