Pentru Avatar 2, Sigourney Weaver s-a antrenat ca să își țină respirația șase minute

de Marina Florea în 22 Oct 2020
Avatar 2 este finalizat 100%, după declarațiile regizorului James Cameron

Cu Avatar 2, James Cameron a intenționat să împingă limitele filmării sub apă dincolo de tot ceea ce s-a făcut până acum în industria filmului. Cu secvențe sub apă extinse, actorii distribuiți în film au avut nevoie de pregătiri și antrenamente speciale pentru a juca în acest SF. Într-un interviu cu The New York Times, actrița în vârstă de 71 de ani Sigourney Weaver mărturisește că a fost nevoită să se antreneze intens pentru a-și ține respirația timp de șase minute.

„De obicei nu îmi spun - `ei bine, nu pot face asta. Lasăți-mă să încerc și vom vedea`”, arată actrița cum s-a pregătit psihic pentru un antrenament extrem. „Am fost îngrijorată. Dar pentru asta a fost antrenamentul. Și am vrut cu adevărat să o fac. Nu am vrut nimeni să gândească `O, e bătrână, nu poate face asta`!”. Antrenamentele au avut loc în Florida și în Hawaii și au constat în „a se lăsa pe spate pe fundul oceanului, în timp ce pisicile de mare pluteau pe deasupra”.

Avatar 2 e plasat la câțiva ani după lupta cu pământenii. Extratereștrii de pe Pandora își continuă liniștiți viețile. Jake Sully trăiește fericit în noul lui corp alături de iubita lui. Fericirea celor de pe Pandora este însă pe cale sa fie distrusă de o nouă amenințare. North este liderul unui clan de extratereștrii necunoscuți care își spun „venusieni”. Acestia încep încetul cu încetul să provoace mari pagube pe Pandora, iar Jake realizează că trebuie să ia masuri împotriva fiarelor spațiale. Pe locuitorii de pe Pandora îi așteaptă o bătălie epică în care Jake va trebui să riște totul, poate chiar și propria lui viață.

Cele două sequel-uri la Avatar au fost filmate în Noua Zeelandă. Acum, Avatar 2 este finalizat 100%, iar Avatar 3 este finalizat 95%, după cum susține James Cameron, lăudând atitudinea oficialităților din Noua Zeelandă pe timp de pandemie.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar, James Cameron, Sigourney Weaver

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells