No Time to Die: Cântecul compus de Bilie Eilish pentru filmul James Bond anunță o trădare

de Gloria Sauciuc în 16 Feb 2020
Filmul No Time to Die va ajunge în cinematografe în luna aprilie

Melodia compusă de Billie Eilish pentru noul film James Bond este o baladă dramatică, tulburătoare care duce cu gândul la trădarea celebrului agent secret, scrie BBC. Versurile cântecului fac referire la minciuni și la înșelătorie, pe măsură ce Eilish spune:  „Niciodată nu ai fost de partea mea...” Melodia a fost prezentată publicului odată cu ultimul trailer al filmului cu Daniel Craig protagonist.

Eilish, care a împlinit 18 ani în decembrie, este cea mai tânără cântăreață care înregistrează o melodie pentru celebra serie de filme. Premiera melodiei a fost intens așteptată la finalul unei săptămâni în care cântăreața a interpretat la Oscaruri în fața unui public TV global.

No Time To Die se deschide pe tonuri bântuitoare de pian, cu vocea artistei grea pe măsură ce cântă: Trebuia să știu că voi pleca singur”. Un tremolo de chitară se aude pe fundal în timp ce cântăreața își dezvoltă tema: M-am indrăgostit de o minciună.... Ești moartea sau raiul?”/”Acum nu o să mă vezi plângând”, conchide. Pur și simplu Nu e vreme de murit”.

Cuvintele par să confirme o teorie a fanilor cum că ultima apariție a lui Daniel Craig în rolul lui Bond îl va surprinde înșelat de către Madeleine Swann (Lea Seydoux), iubirea lui din filmul anterior, Spectre.

Aerul pop pune pe locul doi manierismele cântăreței, lăsând loc unei melodii cu gust care se potrivește singurătății eroului” (The Guardian)

Eilish a scris și a produs cântecul din titlu împreună cu fratele ei mai mare, Finneas O'Connell, la finalul anului trecut. Vorbind la premiile Grammy în ianuarie, a declarat că lucrul la film a fost unul dintre obiectivele ei. Subconștient și conștient, am încercat să scriem o temă Bond de când ne știm”, a spus ea pentru E!News.

Cei doi păstrează stilul lor de-a lungul cântecului. Liric, versurile ating latura psihologică a lui 007, cu observația că e vorba despre o trădare romantică: Am fost neinspirată să te iubesc. Am fost nesăbuită să ajut?”, întreabă Eilish.

Bilie Eilish este cunoscută pentru stilul vocal intim, gândit pentru căști, dar la punctul culminant al cântecului vulnerabilitatea ei de la început se transformă în tărie și hotărâre, comentează BBC.

Eilish va da prima ei reprezentație publică la Brit Awards pe 18 februarie, alături de compozitorul Hans Zimmer și de fostul chitarist de la Smiths, Johnny Marr. Cântăreața se pregătește pentru postura de cea mai importantă figură feminină de la ceremonie: și asta la abia două săptămâni după ce a câștigat patru dintre cele mai importante categorii la Premiile Grammy. Cu No Time to Die ar putea să mai câștige încă un premiu: Oscarul - asta pentru ca melodiile ultimelor două filme Bond, Skyfall, a lui Adele și Writings On The Wall, al Sam Smith,  au câștigat câte un Oscar.

No Time to Die filmul va ajunge în cinematografe în luna aprilie. Alături de Craig și de Seydoux, în film apare Lashana Lynch, în rolul unui alt agent secret (tot cu prefixul ”00”) care a intrat în serviciu după pensionarea lui Bond, și Rami Malik în rolul eroului negativ Safin.

Noul Bond are scenariul semnat de obișnuita echipă Bond - Neal Purvis și Robert Wade, cu asistența regizorului Cary Joji Fukunaga și cu ajutorul star-ului din Fleabag Phoebe Waller-Bridge.

The Independent a descris melodia lui Bilie Eilish drept una dintre cele mai bune pe care le-am avut recent”. Combinația de viori, chitară electronică și de instrumente de suflat, toate sunt tributare melodiilor clasice Bondt”. The Guardian a descris melodia o temă Bond adecvată perioadei Craig”. Aerul pop pune pe locul doi manierismele cântăreței, lăsând loc unei melodii cu gust care se potrivește singurătății eroului”, susține Alexis Petridis.

Ritmul lui Eilish este sumbru și îți dă fiori”, după cum remarcă Neil McCormick de la The Telegraph. În cele din urmă, corespondentul Colin Paterson de la BBC Entertainment scria pe Tweeter că melodia este primul competitor serios de la Oscarul de anul acesta...” Fanii lui Sir Elton John, care a câștigat Oscarul pentru cea mai bună melodie weekendul trecut, ar trebui să nu asculte, pentru că... Paterson a mai adăugat că melodia este mai bună decât orice alt cântec nominalizat anul acesta”. 

Exploreaza subiecte similare:

No Time to Die

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 17 februarie 2020 11:36
Am ascultat piesa și recunosc cu părere de rău că este una dintre cele mai plictisitoare pe care le-am auzit vreodată la vreun film (și sunt fan al seriei). Înțeleg că aici, chipurile, trebuie să-ți imaginezi nu știu ce intrigă când o asculți, dar nu - cu piesa asta nu au nimerit-o deloc, ba din contră. Părerea mea, desigur.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells