Netflix a comandat noi episoade pentru serialul său fantasy The Sandman

de Gloria Sauciuc în 3 Nov 2022
The Sandman a fost unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului 2022

The Sandman, adaptarea pentru micul ecran a seriei de benzi desenate DC Comics semnate de Neil Gaiman, multă vreme considerată ne-ecranizabilă, va avea parte de un sezon 2. Anunțul a fost făcut de către Netflix miercuri, 2 noiembrie, precizarea fiind că noua parte va fi o continuare a primului sezon.

„Milioane după milioane de persoane din întreaga lume au așteptat și au urmărit și îndrăgit The Sandman pe Netflix, de la fanii dintotdeauna a serialului și pâna la simpli curioși, care au devenit, cu timpul, obsedați de Stăpânul Viselor, de familia lui și de întâmplările prin care acesta a trecut”, a declarat Gaiman. „Îmi face mare plăcere să spun că, lucrând cu Netflix și cu Warner Bros, Allan Heinberg, David Goyer și cu mine vom aduce la viață și mai multe din poveștile lui The Sandman. Există câteva povești uimitoare care îi așteaptă pe Morpheus și pe ceilalți (fără a-i mai pomeni și pe alți membri ai familiei de nemuritori). Nimeni nu va fi mai fericit decât familia și distribuția Sandman: aceștia sunt cei mai mari fani care există. Și acum, înapoi la lucru: ne așteaptă o masă în familie, în fond. Iar Lucifer îl așteaptă pe Morpheus înapoi în iad...”

The Sandman a fost unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului 2022. Serialul, inspirat de romanul grafic semnat de către Neil Gaiman, întotdeauna a fost considerat imposibil de adaptat pe micul ori marele ecran. Totuși, așa cum consideră o serie de cronici care au apărut odată cu premiera, serialul nu doar că merită urmărit, dar este și unul dintre cele mai bune ale anului.

The Guardian, de exempu, nota că: „Această sumbră adaptare a benzilor desenate, cu tușe groase, este de-a dreptul opulentă, și dovedește o profunzime emoțională aproape de neegalat în poveștile fantasy. Ar putea face deliciul atât al fanilor cât și al nou-veniților”. Cronica de patru stele semnată de publicația Empire spunea: „Cu atenția sa pentru materialul original, cu distribuția impresionantă și cu simțul de a construi lumi întregi care cere sezoane noi, Sandman cu siguranță suprinde materialul original al viselor...”

The Sandman spune povestea unei ființe fără timp, antropomorfe, care domnește peste un ținut al viselor. Dar Sandman, alias Stăpânul Viselor – o ființă cosmică puternică ce poate controla visele - este capturat în mod neașteptat și ținut prizonier timp de peste un secol. Într-un final, reușește să se elibereze din anii de detenție. Dar absența sa declanșează o serie de evenimente care vor schimba atât lumea visării, cât și pe cea a treziei pentru totdeauna. Pentru a restabili ordinea, el trebuie să călătorească în diferite lumi și fire temporale pentru a repara greșelile făcute în lunga sa existență, a-și vizita prietenii și dușmanii și a întâlni pe parcurs noi entități cosmice și umane. Deși timpul nu înseamnă mult pentru Sandman, lipsa lui din țara viselor - o realitate a tuturor viselor ființelor vii - vine cu efectele pe care numai cei atinși de magie precum Johanna Constantine (Jenna Coleman) le pot observa.

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells