June Squibb, „o mamă nestăpânită, necontrolată, plină de dorinţe” în filmul Nebraska

de Cinemagia în 16 Mar 2014
Nebraska, cu şase nominalizări la Oscar, rulează în premieră la cinema

Nebraska pare a fi o poveste tată-fiu, dar persoana care generează cele mai importante secvenţe este de fapt o femeie – atunci când June Squibb preia limba ascuţită şi sarcasmele lui Kate Grant, dar şi puterea ei, ca mamă şi soţie devotată, de a face faţă tuturor bunelor şi relelor.

Anterior, actriţa născută în Illinois şi-a făcut debutul în Alice, de Woody Allen, şi a interpretat-o pe soţia lui Jack Nicholson din filmul lui Alexander Payne, About Schmidt. Dar acest rol este cu totul diferit. Şi totuşi Squibb susţine că a intrat în rol încă de la audiţia pe care a dat-o trimiţând o înregistrare pe bandă video. „Nu ştiu dacă asta a constituit un şoc sau o surpriză pentru Alexander, dar am ştiut de la început cine e personajul ăsta, iar el cred că şi-a dat seama de asta din înregistrarea pe care i-am trimis-o”, spune Squibb.

„Ea nu aruncă doar cuvinte goale, ci e convinsă de ceea ce spune şi nu e deloc o femeie falsă”, adaugă actriţa.

 „June s-a confundat cu această mamă nestăpânită, necontrolată, plină de dorinţe şi păreri personale şi a făcut o treabă foarte bună”, concluzionează producătorul Ron Yerxa...

Squibb s-a bucurat mult de faptul că personajul său, Kate, este deschisă şi directă. „Ea nu are niciun auto-control”, se gândeşte ea. „Cuvintele îi ies din gură deîndată ce îi trec prin cap. Ea ştie prea bine cine este ea, cine este soţul ei şi cine sunt fiii ei, iar asta o defineşte foarte bine. Iar eu o iubesc foarte mult. E haioasă, îşi protejează familia şi e o persoană formidabilă”.

Pe platoul de filmare, portretul femeii care spune lucrurilor pe nume, chiar dacă asta pare nepoliticos, s-a conturat în cursul colaborării dintre Squibb şi Payne. „Noi avem o relaţie ca un dans, pentru că el mă lasă să mă mişc în direcţia pe care o consider potrivită după care începe să ajusteze şi să-mi dea fel de fel de idei pe care să le încorporez în interpretarea personajului. Îmi amintesc că făcea la fel şi când am lucrat la filmul Schmidt, dar de data asta am lucrat mai mult împreună, ceea ce mi s-a părut extrem de emoţionant şi interesant”.

Rezultatele pe care le-au obţinut au încântat întreaga echipă. „June s-a confundat cu această mamă nestăpânită, necontrolată, plină de dorinţe şi păreri personale şi a făcut o treabă foarte bună”, concluzionează producătorul Ron Yerxa.

June Squibb (Kate Grant) a apărut în About Schmidt în rolul soţiei lui Jack Nicholson, Helen, şi în Welcome to Mooseport cu Ray Romano şi Gene Hackman.  Printre alte filme sale se numără: In and Out, Scent of a Woman sau Far From Heaven.   Filmele independente în care a apărut include titluri ca: Atlas Shrugged, Part I, Just Add Water, The Man Who Shook The Hand şi Would You Rather.

Apariţiile ei la televiziune includ rolurile din Ghost Whisperer, The Young and the Restless, Judging Amy şi The Bill Engvall Show.  Ea a avut apariţii de „guest star” în producţii cum ar fi: Cold Case, Castle, The Middle, Two and a Half Men, Curb Your Enthusiasm şi House.

Exploreaza subiecte similare:

Nebraska, June Squibb

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 5 aprilie 2014 18:04
S-a descurcat ireprosabil...Cred ca merita mai multa atentie din partea criticilor de film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells