Păsări călătoare/Birds of Passage, din 15 martie pe marile ecrane

de Cinemagia în 12 Mar 2019
S-a aflat pe lista scurtă de nouă producții calificate în cursa pentru o nominalizare la Oscar 2019, categoria „Cel mai bun film străin”

Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, „Păsări călătoare”/„Birds of Passage” s-a aflat printre semifinaliștii din categoriile „Filmstrăin” la Oscar 2019.  Producția columbiană intră pe 15 martie pe marile noastre ecrane.

Filmul poate fi văzut în avanpremieră începând de miercuri, 13 martie. Din 15 martie, Păsări Călătoare va rula în 38 de cinematografe din 25 de orașe ale țării

Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Ciro Guerra (de data aceasta alături de soția și producătoarea sa, Cristina Gallego) continuă demersul început în 2015 în „Embrace of the Serpent” (film care i-a adus un premiu la Cannes și o nominalizare la Oscar), acela de a spune istoria și legendele triburilor din țara sa natală.

Acțiunea din Păsări Călătoare este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela

Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana.

Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Povestea despre droguri și război plasată în comunitatea locală din America de Sud este îndrăzneață și sclipitoare, fiind în același timp o reinterpretare din regiune a filmelor cu gangsteri" (Rolling Stone Magazine)....

Primit cu entuziasm atât de public cât și de presa internațională, Păsări călătoare/Birds of Passage a avut un traseu festivalier impresionant, prezența lui în selecția unor festivaluri precum Cannes, Locarno (Piazza Grande), Chicago, London Film Festival sau Palm Springs fiind dublată de distribuția lui în peste 30 de teritorii din întreaga lume. În România, Păsări Călătoare va avea premiera în cinematografe pe 15 martie.

Exploreaza subiecte similare:

Pájaros de verano

Alte știri din cinema

Kit Harington a avut nevoie de terapie după moartea personajului său din Game of Thrones

Atenţia sporită primită din partea presei şi a publicului după finalul abrupt al sezonului 5 l-a afectat pe interpretul lui Jon Snow

Disney a devenit, în mod oficial, proprietarul 21st Century Fox

Fuziunea va ridica pe noi culmi dominanța la box office a Disney

Netflix lansează în premieră trailerul extins pentru documentarul Planeta noastră

Serialul de istorie naturală care cuprinde opt părți va fi lansat pe 5 aprilie în toată lumea

The Order: vrăji, vârcolaci şi angst adolescentin

Noul serial Netflix combină tonul sprinţar cu teme macabre

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells