Mădălina Ghenea: „eu am rămas cumva cu toate complexele pe care le aveam în şcoală”

de Gloria Sauciuc în 26 Nov 2013
Fotomodelul are rol de româncă în Dom Hemingway, film britanic cu premiera în România pe 29 noiembrie

Mădălina Ghenea a fost în Bucureşti pentru a promova cel mai recent film în care joacă, Dom Hemingway, ce poate fi văzut miercuri şi joi în avanpremieră pe marile noastre ecrane. A împărţit platoul de filmare cu actorii Jude Law, Demian Bichir, Richard E. Grant, iar partitura sa o plasează în postura obiectului pasiunii. Este iubita unui şef mafiot (jucat de Bichir), şi cea ale cărei manevre (imorale) vor schimba decisiv cursul vieţii protagonistului, jucat de Jude Law. Un verdict asupra filmului puteţi găsi AICI.

Prezenţa Mădălinei Ghenea în film este luminoasă, în contrast cu cerul londonez cenuşiu. Mădălina se simte la fel de confortabil în faţa camerei ca în faţa aparatului de fotografiat, regizorul Richard Shepard exploatând în film experienţa modelului român pe catwalk.

Cu ocazia prezenţei sale la Bucureşti, Mădălina a acordat un interviu publicaţiei Cinemagia, la gala fastuoasă organizată de DressCode Events, RoImage şi Prorom în fostul cinematograf Floreasca din capitală.

Spuneai într-un interviu mai vechi că moda este pentru tine o formă de terapie. Ce este pentru tine cinema-ul?

Mădălina Ghenea: O, Dumnezeule, este un vis. Dacă meseria de model am făcut-o pentru că s-a întâmplat, meseria de actriţă mi-am dorit-o. Nu pot să spun că am foarte multă experienţă, studiile mi le-am început de curând, în privat, şi o să merg la un institut să studiez, închiriasem chiar un apartament în New York ca să mă mut, dar a venit acest proiect, Dom Hemingway, şi a trebuit să rămân în Europa. Rolul din drama pe care am făcut-o în Italia a fost cel mai dificil rol al meu (Razza bastarda, 2012 - n.red.).

Eşti obiectul pasiunii în filmul Dom Hemingway. Iar meseria ta din viaţa reală, cea de model, te pune într-o postură similară. Cum te raportezi la realitatea asta, până la urmă?

Mădălina Ghenea: Cei care mă cunosc ştiu că nu sunt deloc aşa, adică genul de femeie care să se comporte ca un obiect al pasiunii; sunt - de fapt - o persoană foarte simplă şi foarte normală; eu am rămas cumva cu toate complexele pe care le aveam în şcoală, când aveam o mulţime de porecle, pe care ar fi bine să nu mi le aduc aminte acum; eu am suferit destul de mult, pentru că eram înaltă şi slabă, cu părul foarte lung, iar copiii găseau întotdeauna tot felul de glume... Acele complexe le mai am câteodată şi acum, de exemplu mi se pare că sunt prea înaltă. În fond, sunt şi eu o femeie, aşa cum eşti şi tu, cum sunt şi cititoarele voastre...

Personajul lui Jude Law îţi face un compliment în film...

Mădălina Ghenea:...Dar mă şi jignişte.

...Cum ţi se pare omul Jude Law, este un adevărat gentelman britanic? Te-a complimentat pe platoul de filmare?

Mădălina Ghenea: Pe platouri m-a ajutat, e exagerat să spun că mi-a făcut complimente Jude Law, dar am primit foarte multe încurajări pe platoul de filmare.

Dar ponturi pentru interpretare ţi-a dat?

Mădălina Ghenea: Demian Bichir m-a ajutat cel mai mult, îl admir foarte mult, A Better Life e unul dintre filmele mele preferate!

Exploreaza subiecte similare:

Dom Hemingway

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 26 noiembrie 2013 17:18
Vad ca se insista cu acest non sens :" Fotomodelul are rol de româncă" Eu pe Madalina nu o vad deloc in filmele zilelor noastre ( care mai pot fi numite filme ). Eu unul o vad perfecta pentru rolurile din filmele italiene din anii 70. Din pacate nu mai este posibil.
Dacianus pe 26 noiembrie 2013 19:34
Nu e niciun non-sens, bai. De cand imi doresc sa il vad pe Marcel Iures si in vreun rol de roman in multele filme straine pe care le face. Sau pe Alexandra Dinu si in rol de romanca in telenovelele italiene. Joaca numai daneza, germana, chiar si italianca, numai romanca, nu. Pe de alta parte Alexandra Maria Lara care s-a mutat de pe la cinci ani in Germania, a jucat aproape in fiecare an un rol de romanca, lucru pentru care toti fanii ei nationalisti o apreciem. Nu intelegi tu cum e cu importanta imaginii nationale, data de filme, si cum e bine sa iti folosesti proprii tai actori de calitate, in loc sa lasi sa iti bage alte natii in loc, de aia sari ca iepurele din tufe.
cosmin742000 pe 27 noiembrie 2013 16:33
Constructia e gresita , nu exista asa ceva ca un rol de roman , un riol de rus , un rol de ceh , este rolul personajului pe care il intruchipeaza ,. Din ce se zice in articol , s-ar putea intelege ca e un rol care reprezinta poporukl roman. Bineinteles ca asa ceva ar intelege un prost , dar cum prostii sunt foarte multi , multi sunt si prostii corectori - dojenitori .
lili22 pe 27 noiembrie 2013 00:16
Si ce daca are si ea un rolisor in film?
cosminutzzz pe 27 noiembrie 2013 01:57
nu o consider o femeie extraordinar de frumoasa !
Denisse2000 pe 27 noiembrie 2013 13:29
Chiar sunt curioasa sa vad filmul, imi pare bine pt ea. Imi doream f mult sa vad si Serena cu Ana Ularu dar a disparut din program.
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 17:22
Din ce am inteles, are un rol mic... Sa o urmarim totusi la treaba :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells