Pacific Rim, înfrânt la box-office de Adam Sandler

de Cristina Grigore în 15 Iul 2013
SF-ul cu monștri al lui Del Toro a fost întrecut şi de continuarea lui Despicable Me 2

Sequel-ul lui Grown Ups, cu Adam Sandler în rol central, a încasat în acest week-end în box office-ul american 42,5 milioane de dolari potrivit boxofficemojo.com, în vreme ce anticipata lansare a SF-ului regizat de Guillermo del Toro a reuşit un rezultat mult sub aşteptările producătorilor, de 38,3 milioane de dolari. Este o cifră dezamăgitoare nu doar pentru realizatorii filmului, care speră acum să recupereze bugetul de 200 de milioane de dolari al filmului din vânzările biletelor la cinema din afara Statelor Unite, dar şi pentru critici şi iubitorii de film, care au (re)constatat în acest rezultat apetitul „nesănătos” al publicului american pentru comediile uşoare, lipsite de miez.

Între timp, liderul săptămânii trecute din clasament îşi menţine poziţia. Despicable Me rămâne pe locul întâi cu 44,7 milioane de dolari, un succes incontestabil al producătorului Illumination Entertainment şi al distribuitorului Universal Pictures, un film ce şi-a recuperat bugetul de producţie (76 de milioane) încă de la lansarea pe teritoriul american şi a ajuns acum la 472 de milioane de dolari în toată lumea.

Dacă pe trei se instalează Grown Ups 2 şi pe trei aterizează forţat de încasări Pacific Rim, pe patru găsim The Heat (ce strânge 14 milioane de dolari în această săptămână), urmat de The Lone Ranger, o altă dezamăgire a verii la capitolul încasări. Pe şase coboară Monsters University (10,6 milioane), pe cinci Wold War Z (9,4 milioane), ultimele trei locuri din clasament revenindu-le lui White House Down (6,1 milioane), Kevin Hart: Let Me Explain (5 milioane) şi Man of Steel (4,8 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Grown Ups 2, Adam Sandler, Guillermo Del Toro, Despicable Me 2, Pacific Rim, The Heat, The Lone Ranger, Monsters University, World War Z, White House Down, Kevin Hart: Let Me Explain, Man of Steel

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 15 iulie 2013 10:45
Wow, sa bata Grown Ups pe Pacific Rim... si eu care credeam ca doar in Romania se poate vedea asa ceva :)). Daca era o comedie de succes, cu un nume, de genul Hangover intelegeam, dar Grown Ups??? :)))) mor de ras.
Chelbos pe 15 iulie 2013 13:53
se pare ca numele adam sandler inca vinde destul de bine desi in ultima vreme a dat numai rateuri :(
dana1234 pe 15 iulie 2013 11:59
Dar s-a gandit cineva ca poate Pacific Rim nu este vreun super film? de ce ar face vanzari daca nu merita?
aavramescu23 pe 15 iulie 2013 12:26
Inseamna ca n-ai nici o treaba cu SF-urile. Filmul e demential. E adevarat 3D nu-si avea rostul pentru ca Jagerii si Kajuii sunt destul de imensi. Filmul e super. Grown ups a fost o porcarie si partea a 2-a o fi de o iddiotenie si mai mare. Pacat ca americanii nu apreciaza un film bun si merg la toate porcariile. Dar si la noi e la fel.
MYCHAEL pe 15 iulie 2013 13:11
Ce porcarie ... lumea cinematografiei se duce in jos rau de tot ... Grown Ups 2 este o porcarie ... asta o spune chiar si nota de pe IMDb ... 4.5 de la vreo 3000 de useri . Despre Pacific Rim am o parere foarte buna deoarece este un proiect indraznet si de asemenea are niste concepte originale in interiorul sau . In plus are un rating de 8 pe IMDb fiind o nota foarte buna ;)
Skynet.Zbenga pe 15 iulie 2013 14:11
Pacat...
AndreBlack pe 15 iulie 2013 15:10
Chiar nu e corect . Diferenta dintre cele doua filme este foarte mare . Eu sigur as fi ales Pacific Rim dar poate ca Grown Ups 2 a iesit de data asta un film reusit .
legolas05 pe 15 iulie 2013 19:04
Eeee film reusit pe naiba,are un scor de 8% pe Rotten Tomatoes.
alex_il_fenomeno pe 29 iulie 2013 18:40
Chiar ma mir, desi Despicable Me 2 a fost bun, insa nu comparat cu un film de asemenea anvergura.
cotzofica pe 4 octombrie 2013 11:46
Cred că americanii mai vor să-i dea o şansă lui Adam Sandler. În opinia mea e un actor trompetă şi un regizor şi mai trompetă... Eu nu aş plăti bilet la cinema să-i văd filmele...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells