Între 2 şi 8 martie, se dau „porţii de râs” gratis la Movieplex Plaza Romania

de Cinemagia în 2 Mar 2015
Primul festival de scurmetraje de comedie organizat într-un mall îşi aşteaptă spectatorii din 2 martie

A început primul festival de film ce se desfăşoară integral într-un mall, filmele difuzate fiind scurtmetraje aparţinând genului comedie. Buna-dispoziţie vine în „porţii” mici,  programate - în fiecare zi - de la orele 11, ultimele proiecţii începând la ora 21. Festivalul se desfăşoară în sălile 4 şi 5 ale cinematografului Movieplex (Plaza Romania, Bucureşti), intrarea fiind liberă. Omnibusul

„Acest festival se adresează în primul rând familiilor: Plaza România este un mall de familie și am conceput un festival la care poate merge orice familie care dorește să se relaxeze. E un festival la care poți merge cu copiii. Fără vulgarități, fără scene la care trebuie să le pui mâna pe ochi, numai comedie pură! (Dan Cîrstea, managing partner United, producătorul festivalului)

„Amintiri din Epoca de Aur”, 90 de minute „best of” din seria animată cu Robotzii Mo şi F.O.C.A., dar şi Mielul Shaun - filmul se pot vedea în cadrul evenimentului, alături de scurtmetrajele din competiţie.

Pe 8 martie, de la ora 18, este programat un maraton cu filmele din festival, după ce pe 7 martie se vor acorda premii celor mai bune scurtmetraje.

Organizatorii evenimentului îşi doresc ca „experienţa cumpărăturilor în mall să fie armonizată cu timp de calitate”.

Atilla Aydemir, center and facilities management director la Anchor Grup, a accentuat că acest festival – la care intrarea este gratuită – a fost creat pentru a răsplăti dragostea pentru film a clienților Plaza România, și că intenționează ca evenimentul să devină o tradiție în sine și să se desfășoare anual.

.

Trei jurii, fiecare compus din trei membri, vor acorda cele trei trofee principale

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Movieplex, juriul competiției oficiale este compus din actrița Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer și Antoine Bagnaninchi, directorul Independența Film. Având o lungă carieră în film și teatru (a debutat la vârsta de nouă ani), Ana Ularu a putut fi văzută de curând în lungmetrajul Serena, regizat de cineasta laureată cu Oscar Susanne Bier. Dacă Hanno Hoeffer e cunoscut publicului în dublă ipostază – regizor și muzician - Antoine Bagnaninchi e numele asociat celor mai multe filme de artă proiectate în cinematografele din România, acestea fiind distribuite de Independența Film.

„Felicit inițiativa organizatorilor, căci mi se pare absolut extraordinar ca un domeniu atât de nișat ca acela al scurtmetrajelor să fie transpus într-un mediu mainstream.

E o alăturare fericită, sper să aducă public", a spus actrița Ana Ularu, membră a juriului

Juriul competiției filmelor de animație va fi alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves și actorul Adrian Văncică. Cea dintâi a câștigat numeroase premii pentru lungmetrajul de animație "Crulic - drumul spre dincolo" (Annecy, Cottbus și Gopo), în timp ce actorul din juriu e cunoscut deopotrivă pentru rolurile din filme de artă și pentru interpretarea lui din popularul serial "Las Fierbinți"; cât despre Anton Groves, regizorul britanic și-a câștigat o bine-meritată reputație realizând scurtmetraje – frecvent premiate în circuitul festivalier – și videoclipuri.

În ce-i privește pe cei care vor decide câștigătul trofeului consacrat filmelor studențești, aceștia sunt actorul Bogdan Dumitrache, cineastul și profesorul Laurențiu Damian și regizorul și muzicianul Tom Wilson. Scurtmetrajul în care a debutat primul membru al juriului a luat Palme d'Or și acesta a fost doar începutul palmaresului său. Laurențiu Damian a regizat zeci de filme și i-a avut drept studenți pe numeroși regizori din noul val românesc, iar Tom Wilson e cunoscut cinefililor pentru scurtmetrajul "Before the Fall" și lungmetrajul „The Bucharest Experiment".

„Sunt un consumator de film de scurtmetraj. Are în general o viață scurtă, limitată la circuitul festivalier, arareori se întâlnește cu marele public. De aceea consider că inițiativa Anchor Grup e una foarte bună, care poate aduce scurtmetrajul mai aproape de public”, a declarat actorul Bogdan Dumitrache, membru al juriului.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 2 martie 2015 17:44
Foarte buna ideea ;) ... mai haideti cu asa idei si prin provincie , mai in vest asa
xerses pe 2 martie 2015 19:21
Ce idee faina! E pe bune?!
Voi veni si eu pe 3 martie...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells