Necazurile cu banii ale lui Johnny Depp ar putea compromite Răzbunarea lui Salazar

de Gloria Sauciuc în 13 Mai 2017
Problemele personale ale actorului sunt o greutate atârnată de gâtul studiourilor Disney

Seria de filme cu Johnny Depp protagonist are greutăţi. Pe măsură ce a trecut prin scandaluri şi prin tribunale, Depp a continuat totuşi să fie unul dintre cel mai bine plătiţi actori de la Hollywood (a ieşit pe locul cinci în lista Forbes, cu încasări de 48 de milioane de dolari). Însă, de data aceasta, este posibil ca problemele personale ale actorului să compromită următorul său film, Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar/Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, cu premiera în România pe 26 mai.

Publicația The Hollywood Reporter,  citată de Vanity Fair,  amintește că actorul, a cărui stil de viaţă este costisitor, are pe rol un proces împotriva propriilor manageri, lucru care ar putea afecta negativ filmul. Producătorii sunt îngrijoraţi că problemele personale cu care se confruntă Depp ar putea afecta promovarea filmului lor de 230 de milioane de dolari şi a seriei care urmează, estimată la 3,7 miliarde.

Ultimul film Piraţii, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, a avut la premieră venituri de 350 de milioane dolari, încasând în total peste 1 miliard. Între timp, Depp a înregistrat câteva eşecuri la box-office cu Dark Shadows, The Lone Ranger, Mortdecai, şi cel mai recent Alice Through the Looking Glass, care a dus în jos chiar şi cotaţia la bursă a studiourilor Disney.

Peste eșecurile profesionale, actorul are și probleme personale. Bula s-a spart în 2016, atunci când Depp şi actriţa Amber Heard au divorţat - un eveniment care a degenerat în controverse atunci când au apărut acuzaţii de abuz fizic. După câteva săptămâni de ping-pong legal, cei doi au ajuns la o înţelegere de 7 milioane de dolari, încheind în ianuarie divorţul.

Nici 2017 nu s-a anunţat mai liniştit: Depp şi-a dat în judecată managerii, care l-au chemat la rândul lor în instanţă. Au ieşit la iveală stilul extravagant de viaţă al actorului, cu cheltuieli de 2 milioane de dolari pe lună, cu 14 case şi cu obiecte de artă scumpe, precum picturi de Warhol şi Klimt. Devenit sinonim cu personajul său din seria Piraţii, Căpitanul Jack Sparrow, Depp a devenit din ce în ce mai dezordonat şi imprevizibil în ultimii ani, fiind dificil în timpul filmărilor la ultimul film cu Piraţii, în Australia, 2015: „Surse de pe platou relatează că era consumator de alcool, avea altercaţii cu Heard, întârzia mereu, ceea ce făcea ca sute de figuranţi să aştepte cu orele”, notează THR. Producătorul Jerry Bruckheimer şi şeful de producţie Sean Bailey făceau tot felul de planuri ca să îi acopere întârzierile. Nici pentru actor se pare că nu era uşor: „Reporterii îl aşteptau la poartă, elicopterele îl urmăreau acasă”. Şi alte surse confirmă că actorul devenise imprevizibil. Studiourile ar fi trimis pe cineva să stea de pază lângă locuinţa lui Depp şi să anunţe echipa de platou când actorul se trezea. Până şi pentru proprii reprezentanţi actorul devenise o persoană dificilă. Era greu de anticipat când „are mintea limpede şi are o dispoziţie bună. Se enerva mult. Ţipa la câte cineva care lucra pe lângă casă ori ca agent de pază”, scrie publicația mai sus citată.

Chiar dacă Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales e gata de lansare, există riscul să fie un eşec de box-office care s-ar adăuga la un lanţ de eşecuri ale lui Depp. E de menționat că Depp a avut şi succese, continuând să deruleze proiecte reuşite (precum Fantastic Beasts and Where to Find Them, unde are o apariție scurtă, la final, făcându-și astfel intrarea în sequel), chiar pe când avea conflictul cu fosta soţie.

Studiourile Disney contează încă pe imaginea lui Depp ca să vândă noul film Pirații din Caraibe. Însă miza noului film este deosebit de ridicată, în special considerând ce costuri mari are actorul pentru producători: „Depp câştiga 20 de milioane de dolari doar avansul, plus 20% din profit, plus bonusuri de 3 milioane de dolari”. Dacă şi cel de-al cincilea Piraţii este un eşec, plus controversele legate de Johnny Depp, asta ar putea descuraja studiourile şi ar putea să pună pe viitor sub semnul întrebării veniturile excepţionale ale lui Depp și colaborarea cu Disney, concluzionează THR.

Exploreaza subiecte similare:

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Johnny Depp

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells