Personajele din filmul Luther: The Fallen Sun, în postere alb-negru

de Gloria Sauciuc în 28 Feb 2023
Lungmetrajul se poate urmări pe platforma de streaming Netflix

În 2010 apărea în peisajul serialelor polițiste psihologice mini-seria Luther, cu Idris Elba jucând rolul titular, cel al unui genial detectiv, obsesiv, posedat, şi uneori chiar periculos în violenţa fixaţiilor de care dădea dovadă. Scenaristul Neil Cross susţinea că Luther este inspirat atât de SherlockHolmes cât şi de Columbo: factura intelectului lui Luther şi talentul cu care rezolvă crimele îl apropie de Holmes, în timp ce formula serialului, cea a poveştii poliţiste în care ştim de la început vinovatul (dar nu ştim cum şi dacă va fi prins) a fost inspirată de Columbo. Serialul se poate urmări acum pe HBO Max.

În Luther: The Fallen Sun, o continuare epică sub formă de lungmetraj a serialului premiat Luther, cu același Idris Elba (câştigător al Premiului Globul de Aur pentru cel mai bun actor dintr-o miniserie, în 2012) protagonist, un îngrozitor criminal în serie terorizează Londra în timp ce John Luther, acum căzut în dizgrație, se află în spatele gratiilor. Lungmetrajul se poate urmări deja pe platforma de streaming Netflix.

Urmărit de eșecul încercării de a-l prinde pe psihopatul cibernetic care îl tot provoacă, Luther decide să evadeze din închisoare pentru a-și încheia misiunea cu orice preț. Filmul îi mai are în distribuție pe Cynthia Erivo, Andy Serkis și Dermot Crowley, care revine în rolul lui Martin Schenk.

Piesa „Paradise Circus" a trupei Massive Attack, cu Hope Sandoval, a fost muzica de generic a serialului original Luther de pe BBC încă din 2010. Această baladă hipnotică a fost reimaginată pentru Luther: The Fallen Sun, se vede într-un comunicat remis Cinemagia, de către Grant Marshall de la Massive Attack, alături de Stew Jackson, cunoscuți împreună ca POST, și solistul vocal Ghostpoet.

Exploreaza subiecte similare:

Luther, Idris Elba

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells