O producţie locală depăşeşte Avatar în Coreea de Sud

de Ştefan Dobroiu în 17 Aug 2014
Filmul Roaring Currents devine primul din istorie care trece pragul de 100 de milioane de dolari încasări

Filmul medieval de acţiune Roaring Currents a devenit premiera cea mai populară din istoria Coreei de Sud. Producţia de epocă spune povestea unei confruntări navale din 1597, când comandantul sud-coreean Yi Sun-sin a reuşit să respingă o invazie maritimă a japonezilor, deşi avea la dispoziţie doar zece nave. Invadatorii atacaseră cu o flotă de mai bine de 300 de ambarcaţiuni.

În rolul principal poate fi văzut cel mai cunoscut actor sud-coreean al momentului, Choi Min-sik (Oldboy, I Saw the Devil). În august actorul şi-a făcut debutul într-un film de limbă engleză, interpretându-l pe antagonistul din Lucy, film de acţiune prezent în continuare în programul cinematografelor din România.

Lansat acum nici trei săptămâni, Roaring Currents a devenit primul film din istoria ţării asiatice care a reuşit să depăşească pragul de 100 de milioane de dolari încasări. Cu 14,2 milioane de bilete vândute până în acest moment, Roaring Currents a încasat 107 milioane, întrecând deţinătorul anterior al recordului, Avatar, văzut de 13,6 milioane de sud-coreeni.

Exploreaza subiecte similare:

Lucy, Min-sik Choi

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells