Lucasfilm îl angajează pe YouTuber-ul care a folosit efecte speciale pentru a îmbunătăţi filmul Mandalorianul

de Marina Florea în 28 Iul 2021
Shamook s-a alăturat studioului Lucasfilm ca Senior Facial Capture Artist

Figura generată pe calculator a personajului Luke Skywalker din Mandalorianul a fost primită cu intense critici din partea fanilor, care au încercat inclusiv să repare scena cu diverse instrumente şi programe de modificare digitală. Unul dintre fani a făcut-o într-atât de bine, încât Lucasfilm l-a angajat, ca să se asigure că noile proiecte ale studiourilor nu vor mai avea efecte speciale dezamăgitoare, scrie engadget.com.

Fanul respectiv este cunoscut pe Youtube sub alias-ul Shamook, fiind cunoscut că foloseşte tehnologia Deepfake pentru a îmbunătăţi efecte speciale CG nereuşite sau pentru a plasa actori în seriale şi în filme în care, de fapt, nu au jucat niciodată.

În comentariile unui videoclip în care Christian Bale este înlocuit cu Robert Pattinson în rolul lui Batman, în filmul lui Christopher Nolan, Shamook scria că s-a alăturat companiei Lucasfilm/Industrial Light & Magic (ILM) acum câteva luni. Întrebat care este rolul său, a răspuns că este Senior Facial Capture Artist. Studioul a confirmat angajarea cu IndieWire, subliniind că studioul întotdeauna caută noi talente. Un reprezentant scria într-o declaraţie:

]În ultimii ani, ILM a investit atât în procedee automatizate cât şi în inteligenţă artificială ca mijloace pentru a crea efecte vizuale excepţionale şi este grozav că se creează o dinamică în acest sens pe măsură ce tehnologia avansează”.

Pe lângă varianta de prelucrare a imaginii lui Luke în Mandalorianul, a mai reuşit să modifice înfăţişările lui  Tarkin şi pe cea a prinţesei Leia din Rogue One.

Videoclipurile lui Shamook, deşi nu afişează întotdeauna cele mai realiste rezultate, arată impresionant, comentează engadget.com. Cu know-how-ul tehnic şi cu noile talente descoperite, Lucasfilm va face ca personajele a căror îmbătrânire a fost anulată şi figurile procesate CG să nu mai arate nefiresc.

 

Exploreaza subiecte similare:

Christian Bale, Robert Pattinson, The Mandalorian

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells