Keanu Reeves a devenit personaj într-un joc video: RPG-ul SF Cyberpunk 2077

de Cristina Grigore în 11 Iun 2019
Starul l-a interpretat pe Johnny Silverhand, personaj important în povestea jocului

 La 53 de ani, fostul star Matrix, Keanu Reeves, are parte de una dintre cele mai productive perioade din carieră. După o serie de filme ce a culminat cu succesul lui John Wick, starul a devenit personaj în Cyberpunk 2077, un joc video ce a entuziasmat la culme fanii genului încă de la primele informații și imagini.

Actorul a urcat pe scena Electronic Entertainment Expo duminică seară (prescurtat E3, este cel mai mare eveniment de gaming din lume) pentru a prezenta jocul, iar conferința de presă a dezvăluit și cărui personaj i-a imprumutat vocea și mișcările (prin intermediul tehnicii motion capture). Este vorba despre Johnny Silverhand, prezentat drept o figură legendară în povestea jocului. Personaj central, Johnny este un „rockerboy”, vocalist al trupei Samurai și un posibil aliat al protagonistului în lumea super-tehnologizată și robotizată a unui viitor îndepărtat.

După secvențele demo prezentate în cadrul E3, jocul te plasează în rolul unui mercenar (V), bărbat sau femeie, pornit în căutarea unui cyborg dat dispărut împreună cu partenerul său în metropola ficțională Night City. First person în genul lui Call of Duty sau Battlefield, Cyberpunk are multe elemente de RPG – deciziile luate afectează desfășurarea acțiunii.

Este al doilea joc video la a cărui creare a participat Reeves, după The Matrix: Path of Neo (2005), unul din proiectele lansate după succesul trilogiei Matrix.

Cyberpunk 2077, creație a polonezilor de la CD Projekt Red (responsabili de alt titlu celebru, The Witcher), va fi lansat pe 16 aprilie 2020. Jocul este, într-o oarecare măsură, adaptarea titlurilor clasice din anii 1998 și 1990 - Cyberpunk și Cyberpunk 2020 - a căror acțiune se desfășoară într-o lume distopică, controlată de corporații și găști de cartier. 

Exploreaza subiecte similare:

Keanu Reeves

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
0ctavian pe 12 iunie 2019 13:35
astept lansarea cyberpunk de la primul trailer, cred ca prin 2012.
sper ca sotia mea sa ma suporte cand o sa apara, in aprilie 2020 :)
dramatic e ca pana atunci trebuie sa fac upgrade PC...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells