Disney negociază achiziţia 20th Century Fox

de Cristina Grigore în 7 Nov 2017
O reuniune între eroii X-Men şi Răzbunători devine astfel posibilă sub controlul din ce în ce mai puternicei companii Disney

Companiile de film şi televiziune ale 21Century Fox ar putea deveni proprietatea Disney, a relatat luni postul TV CNBC. Potrivit informaţiilor oferite, negocierile au început în urmă cu câteva săptămâni, iar o explicaţie a acestei mişcări ar fi că Fox intenţionează să se concentreze pe diviziile de sport şi de ştiri. O decizie în acest sens nu a fost încă luată şi nu se ştie când se vor relua discuţiile între mai marii companiilor. 

Dacă se va ajunge, până la urmă, la un acord între cele două părţi, Disney ar putea intra în posesia 20th Century Fox, a Fox Searchlight Pictures, Blue Sky Studios şi a 20th Century Fox Animation, dar şi a unor reţele de divertisment ca FX, FXM, National Geographic, sau branduri ca Star şi Sky, ce ar spori, internaţional, puterea companiei. Prin achiziţia Fox Entertainment Group, studioul ar putea prelua controlul asupra personajelor Marvel pe care nu le deţine în acest moment, cum este cazul celor din seria X-Men – inclusiv Deadpool – ori din franciza The Fantastic Four.

O întreagă serie de titluri importante, cu încasări uriaşe – precum Titanic sau Avatar – ar trece în urma acestei achiziţii sub umbrela Disney – deja o forţă în industria de divertisment, atât în ceea ce priveşte producţia, cât şi distribuţia (compania a anunţat în vară că îşi retrage filmele de pe Netflix şi îşi lansează, în 2019, propria platformă de streaming online). 

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 8 noiembrie 2017 16:44
Bullcrap.
No...... pleasseeeee.

Cretzulynne pe 8 noiembrie 2017 18:22
Disney are LucasFilm
Disney are Marvel
Disney a luat Pixar.
Disney va lua Fox.

....
Tinde spre eliminarea concurentei ?

camaleonii pe 9 noiembrie 2017 00:40
Imi e greu sa cred faptul ca Disney are puterea financiara necesara pentru a achizitiona 20CF. Pana la urma, acum 2 luni a inceput productia la Avatar2,3,4 si 5, pentru care Fox plateste 1 miliard de dolari. Si din care vor scoate cel putin 7 miliarde. Plus multe alte francize care au incasat si incaseaza sume exorbitante. Nu cred ca se va realiza aceasta tranzactie...asta doar daca Disney nu vrea sa plateasca vreo 40-50 de miliarde de dolari. Oricum, monopol este imposibil de instaurat pe piata filmelor. Warner Bros ramane un gigant. Universal la fel. Sony / Columbia sunt acolo. Lionsgate si Paramount daca se redreseaza oricand pot emite pretentii.
Phantom_sub pe 9 noiembrie 2017 19:05
Nu cred.
santoss07 pe 10 noiembrie 2017 03:17
Si eu sper si imi doresc sa nu se intample....dar nu se stie niciodata

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells