John Woo pregăteşte super-filme

de Ştefan Dobroiu în 30 Apr 2013
Campionul action-urilor are toate şansele să uimească din nou în următorii ani

Acum câţiva ani, John Woo a decis să lase Hollywood-ul şi să facă filme în China. Rezultatul au fost cele două filme Red Cliff, care, chiar dacă s-au bucurat de aprecierile criticilor din lumea întreagă, au fost un succes mai degrabă local, primul film reuşind să depăşească recordul de încasări deţinut până acum de Titanic în China. De atunci Woo nu s-a mai implicat decât în realizarea lui Reign of Assassins (2010) şi şi-a lăsat fanii să aştepte. Sunt mari şanse ca aşteptarea să fi luat sfârşit şi John Woo să înceapă cât de curând o mega-producţie. Iată mai jos principalele direcţii în care ar putea-o lua cariera regizorului.

Când se va apuca de un proiect, acesta categoric va fi de mare anvergură, John Woo bătând o mulţime de recorduri, cel puţin în cinematografia chineză. Ştiri recente arată că următorul său proiect are toate şansele să fie Flying Tigers, despre care regizorul a spus că va conţine "cea mai spectaculoasă secvenţă de luptă aeriană" filmată vreodată în China. Woo se luptă de ani buni să strângă bugetul generos pentru Flying Tigers, semnând şi un contract cu lanţul IMAX pentru a-şi distribui filmul în reţeaua de cinematografe cu ecran gigant.

Woo a fost unul din primii promotori ai unei colaborări americano-chineze cu acest proiect (unul dintre efecte sunt co-producţiile tot mai numeroase de genul lui Iron Man 3), iar subiectul explică foarte bine de ce: povestea se învârte în jurul unui grup de piloţi americani din Al Doilea Război Mondial şi a colaborării lor de succes cu aliaţi chinezi împotriva inamicului japonez. Americanii au oferit avioanele, iar unul dintre piloţi a avut ideea de a picta dinţi de tigru pe acestea, de unde şi supranumele sub care grupul a devenit cunoscut, Tigrii zburători.

Într-o perioadă Woo a trebuit să se lupte cu Tom Cruise, cu care a colaborat la Mission: Impossible 2, actorul având şi el în plan un film pe acelaşi subiect. În acest moment Cruise a renunţat, atras de alte proiecte, iar Woo ar putea începe filmările chiar în acest an. Interesant este şi faptul că regizorul, căruia nu i-a plăcut niciodată să fie constrâns de durata unui singur film, va spune povestea în două părţi de lansat în cinematografe, dar va monta şi o mini-serie de şase episoade pentru micul ecran.

Dacă nu se ocupă de Flying Tigers, Woo are toate şansele să înceapă Day of the Beast, un remake în limba engleză al clasicului Youth of the Beast, regizat de japonezul Seijun Suzuki în 1963. Woo revine la stilul care l-a făcut celebru şi aruncă pe ecran o mulţime de gangsteri, căci povestea are loc în colorata lume a clanurilor yakuza.

Ca orice regizor-producător, Woo are şi alte proiecte pe care le-ar putea regiza în viitorul apropiat. Un alt proiect al său este Caliber, un fantasy ce reimaginează legendele regelui Arthur, înlocuind săbiile cu pistoale. Caliber este Excalibur, celebra sabie din legende, doar că în benzile desenate pe care se bazează proiectul sabia e înlocuită cu un revolver magic cu şase gloanţe: când este mânuit de o persoană luptând pentru o cauză dreaptă, acesta nu ratează niciodată ţinta. Un detaliu important: co-producătorul filmului este compania Infinitum Nihil, deţinută de Johnny Depp. Să însemne asta că Depp e interesat să apară în ecranizare?

Exploreaza subiecte similare:

john Woo, Tom Cruise, Mission: Impossible 2, Johnny Depp, Seijun Suzuki

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 30 aprilie 2013 17:11
deci nimic concret :)
Nimicdinceparafi pe 30 aprilie 2013 17:23
De fapt cred ca John Woo sondeaza piata...
alex_il_fenomeno pe 7 iunie 2013 14:51
Unul dintre cei mai mari regizori ai timpurilor noastre, ce merita toata admiratia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells