Interviu Heart of Stone: "Noi folosim tehnologia sau tehnologia ne foloseşte pe noi"?

de Ştefan Dobroiu în 14 Aug 2023
Iată o discuţie cu actriţele Gal Gadot şi Alia Bhatt, cele două protagoniste din Heart of Stone

Prin amabilitatea Netflix, Cinemagia a putut vedea încă din iunie thriller-ul de acţiune Heart of Stone, film ce a devenit în acest weekend cel mai vizionat lungmetraj pe platforma de streaming. Tot în iunie, Cinemagia a participat şi la o discuţie de tip "masă rotundă", cu actriţele Gal Gadot şi Alia Bhatt, care au discutat despre mizele şi mesajul filmului.

Gal, în ultima vreme te-am văzut des în thrillere şi filme de acţiune. De unde vine această nevoie a ta de a interpreta personaje puternice, poate pentru că în copilărie aceste personaje erau mult prea rare?
Gal Gadot: Nu ştiu prea bine ce să răspund. În perioada când treceam de la adolescenţă la maturitate planul meu nu era să devin actriţă. Primul meu rol a fost Gisele din seria Furios şi iute (n.r. Gadot a apărut cel de-al patrulea film al francizei, Fast & Furious, în 2009) şi primul meu rol principal a fost, desigur, în Wonder Woman. Cred că simt un anume confort interpretând aceste femei şi cred că aceste roluri mai degrabă m-au găsit ele pe mine. Dar asta numai până la Rachel (n.r. protagonista din Heart of Stone). Este un film pe care l-am şi produs prin compania înfiinţată cu soţul meu. Acum câţiva ani, când am început să lucrăm efectiv la film am realizat că sunt o mare fană a genului şi că cel mai mult îmi doresc să interpretez o eroină precum Rachel Stone. Dacă celelalte personaje m-au găsit ele pe mine, de Rachel pur şi simplu m-am îndrăgostit.

Heart of Stone pare o replică adresată unor serii precum Misiune imposibilă sau James Bond. Cum ţi se pare ca filmul tău să fie comparat cu aceste două francize?
Gal Gadot: Este o comparaţie care mă încântă, pentru că iubesc la nebunie acest film. Am crescut uitându-mă la action-uri precum cele cu James Bond sau filmele Greu de ucis. M-au inspirat întotdeauna. Când am început să lucrăm la Heart of Stone ideea nu a fost să ne luăm la bătaie cu Ethan Hunt şi să facem o Misiune imposibilă cu femei. Ne-am dorit să facem un film care să stea pe propriile picioare în limitele genului, dar comparaţiile cu Misiune imposibilă şi James Bond sunt un compliment extraordinar.

Gal, când ai jucat-o pe Femeia fantastică, personajul tău a devenit emblematic, mai ales în contextul feminismului şi al mişcării #metoo. Simţi vreo responsabilitate [să fii un portdrapel al feminismului]?
Gal Gadot: Când interpretezi un personaj-emblemă trebuie să-l tratezi cu respect şi mai ales trebuie să ai mare grijă, să fii responsabil. Wonder Woman este un personaj familiar în întreaga lume şi pentru mine a fost important [ca, prin ea,] să răspândesc un mesaj pozitiv. Mă reprezintă şi pe mine, sunt mama a trei fete, deci mi se potrivea şi mie ca persoană. Pentru mine a fost important să ofer un model, un model care să fie potrivit şi pentru propriii mei copii.

Personajele sunt de rase şi provin din ţări diferite. Gal, a fost important pentru tine acest aspect, ca producătoare a filmului?
Gal Gadot: Da, a fost ceva gândit încă de la bun început. Am vrut să facem un film accesibil în întreaga lume. Din acest motiv am filmat în atâtea locuri de pe glob şi am vrut ca spectatori din cât mai multe ţări se recunoască pe ecran. În acelaşi timp, a fost extrem de important pentru noi să găsim actorul potrivit pentru fiecare rol în parte. A fost un proces autentic, integrat şi adaptat lumii de azi, care e mult mai mică şi accesibilă global. Actorii au oferit o bogăţie incredibilă proiectului.

Gal, ai pomenit mai devreme de modele de urmat. Ca persoană privată, ai vreun astfel de model? Dar ca actriţă?
Gal Gadot: Ce o să zic o să sune a clişeu, dar este cât se poate de adevărat: cel mai apropiat model e mama mea, este o femeie incredibilă care ne-a învăţat pe mine şi pe sora mea că ne putem asculta inimile şi putem face orice ne trece prin cap. În ce priveşte modelele din actorie sunt atât de multe, încât m-aş simţi prost să spun doar un nume, aş simţi că le jignesc pe celelalte. De exemplu Penelope Cruz şi Cate Blanchett îmi plac la nebunie orice ar juca.

Cinemagia: Heart of Stone are şi un mesaj social legat de tehnologie, cât de importantă a fost transmiterea acestui mesaj?
Alia Bhatt: Nu ştiu cât putem spune fără să dăm spoilere, dar mie mi s-a părut interesantă ameninţarea. Nu e doar un antagonist, ci această ameninţare care ar putea afecta întreaga umanitate. Mi s-a părut fascinant că această ameninţare a fost tehnologia, faptul că atâtea informaţii sunt procesate de ani de zile de o reţea. Din prisma inteligenţei artificială mulţi dintre noi suntem conştienţi azi de această ameninţare. Cred că trebuie să ne sondăm fiecare şi să evaluăm dacă noi folosim tehnologia sau tehnologia ne foloseşte pe noi. Această întrebare primeşte răspuns în Heart of Stone, pentru că este şi o confruntare între instinct şi tehnologie.

Exploreaza subiecte similare:

Heart of Stone, Gal Gadot, Alia Bhatt

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells