J.J. Abrams vrea să aducă pe marile ecrane jocurile video Half-Life şi Portal

de Cristina Grigore în 7 Feb 2013
Cineastul, împreună cu preşedintele companiei care a creat jocurile, Valve Entertainment, au confirmat demersul

Una dintre întâlnirile anuale ale directorilor companiilor de jocuri video – D.I.C.E Summit – l-a avut anul acesta drept invitat pe regizorul J.J. Abrams, care a confirmat că are în plan aducerea pe marele ecran a lui Half-Life şi Portal, două titluri extrem de populare printre fanii jocurilor, ambele produse de Valve Entertainment. Ştirea a fost susţinută indirect şi de preşedintele companiei Valve, Gabe Newell.

„Avem o idee de joc pe care am vrea să o discutăm cu cei de la Valve”, a spus Abrams. Newell a replicat: „Suntem extrem de încântaţi să transformăm jocurile în filme, indiferent dacă va fi vorba de Half-Life sau de Portal. Am ajuns într-un punct în care suntem decişi să lăsăm discuţiile şi să trecem la acţiune”.

Lansat iniţial în 1988, Half-Life are ca personaj central un fizician care deschide un portal ce face legătura într-o unitate de cercetare din New Mexico şi o lume populată de monştri. Portal este o versiune de sine stătătoare inspirată de Half-Life, jocul fiind lansat în 2007. Ideea jocului îl are în centru pe Chell, un personaj forţat să cerceteze laboratoarele unei companii rivale înarmat cu o armă ce poate deschide portaluri în spaţiu.

După încheierea prezentării D.I.C.E, J.J. Abrams a adăugat despre cele prezentate mai sus: „Este cât se poate de real ceea ce s-a discutat şi tocmai de aceea vom continua discuţiile cu Valve Entertainment, vom căuta un scenarist, căci avem o mulţime de idei interesante”.

Exploreaza subiecte similare:

J.J. Abrams

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MikkaelWolfganger pe 7 februarie 2013 09:41
Half-Life....jocul asta chiar avea o poveste super-bine lucrata...cred ca trebuia facut un film de multa vreme....oricum o sa alerg sa-l vad...
monicarusu25 pe 7 februarie 2013 10:08
super!
Twiblack pe 7 februarie 2013 10:09
good news. e bine ca jj abrams se implica el. cel putin half life sa aiba sansa asta, warcraft si distributia lui ma lasat in cumpana .
AbrahamLincoln pe 7 februarie 2013 10:26
Da , o idee excelenta ... J.J. Abrams este un expert al sf-urilor si cu el la carma nu poate sa iasa decat un film de calibru .
keops pe 7 februarie 2013 10:38
half life a fost lansat in 98` nu 88`
legolas05 pe 7 februarie 2013 11:14
Interesant
Bayard pe 7 februarie 2013 13:18
Half Life a fost declarat jocul ultimului deceniu, dar nu stiu daca avea o poveste care sa merite un film...
StevieGG08 pe 7 februarie 2013 15:16
Half-Life 2 de fapt.
StevieGG08 pe 7 februarie 2013 15:15
Articolul e fals. Doua mari greseli:
1)Gabe Newell si JJ vor lucra impreuna la producerea unui joc video. Gabe a zis ca exista si posibilitatea unui film inspirat din titlurile anterioare ale celor de la Valve dar nu pentru asta si-au unit fortele.
2)Portal nu e de sine statator si nici inspirat din Half-Life. Cele doua jocuri fac parte din acelasi univers.
Sursa: http://www.youtube.com/watch?v=PemzTsRmt4Q

paul2011 pe 7 februarie 2013 15:23
nu am auzit de jocurile astea pana acum , dar pot spune , din ce am citit aici , ca imi place foarte mult cum suna ....cand am vazut poza din Half-Life , m-am gandit imediat la Robert Downey Jr. sau inca o alegere buna , cred ca ar fi Hugh Laurie :) . Abia astept sa vad cum va iesi , pentru ca povestea in sine este grozava si vizual arata bestial .
cosmin742000 pe 7 februarie 2013 16:15
Eu astept sa se faca un film dupa spider solitaire :))
Bayard pe 7 februarie 2013 17:45
Ma, nu stiu de solitaire, dar exista unul cu minesweeper, cauta-l pe youtube ;))
Han_Solo pe 12 februarie 2013 10:36
Eu astept sa se faca un film dupa mapa de_dust2 sau de_inferno sau awp_map.
AndreBlack pe 7 februarie 2013 16:22
O idee foarte interesanta , am jucat Half-Life 2 si Portal si mi s-au parut chiar jocuri bune . As vrea foarte mult sa inceapa productia mai ales la Half-Life .
bodo_future pe 7 februarie 2013 17:30
sau chiar Liam Neeson !
rizea.alex70 pe 8 februarie 2013 08:42
Asa mai zic si eu,in sfarsit o veste buna....mai ales ca este un proiect nou total diferit de remakeurile alea pe care le tot fac cei de la Hollyood in ultimul timp.
alex_il_fenomeno pe 3 martie 2013 12:21
Sa ii acordam credit, nu stim niciodata ce poate face.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells