Kit Harington va putea fi văzut din nou la HBO, ca protagonist al unui serial istoric

de Cristina Grigore în 5 Dec 2017
Producţia Gunpowder - un proiect mai vechi al starului - o mai are în distribuţie pe Liv Tyler

Ultimul sezon al lui Game of Thrones îl va readuce în faţa fanilor pe Jon Snow, însă chiar şi după încheierea serialului aceștia nu vor suspina prea mult după interpretul celebrului personaj, Kit Harington. Starul de 30 de ani va putea fi admirat din nou la HBO în noul serial preluat recent de ramura europeană a reţelei TV, Gunpowder, chiar în rol central, scrie Variety.com.

Realizat de compania de producţie ce-l are drept co-fondator pe Harington (Thriker Films), în colaborare cu BBC, miniseria istorică are în centru “Complotul Prafului de pușcă” din 1605 (sau Trădarea Iezuită), o tentativă de asasinat împotriva regelui Iacob I al Angliei de către un grup de catolici englezi provinciali conduși de Robert Catesby, pe motivul lipsei de toleranţă religioasă (planul era să arunce în aer Camera Lorzilor, folosindu-se de 36 de butoaie cu praf de puşcă). Alături de Catesby a acționat şi Guy Fawkes, celebru în epocă pentru schemele sale.

Noaptea asasinatului, încheiată cu un eşec, a rămas în cultura populară. Masca purtată de Fawkes a fost motiv de inspiraţie pentru cea din thriller-ul cu Natalie Portman, V for Vendetta şi a fost ulterior adoptată de gruparea hackerilor Anonymous. Harington va interpreta rolul lui Catesby, al cărui descendent direct a descoperit că este.

Starul va fi însoţit în distribuţie de Liv Tyler, cu un rol proeminent într-un alt serial HBO, The Leftovers.

Gunpowder este prima producţie majoră a Thriker Films, filmat în pauza dintre sezoanele şapte şi opt ale lui Game of Thrones (cel final, aşteptat în 2018 sau la începutul lui 2019. Harington l-a dezvoltat proiectul încă de acum trei ani, înainte ca Jon Snow să fie readus la viaţă. 

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, Kit Harington, Liv Tyler

Alte știri din cinema

Star Wars: The Last Jedi are al doilea cel mai bun debut după The Force Awakens

Impresionantele încasări din SUA au fost dublate de succesul internațional al filmului

Wonder Woman, printre titlurile anului în lista alcătuită de Institutul American de Film

Printre cele mai bune 10 seriale au fost incluse Game of Thrones şi Big Little Lies

„Banditul Whisky”, în regia lui Nimród Antal (Predators), va avea premiera pe 26 ianuarie

Scris și regizat de Nimród Antal (Predators), care a muncit timp de trei ani la scenariu, consultându-l în permanență pe realul „Whisky Man”, Attila Ambrus, acum un om liber, mic întreprinzător

Ultimul sezon Game of Thrones, „mai impresionant și eroic decât anterioarele”

Hit-ul HBO Urzeala Tronurilor nu va fi difuzat până în 2019

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells