Indiana Jones And The Dial of Destiny va avea premiera globală la Cannes Film Festival

de Gloria Sauciuc în 30 Mar 2023
Festivalul va începe pe 16 mai și va dura până pe 27 mai

Cel mai nou titlu din seria de filme Indiana Jones, Indiana Jones and the Dial of Destiny, urmează să aibă premiera la Festivalul de la Cannes, scrie The Hollywood Reporter. Filmul  ar putea avea premiera în cea de-a doua sau cea de-a treia zi a Festivalului, mai scrie publicația.

Cel de-al cincilea film din serie îl surprinde pe actorul veteran Harrison Ford revenind în rolul titular. Acum 15 ani, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull avea premiera la Cannes. Mai mult, filmul de Oscar Top Gun: Maverick și Solo: A Star Wars Story debutau la rândul lor la festival.

Și alte filme cu nume sonore urmează să aiba premiera pe Coasta de Azur: Asteroid City a regizorului american Wes Anderson și Killers of the Flower Moon al lui Martin Scorsese, un film mult-așteptat, confirmat pentru premiera la Cannes.

Strange Way of Life a lui Pedro Almodovar și drama romantică May December cu Natalie Portman și cu Julianne Moore, a regizorului Todd Haynes vor debuta de asemenea la Cannes, selecția oficială urmând a fi anunțată la mijlocul lunii aprilie.

Harrison Ford joacă rolul lui Indiana Jones la 70 de ani, deși actorul are în realitate 80 de ani. În film mai apare actrița Phoebe Waller-Bridge, populară prin comedia neagră Fleabag. Actorul din Hannibal Mads Mikkelsen, care l-a înlocuit pe Johnny Depp în rolul Grindelwald în seria Fantastic Beasts, va juca un rol negativ.

Printre alte filme din serie se numără Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981), Indiana Jones: Temple of Doom (1984), Indiana Jones: The Last Crusade (1989) și Indiana Jones: and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Filmele anterioare au regia semnată de Steven Spielberg. Acum, James Mangold semnează regia Dial of Destiny. Mangold a fost desemnat de Spielberg să continue seria, după ce a scris filmul său autobiografic, The Fabelmans, mai notează THR.

Exploreaza subiecte similare:

Indiana Jones and the Dial of Destiny, Asteroid City, Harrison Ford

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells