Johnny Depp, reabilitat în Europa. Primește rolul principal, cel al regelui Ludovic al XV-lea, „cel-mult-iubit”

de Marina Florea în 23 Ian 2022
Johnny Depp va juca rolul regelui Ludovic al XV-lea într-un lungmetraj cu regia semnată de Maiwenn Besco

Johnny Depp va juca rolul regelui francez Ludovic al XV-lea într-o dramă istorică în care va mai juca Maiwenn Besco (Polisse), care - de asemenea - semnează și regia filmului, așa cum anunță presa franceză.

Maïwenn va juca rolul amantei regelui, Jeanne du Barry, decapitată în timpul Revoluției Franceze. Detalii mai exacte cu privire la acțiune sunt deocamdată secrete. Revista franceză Closer, care a făcut știrea publică, anunță că filmările se vor derula începând din 8 iulie, la Paris, inclusiv câteva scene ce vor fi filmate la celebrul palat Versailles.

Ludovic al XV-lea, cunoscut ca Ludovic cel-mult-iubit, a fost regele cu a doua cea mai lungă domniei din istoria Franței, conducând țara din 1715 până la moartea din 1774, cel mai probabil datorită variolei.

Actriță și regizor, Maïwenn a semnat de curând regia filmului DNA, ce a fost ales la Cannes 2020 - dar festivalul a trebuit să fie anulat datorită Covid-ului.

Pentru Depp, rolul marchează unul dintre primele distribuiri semnificative după acuzația de calomnie din Anglia, în care actorul a fost etichetat drept un „soț violent”, după ce instanța a respins acuzația echipei legale a actorului în care tabloidul The Sun era acuzat de calomnie. Lupta legală care a urmat, și care va continua în Statele Unite, l-a făcut pe Depp persona non grata în mai multe sfere din industria cinematografului, inclusiv în fața studiourilor Warner Bros, ceea ce a dus la înlăturarea acestuia din seria de filme Fantastic Beasts.

În Europa, totuși, Depp rămâne o figură îndrăgită. Anul trecut, era celebrat în mai multe festivaluri inclusiv San Sebastian și Karlovy Vary, iar filmul regizat de Maiwenn ar putea fi începutul unei campanii de revenire la popularitate a actorului în Europa. Actrița și regizoarea franceză Maiwenn a semnat de curând regia filmului DNA, selecționat pentru Cannes Label în 2020 după ce festivalul a trebuit să fie anulat datorită epidemiei de Covid.

Exploreaza subiecte similare:

Johnny Depp, Maïwenn, Polisse

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells