Liev Schreiber, Gerard Butler și Kiera Knightley, în discuții pentru filme care se vor face în România

de Cinemagia în 11 Dec 2018
Filmele Florence și David Berman's War se vor turna în țara noastră

Frame Film aduce în România două producții cinematografice de anvergură, ca urmare a noilor decizii de sprijinire a industriei cinematografice date de Guvernul României, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Compania românească de producție de cinema și televiziune Frame Film, în colaborare cu partenerii săi britanici de la Midsummer Films, va începe în curând filmările în România a două producții, în distribuția cărora sunt menționate numele regizorului Philip Noyce, al actorilor Liev Schreiber, Gerard Butler sau cel al actriței britanice Kiera Knightley.

Unul dintre filme se numește Războiul lui David Berman și este o poveste despre intervenția Serviciilor Secrete din SUA asupra mafiei americane ca să sprijine mafia siciliană în lupta împotriva germanilor în cel de-Al Doilea Război Mondial. Regia acestui film este încredințată lui Philip Noyce, australianul care i-a adus o nominalizare la Oscar lui Michael Caine cu filmul The Quiet American(2002). Noyce are în palmares peste 50 de filme, printre ele și multi premiatul Rabbit-Proof Fence, cu Kenneth Brannagh în rolul principal, dar și The Giver, cu Meryl Streep, Jeff Bridges și Alexander Skarsgård. Pentru rolurile principale din Războiul lui David Berman se află în discuții Liev Schreiber si Gerard Butler.

Cea de-a doua producție britanică care vine pentru filmări în România este povestea emoționantă a englezoaicei Florence Nightingale, cea care a pus bazele unei școli de asistente medicale în timpului Războiului din Crimeea. Florence a devenit simbol pentru asistentele medicale din toată lumea, iar viața ei este o poveste ca o campanie #metoo în Epoca Victoriană, se vede în comunicatul mai sus menționat. Actrița britanică Kiera Knightley, nominalizată la Oscar și Globurile de aur, se află în discuții pentru a deține rolul lui Florence. Ar fi a doua oară când Keira Knightley, ar filma în România, după aproape două decenii, de la producția Princess of Thieves, produs în 2001 la Castel Film.

„Fac filme în România și Estul Europei încă din 2004 și sunt foarte bucuros că, în sfârșit, după ani de discuții între politicieni și producătorii de film, autoritățile române au decis să sprijine activ industria de film, așa cum se întâmplă în toate țările din regiune. Vrem să filmăm în România Florence și David Berman's War, dar mai avem filme pe care ne-am bucura să le aducem aici pentru care facem prospecții acum în Spania, Georgia sau Australia. Industria filmului din România merită să aibă șansa să lucreze pentru marile producții internaționale, atât în cinematografie cât și în televiziune, iar asta se va întâmpla doar dacă cei care implementează noile directive ale guvernului privind cinematografia sunt prompți și rapizi în luarea deciziilor. Altfel, producătorii vor alege locuri în care au mai multe facilități și vor duce cu ei toate beneficiile pe care le aduce realizarea unui film – de la locuri de muncă până la dezvoltarea turismului în zonă", crede Chris Milburn, CEO Midsummer Films.

Milburn face producție de film de mai bine de 25 si ani și are trecute în palmares filme de succes ca OutCast (cu Nicolas Cage, Hayden Christensen, Alexandre Bailly), Getaway (Ethan Hawke, Selena Gomez, Jon Voight), Enemies Closer (Jean Claude Van Damme și Orlando Jones) și este cel care a filmat în România în 2005 An American Hunting, cu Donald Sutherland și Sissy Spacek.

Aprobat în iunie 2018 și demarat în octombrie, programul guvernamental de susținere a producțiilor cinematografice în România ar putea dezvolta semnificativ piața de productie film și cinema, la fel cum s-a întamplat cu tările vecine unde se realizează o parte importantă din producțiile hollywoodiene.

Frame Film, producatorul local pentru asigurarea serviciilor de producție în România ale proiectelor companiei Midsummer Films, este o companie creată de Andrei Boncea și Dragoș Buliga, ambii cu experiențe importante în producția de film. Boncea a fost unul dintre producătorii executivi – la filmul Joyeux Noel, nominalizat în 2005 la Oscar pentru cel mai bun film străin, dar și pentru filmul lui Costa Gavras Amen sau pentru cel al lui Franco Zeffirelli, Callas Forever. A produs de asemenea California Dreaming, filmul de debut al regretatului Cristian Nemescu, care a câștigat premiul Un Certain Regard la Cannes în 2007.

„Suntem bucuroși că România are acum facilități care permit colaborările pentru producții mari internaționale și cred că este începutul unei perioade extrem de prielnice pentru industriile creative locale, pentru tehnicienii și artiștii din cinema și televiziune”, spune Dragoș Buliga.

„Avem deja o istorie cu filme importante produse aici, filme care au ajuns în mari festivaluri facând remarcată producția noastră, dar care au oferit și locuri de muncă și experiență pentru mulți profesionisti din industria cinematografică. Pe termen lung, noile facilități oferite de guvern vor crește dramatic importanța și volumul acestei industrii si vor atrage importante investitii străine în acest domeniu”, a declarat Andrei Boncea.

Dragos Buliga si Andrei Boncea au realizat, prin Frame Film, „Vânătorul de spirite” (regia Dragoș Buliga) cu Armand Assante și LIor Ashkenazi - lansat anul acesta în România, și premiat la șapte festivaluri internaționale, numeroase seriale de televiziune (Las Fierbinți, Triplusec) dar și spoturi publicitare pentru diverși clienți internaționali, se mai vede în comunicat.

Exploreaza subiecte similare:

Liev Schreiber, Gerard Butler, Keira Knightley

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells