Joaquin Phoenix nu știa cum să abordeze rolul cu două săptămâni înainte de filmările la Napoleon

de Gloria Sauciuc în 5 Aug 2023
Filmul intră în cinematografele noastre în luna noiembrie

Ridley Scott relatează că Joaquin Phoenix i-a spus „Nu știu ce să fac” cu două săptămâni înainte de filmările la Napoleon, și așa au petrecut 10 zile discutând „scenă cu scenă”.

Ridley Scott a relatat pentru revista Empire că Joaquin Phoenix se simțea nesigur cu două săptămâni înainte să înceapă filmările pentru filmul istoric Napoleon.

Phoenix joacă rolul împăratului francez alături de Vanessa Kirby, în rolul împărătesei Josephine de Beauharnais. „Am stat împreună 10 zile, toată ziua, discutând scenă cu scenă. Într-un fel, am repetat. Detaliu cu detaliu...”

Scott a continuat descriindu-l pe Phoenix drept „cel mai bun jucător al rolurilor imperfecte”, și de aceea potrivit pentru rolul lui Napoleon. Actorul susține că nu a fost o decizia grea, având experiență cu regia lui Ridley Scott.

„Adevărul este că aveam o nostalgie legată de a lucra din nou cu Ridley”, relatează Phoenix. „Lucrul cu el a fost pur și simplu incredibil la Gladiator, și pe atunci eram tânăr. Era prima mea producție mare. Mi-era dor de acea experiență, sau de ceva asemănător”.

Scott a continuat dezvăluirile, relatând că distribuirea lui Phoenix în rolul lui Napoleon a cerut ca scenariul să fie cu totul rescris pentru a-l ajuta pe actor să se simtă mai bine în pielea personajului. Scenariul la Napoleon a fost semnat de către David Scarpa, același care a semnat scenariul pentru All the Money in the World: „Joaquin este pe cât de neconvențional pe cât se poate.”, relata Scott. „Nu intenționat, ci intuitiv. Asta îl motivează. Dacă ceva îl deranjează, îți va spune. El l-a făcut special pe Napoleon printr-o interogare continuă...”

„Pentru Joaquin, putem rescrie filmul acesta. Și cam asta s-a întâmplat cu Napoleon”, a continut regizorul. „Am descompus filmul pentru a-l ajuta pe Joaquin să înțeleagă cine era Bonaparte. Trebuia să respect asta, pentru că - în pofida dificultăților - a fost foarte constructiv. Ne-a ajutat să creștem tot mai mari și mai buni”.

Filmul are premiera în sălile de cinema pe 22 noiembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Joaquin Phoenix, napoleon

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells