Jason Statham, MEG: „E nevoie de multă rezistență pentru scenele de acțiune acvatică”

de Cinemagia în 7 Aug 2018
The Meg ajunge pe marile noastre ecrane pe 10 august

MEG: Confruntare în adâncuri va avea premiera vineri, 10 august, pe marile ecrane din România, aducând la cinema un rechin din specia Megalodon, lung de 25 de metri. În The Meg, Jason Statham joacă rolul unui scafandru a cărui misiune este salvarea echipajului unui submarin de mare adâncime atacat de creatura din titlu. Distribuitorul filmului pune la dispoziția cititorilor Cinemagia un interviu cu protagonistul producției, Jason Statham. 

Întrebare: Ce te-a făcut să accepți un rol în „MEG: Confruntare în adâncuri”?

Jason Statham: Recunosc că, după ce am citit scenariul, m-am întrebat dacă voi reuși să susțin rolul la adevărata lui valoare. Am rezonat cu fascinanta lume subacvatică descoperită în scenariu și pasiunea mea pentru scuba diving. Plus că a fost o schimbare de registru bine venită. Cred că e primul meu film în care nu alerg tot timpul cu arma în mână. (Râde)

Înr-o pauză de filmări, am mers în Fiji la scuba diving și am avut ocazia incredibilă de a hrăni din palmă câțiva rechini ciocan. A fost cea mai tare experiență din toți cei 10 ani în care fac scuba.

Îmi place să fac scufundări în timpul liber. O fac de câte ori am șansa, pentru că mi se pare extrem de liniștitor, mai ales când ajungi să te simți confortabil sub apă. Poți ajunge extrem de aproape de creaturi marine pe care nu le găsești în alte părți. După ce capeți experiență, începi să cauți elemente mai periculoase… precum rechinii.

Întrebare: Sigur una dintre cele mai dificile scene a fost aceea în care te agăți de megalodon și te trage pe sub apă cu viteză mare. Ce-ți mai amintești de la filmările acesteia?

Jason Statham: M-am întrebat și eu cum vom reuși să filmăm scena asta. Evient, nu aveam un megalodon în recuzită, așa că mințile creative din echipă s-au pus pe construit digital. Mi-am dat seama că va fi unul dintre momentele cele mai savurate de public. Îmi amintesc că am stat în ocean întreaga zi, iar apa era extrem de rece. E nevoie de multă rezistență pentru astfel de scene, dar nu mă plâng pentru că îmi plac provocările.

Întrebare: Cum e regizorul Jon Turteltaub pe platouri?

Jason Statham: Jon este un adevărat comediant. E o reală plăcere să fii în preajma lui, pentru că niciodată nu ia lucrurile în serios. Purta pe umeri toată greutatea producției, dar mereu căuta să ne binedispună la filmări. Am râs mult în timpul producției și asta doar datorită lui Jon.

Întrebare: Cu acest film, ești parte dintr-o distribuție internațională cu actori din China, America, Marea Britanie, Islanda, Noua Zeelandă, Japonia și Australia. Cum ai simțit experiența din acest punct de vedere?

Jason Statham: De-a lungul carierei, am lucrat cu actori din multe țări și mi-a plăcut mult. Această este imaginea corectă a societății actuale. Mi-e familiară colaborarea cu actori chinezi, pentru că am jucat mult alături de Jet Li și cascadori de arte marțiale.

Exploreaza subiecte similare:

The Meg, Jason Statham

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells