„Inima Doamnei Sabali” a deschis Festivalul Geo Saizescu, la Râmnicu Vâlcea

12 Nov 2015
Festivalul a fost fondat de regretatul regizor Geo Saizescu

În perioada 12-14 noiembrie 2015, în Râmnicu Vâlcea, se va desfășura festivalul Geo Saizescu Internațional Film Festival,  aflat la ediția a XIV-a.  
 
Festivalul a fost fondat de regretatul regizor Geo Saizescu și cunoscut până în 2013 sub numele Hyperion Stud Fest. Din 2013 este cunoscut sub numele Geo Saizescu Student Film Festival.  Geo Saizescu Internațional Film Festival este rezervat filmelor de scurt și lung metraj ficțiune prioritate acordându-se producțiilor românești și străine recente (2014-2015) și genului comedie.
 
Proiecțiile vor avea loc în cinematograful Geo Saizescu publicul fiind invitat să participe la un maraton cinematografic ce se va întinde până târziu în noapte... Filmele selecționate sunt semnate de autori străini și români consacrați în peisajul festivalier internațional organizatorii propunând publicului din Râmnicu Vâlcea titluri provenind din Franța, Canada, UK, Brazilia, Germania, China, Elveția, Noua Zeelandă, Australia, Rusia, Ucraina, România. Lungmetrajele alese sunt comedii produse în anii 2014 și 2015, comedii greu accesibile publicului în afara circuitelor festivaliere. Festivalul include și o secțiune competitivă rezervată filmelor studențești, acestea concurând și pentru premiul Best Short Film.

Organizatorii au pregătit și o surpriză copiilor din Râmnicu Vâlcea aducându-le două filme de animație recente , filme dublate în limba română (Cuibul dragonilor  și  Coconut micul dragon).
 
Gală de deschidere a festivalului a avut loc în ziua de 12 noiembrie, începând cu ora 19.00.  Filmul ce a marcaT deschiderea festivalului Geo Saizescu Internațional Film Festival 2015,  Inima Doamnei Sabali/The Heart of Madame Sabali, este o producție canadiană din 2015 semnată de regizorul Ryan Mckenna și a fOST prezentat în premieră în România.  Comedia a fost recompensată cu premiul Focus Grand Prize în cadrul prestigiosului festival canadian Festival du Nouveau Cinéma Montréalsi a avut premieră mondială cu mai puțin de o luna în urmă.
   
Organizatorii au decis că intrarea la Festival să fie liberă pe parcursul tuturor celor 3 seri de proiecții- îndemnându-i pe participanți să doneze prețul biletului în conturile victimelor tragediei de la clubul Colectiv.  
 
Festivalul este organizat de Institutul European de Cultură pentru Comunicare și Educație Prin Imagine – IECCEI în parteneriat cu Teatrul Municipal Ariel și Cinematograful Geo Saizescu din Ramnicul Vâlcea  și  este susținut de CNC- Centrul Național al Cinematografiei  .
 
 Parteneri Media: Kiss FM, Magic FM,Vâlcea 1 Televiziunea de Vâlcea, VTV, Radio VL 1. Sponsori: Cramă Corcovă, Maximia, Beta Construct, Nerv Film.  
 

Alte știri din cinema

Inside Out 2 întrece Dune 2 în SUA şi devine cea mai populară premieră din 2024

Animaţia Pixar a avut nevoie de doar opt zile ca să-i bage lui Paul Atreides nisip în distrai

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells