Mad Max: Fury Road, selecţionat la Cannes Film Festival

de Gloria Sauciuc în 26 Mar 2015
Ne bucură și intrigă, totodată, să vedem că selecționerii au decis să înceapă festivalul cu un film precum Mad Max, șocant și exploziv, dar probabil că nota auctorială a lui George Miller şi întoarcerea lui pe tărâmul SF-urilor de acțiune și-au spus cuvântul

Mad Max: Fury Road va avea premiera mondială la Cannes Film Festival, pe 14 mai, unde va rula în afara competiției, în poate cea mai celebră sală de proiecții a lumii, Grand Théâtre Lumière. Zilele trecute, Cinemagia prezenta o listă a posibilelor staruri și vedete care vor păși pe covorul roșu al celui mai important festival de film al lumii, iar Mad Max era printre cele aproape 20 de titluri enumerate. Ne bucură și intrigă, totodată, să vedem că selecționerii au decis să înceapă festivalul cu un film precum Mad Max, șocant și exploziv, dar probabil că nota auctorială a lui Georges Miller şi întoarcerea lui pe tărâmul SF-urilor de acțiune și-au spus cuvântul.

Australianul a lansat seria Mad Max în 1979. Apoi, în 1981 se lansa Mad Max 2: The Road Warrior, iar la patru ani diferență Mad Max: Beyond Thunderdome (1985). Iată că, după o pauză de mai bine de 30 de ani, și eroul legendarei saga se întoarce, cu Tom Hardy protagonist, după ce Mel Gibson făcea personajul epocal.

De data aceasta, personajul interpretat de Tom Hardy se va trezi într-o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru resursele unei lumi post-apocaliptice, pârjolite de un soare intens. Când o întâlneşte pe Furiosa (Charlize Theron), o femeie care vrea să traverseze deşertul, Max va trebui să înfrunte o bandă de sălbatici gata de orice pentru a pune mâna pe ultimele rezerve de apă şi benzină ale planetei.

George Miller s-a născut în Australia şi a absolvit Facultatea de Medicină din Sydney, unde - în timpul anilor de studiu - a început să facă filme de scurtmetraj, cu asociatul lui, Byron Kennedy. Au continuat punând bazele Kennedy Miller Company. Filmul lor de scurtmetraj Violența în Cinema, le-a adus două premii din partea Institutului Australian de Film, stimulând-i să facă un film de lungmetraj, Mad Max (1979), care a devenit un blockbuster global. În 1983, după John Landis, Steven Spielberg și Joe Dante, a regizat „A patra dimensiune”, ultimul episod din Zona crepusculară: Filmul.

În 1987, George Miller a pornit spre Hollywood pentru a regiza Vrăjitoarele din Eastwick și a continuat să producă seriale de televiziune, filme de televiziune și trei filme de lungmetraj: Calme blanc, în regia lui Philip Noyce, precum și Flirt și The Year My Voice Broke regizat de John Duigan. El a revenit în spatele camerei pentru Lorenzo – care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru „Cel mai bun scenariu original”. A cumpărat apoi drepturile pentru Babe (1995), pe care l-a adaptat și produs. A continuat cu sequel-ul„Noile aventuri ale lui Babe în oraş” și apoi „Mumble cel mai tare dansator” pentru care a luat Oscarul pentru Cel mai bun film de animație în 2007. Happy Feet 2: Mumble dansează din nou a urmat în 2011.

Exploreaza subiecte similare:

Mad Max: Fury Road

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 26 martie 2015 15:06
Nu stiu de ce ar fi asa socant, au fost si in anii trecuti chestii ciudate la Cannes. Oricum, filmul e gata de multa vreme, a fost deja vazut de multi si toti il lauda. Detalii eu nu am auzit, probabil au interdictie sa vorbeasca...., dar vizual probabil o sa fie excelent, cel putin asa reiese din ultimul trailer.
XShadowX pe 26 martie 2015 15:16
Mad Max va fi socant de bun ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells