Îngerii lui Charlie: o actualizare a reţetei

de Ştefan Dobroiu în 26 Nov 2019
Elizabeth Banks readuce îngerii în atenţie cu o consistentă tuşă feministă

În acest moment, noul Charlie's Angels/Îngerii lui Charlie are pe imdb.com un rating de 3,9. Trebuie spus de la început că reticenţa cu care a fost primit filmul este de-a dreptul inexplicabilă. Da, Charlie's Angels nu face mai mult decât să actualizeze o reţetă (şi este, prin urmare, un nou exemplu al falimentului creativ de la Hollywood), dar în acelaşi timp o face cu suficientă energie şi emoţie pentru ca această notă să nu fie justificată. Iată mai jos de ce.

Cu o reţetă devenită celebră în anii '60, când pe afiş le avea (cel puţin la primul sezon) pe Jaclyn Smith, Kate Jackson şi Farrah Fawcett, şi actualizată în 2000 cu lungmetrajul omonim cu Drew Barrymore, Cameron Diaz şi Lucy Liu, franciza revine în atenţie în regia actriţei Elizabeth Banks, care scrie şi scenariul. Sincronizat cu valorile anului 2019, filmul transformă în miză un comentariu al acestora, personajele oprindu-se de câteva ori pentru a spune că ar putea face orice, dar că au ales să facă "asta". Ce este asta? Păi în primul rând un slalom prin marile capitale ale lumii şi înfruntări fanteziste cu diverşi villain-i mai mult sau mai puţin taciturni sau elocvenţi.

Cu tot mesajul pozitiv, Îngerii lui Charlie nu aduce mare lucru nou, dar oferă acel divertisment lejer atât de atractiv pentru publicul nostru. Protagonistele Kristen Stewart, Naomi Scott şi Ella Balinska au o chimie foarte bună şi, deşi senzaţie este că acestea gonesc pe ecran în ritmul unui soundtrack uneori enervant de energic şi repetitiv, filmul oferă şi câteva momente de umor şi emoţie, dar doar atâta cât să nu-i reproşezi că primul său este de fapt să-şi epuizeze publicul.

Probabil că antipatia nejustificată cu care a fost întâmpinată premiera rezidă în faptul că, pe cât de descurcăreţe, simpatice, inteligente şi îndemânatice sunt eroinele, pe atât de fuduli, limitaţi şi iresponsabili sunt partenerii lor de pe ecran. Personajele masculine sunt, de la un capăt la celălalt, nişte caricaturi atât de groase, încât publicul masculin ar putea o reacţie de respingere. Le recomandăm spectatoarelor să vadă filmul între prietene şi să-şi lase partenerul acasă, dacă acesta nu are un simţ al umorului extrem de dezvoltat. Altfel riscaţi o ceartă la sfârşitul proiecţiei.

Evident, Charlie's Angels îşi face din actualizarea valorilor principala miză, dar o dată ce treci de această convenţie şi-i accepţi exagerările, filmul are o energie care te poate prinde. Fără să fie nici un gram mai mult decât ceea ce americanii numesc "dumb fun", Charlie's Angels măcar are suficientă inspiraţie încât la sfârşitul filmului să nu simţi că un hoţ ţi-a furat din buzunar cei 20-30 de lei daţi pe bilet... Pentru spectatorii care nu îşi doresc mai mult decât o mică distracţie de weekend la cinema, filmul chiar funcţionează!

Recomandarea noastră este să rămâi în sală în timpul genericului de final, pentru că readuce în atenţie câţiva dintre "îngerii" din părţile anterioare ale francizei, dar şi prezintă posibile noi eroine pentru o eventuală continuare. Totuşi, având în vedere că debutul în Statele Unite a dezamăgit (aproximativ 8 milioane de dolari încasări), sunt slabe şanse ca un sequel să fie aprobat...

Exploreaza subiecte similare:

Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Charlie's Angels, Elizabeth Banks, Jaclyn Smith, Farrah Fawcett, Cameron Diaz, Lucy Liu, Drew Barrymore

Alte știri din cinema

Primul trailer No Time to Die. Final de serie Bond în stil mare pentru Daniel Craig

Filmul se va lansa în cinematografele noastre pe 10 aprilie

Scarlett Johansson era să rateze rolul din MCU. Cine ar fi trebuit să fie Black Widow

Filmul Black Widow va intra în cinematografele noastre pe 1 mai 2020

Filmele lunii decembrie

Decembrie este cea mai polarizată lună a anului în cinematografe

Un nou film Planeta Maimuțelor este în lucru, cu regizorul seriei Maze Runner la cârmă

Ultimul film din serie, War for the Planet of the Apes, a fost lansat în 2017

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob1cul pe 29 noiembrie 2019 00:16
Ghostbusters 2016 -> Same shit Charlie's Angels 2019.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells