Oppenheimer, filmul lui Christopher Nolan despre bomba atomică, se lansează în 2023, iar Cillian Murphy e protagonist

de Marina Florea în 9 Oct 2021
Oppenheimer a jucat un rol central în dezvoltarea bombei nucleare, dar mai târziu a simțit sentimente împărțite despre puterea nucleară

Cillian Murphy a fost distribuit în rolul lui J. Robert Oppenheimer în filmul lui Christopher Nolan despre cel de-Al Doilea Război Mondial, film produs de Universal Pictures. Supranumit „părintele bombei nucleare”, fizicianul american este subiectul filmului Oppenheimer, primul proiect amplu al lui Nolan după despărțirea de Warner Bros. Anterior, Murphy a mai jucat pentru Nolan în filme precum Batman Begins, Inception, și Dunkirk. Film de 100 milioane de dolari, Oppenheimer a primit o dată de lansare în sălile de cinema din America de Nord - anume vineri,  21 iulie 2023. Ca Dunkirk și The Dark Knight, Oppenheimer va fi filmat în sistem IMAX cu o combinație de IMAX 65 mm și film de format mare pe 65 mm. Producția va începe în prima parte a anului 2022.

Scenariul este semnat de Nolan și produs de Emma Thomas, Charles Roven și de Christopher Nolan însuși. Scenariul este semnat de către Nolan iar producția de către Emma Thomas, Charles Roven și Nolan. Oppenheimer este o adaptare după cartea premiată cu premiul Pulitzer „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, de Kai Bird și Martin J. Sherwin. Chiar dacă Oppenheimer a jucat un rol central în dezvoltarea bombei nucleare, mai târziu a simțit sentimente împărțite despre puterea nucleară, promovând controlul internațional al armelor nucleare și opunându-se dezvoltării bombei cu hidrogen.

Alături de Nolan vor reveni colaboratorii din trecut printre care directorul de imagine Hoyte Van Hoytema (Tenet, Dunkirk, Interstellar), monteurul Jennifer Lame (Tenet) și compozitorul de Oscar Ludwig Goransson (Tenet).

Filmele lui Christopher Nolan și ale Emmei Thomas au depășit limitele a ceea ce povestirea cinematografică poate obține”, declara Donna Langley, președintele Universal Filmed Entertainment. „Suntem încântați să lucrăm alături de ei la acest proiect excepțional, extraordinar și le suntem recunoscători pentru pasiunea lor și dedicația vizavi de experiența scenică...”

Încă de la Insomnia din 2002 până la Tenet din 2020, Nolan și-a făcut toate filmele cu Warner Bros. Cele mai bune filme ale sale la Warner Bros. au fost filmele Batman, dintre care The Dark Knight și The Dark Knight Rises au depășit, ambele, 1 miliard la box-office.

Warner Bros a amânat premiera lui Tenet de trei ori în cursul lui 2020 datorită pandemiei, organizând-o în cele din urmă în sălile rămase disponibile pe 3 septembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Christopher Nolan, J. Robert Oppenheimer, Dunkirk, Batman Begins, Tenet, Interstellar

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells