No Time to Die studiază posibilitatea unei premiere pe streaming, cu un preţ de vânzare de 600 milioane dolari

de Marina Florea în 25 Oct 2020
Filmul a costat mai mult de 250 de milioane de dolari

Apple, Netflix şi alte servicii de streaming au studiat posibilitatea să achiziţioneze drepturile pentru No Time to Die, următorul film Bond ce trebuia să aibă premiera în săli în aprilie. Inițial amânat pentru luna noiembrie a acestui an, în contextul în care cazurile de coronavirus au continuat să crească No Time to Die ar trebui să se lanseze în aprilie 2021.

MGM, studiourile din spatele filmului, se crede că au pierdut între 30 şi 50 de milioane dolari din cauza întârzierilor, anunţă surse din interiorul studiourilor. Alte studiouri, precum Paramount şi Sony, au strâns zeci de milioane distribuind filme precum Greyhound, Coming 2 America şi Without Remorse către serviciile de streaming, în timp ce sălile de cinema continuă să o ducă greu în timpul pandemiei.

„Nu comentăm aceste zvonuri. Filmul nu este de vânzare. A fost amânat până în aprilie 2021 pentru a păstra, pentru spectatori, plăcerea de a-l viziona în săli”, declară un purtător de cuvânt pentru Variety.

Totuşi, numeroase surse din interior, de la companii şi studiouri concurente, susţin că o posibilă vânzare a filmului către lanţurile de distribuţie a fost explorată şi nu în secret, şi se pare că cel puţin MGM era deschis la posibilitatea de a vinde producţia pentru o suma semnificativă. Studioul, se crede, cerea în jur de 600 de milioane dolari - un preţ care era considerat prea mare de către două dintre lanţurile de streaming.

O vânzare de acest calibru ar fi putut fi gestionată exclusiv de către Kevin Ulrich, preşedintele şi CEO-ul Anchorage Capital Group, principalul acţionar la MGM, susţin surse din interior. Nu este clar dacă producătorii Barbara Broccoli şi Michael G. Wilson, care controlează producția prin compania lor Eon, ar fi dispuşi să semneze tranzacţia.

Universal Pictures, care deţine drepturile de distribuţie pentru No Time to Die, ar fi trebuit să fie recompensaţi prin toate căile posibile. Faptul că toate părţile implicate au explorat o vânzare pe streaming, considerând că filmul a fost prima producţie majoră care să îşi modifice data premierei înainte ca boala coronavirus să devină o pandemie, a fost o indicaţie timpurie că nici măcar fermecătorul Bond nu ne poate salva de o pandemie.

Mutarea lui No Time to Die pe streaming implică numeroase provocări de ordin logistic. Filmul a costat mai mult de 250 de milioane de dolari şi a pus la cale mai multe parteneriate pentru a acoperi aceste costuri - printre care cu Land Rover, Omega watches şi cu Heineken. Aceste firme contau pe premiera filmului în săli şi s-ar putea să nu le convingă o premieră doar pe streaming.

De pildă, vânzarea lui Coming 2 America pe Amazon s-a făcut numai după asigurările din partea partenerilor publicitari, Mc Donald s şi Crown Royal, cum că sunt de acord cu planurile.

Exploreaza subiecte similare:

No Time to Die

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells