Îngerii lui Charlie: o actualizare a reţetei

de Ştefan Dobroiu în 26 Nov 2019
Elizabeth Banks readuce îngerii în atenţie cu o consistentă tuşă feministă

În acest moment, noul Charlie's Angels/Îngerii lui Charlie are pe imdb.com un rating de 3,9. Trebuie spus de la început că reticenţa cu care a fost primit filmul este de-a dreptul inexplicabilă. Da, Charlie's Angels nu face mai mult decât să actualizeze o reţetă (şi este, prin urmare, un nou exemplu al falimentului creativ de la Hollywood), dar în acelaşi timp o face cu suficientă energie şi emoţie pentru ca această notă să nu fie justificată. Iată mai jos de ce.

Cu o reţetă devenită celebră în anii '60, când pe afiş le avea (cel puţin la primul sezon) pe Jaclyn Smith, Kate Jackson şi Farrah Fawcett, şi actualizată în 2000 cu lungmetrajul omonim cu Drew Barrymore, Cameron Diaz şi Lucy Liu, franciza revine în atenţie în regia actriţei Elizabeth Banks, care scrie şi scenariul. Sincronizat cu valorile anului 2019, filmul transformă în miză un comentariu al acestora, personajele oprindu-se de câteva ori pentru a spune că ar putea face orice, dar că au ales să facă "asta". Ce este asta? Păi în primul rând un slalom prin marile capitale ale lumii şi înfruntări fanteziste cu diverşi villain-i mai mult sau mai puţin taciturni sau elocvenţi.

Cu tot mesajul pozitiv, Îngerii lui Charlie nu aduce mare lucru nou, dar oferă acel divertisment lejer atât de atractiv pentru publicul nostru. Protagonistele Kristen Stewart, Naomi Scott şi Ella Balinska au o chimie foarte bună şi, deşi senzaţie este că acestea gonesc pe ecran în ritmul unui soundtrack uneori enervant de energic şi repetitiv, filmul oferă şi câteva momente de umor şi emoţie, dar doar atâta cât să nu-i reproşezi că primul său este de fapt să-şi epuizeze publicul.

Probabil că antipatia nejustificată cu care a fost întâmpinată premiera rezidă în faptul că, pe cât de descurcăreţe, simpatice, inteligente şi îndemânatice sunt eroinele, pe atât de fuduli, limitaţi şi iresponsabili sunt partenerii lor de pe ecran. Personajele masculine sunt, de la un capăt la celălalt, nişte caricaturi atât de groase, încât publicul masculin ar putea o reacţie de respingere. Le recomandăm spectatoarelor să vadă filmul între prietene şi să-şi lase partenerul acasă, dacă acesta nu are un simţ al umorului extrem de dezvoltat. Altfel riscaţi o ceartă la sfârşitul proiecţiei.

Evident, Charlie's Angels îşi face din actualizarea valorilor principala miză, dar o dată ce treci de această convenţie şi-i accepţi exagerările, filmul are o energie care te poate prinde. Fără să fie nici un gram mai mult decât ceea ce americanii numesc "dumb fun", Charlie's Angels măcar are suficientă inspiraţie încât la sfârşitul filmului să nu simţi că un hoţ ţi-a furat din buzunar cei 20-30 de lei daţi pe bilet... Pentru spectatorii care nu îşi doresc mai mult decât o mică distracţie de weekend la cinema, filmul chiar funcţionează!

Recomandarea noastră este să rămâi în sală în timpul genericului de final, pentru că readuce în atenţie câţiva dintre "îngerii" din părţile anterioare ale francizei, dar şi prezintă posibile noi eroine pentru o eventuală continuare. Totuşi, având în vedere că debutul în Statele Unite a dezamăgit (aproximativ 8 milioane de dolari încasări), sunt slabe şanse ca un sequel să fie aprobat...

Exploreaza subiecte similare:

Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Charlie's Angels, Elizabeth Banks, Jaclyn Smith, Farrah Fawcett, Cameron Diaz, Lucy Liu, Drew Barrymore

Alte știri din cinema

Sezonul 2 al Shadow and Bone, popularul serial fantasy, a fost deja scris, confirmă producătorul

Primul sezon din Shadow and Bone este acum disponibil în streaming pe Netflix

John Wick: Chapter 4 îl cooptează pe actorul din It, Bill Skarsgård

Posibilul subiect al filmului - John Wick (Keanu Reeves), doritor să se răzbune pe Winston (Ian McShane) pentru trădare

Megan Fox, agent FBI pe urmele personajului jucat de Machine Gun Kelly

În primul trailer-ul de la Midnight in the Switchgrass vedem că nu e vorba de un film romantic

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

În prioada 19-20 iunie, la Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob1cul pe 29 noiembrie 2019 00:16
Ghostbusters 2016 -> Same shit Charlie's Angels 2019.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells