Încep înscrierile la Romanian Short Waves, ediţia a opta

25 Feb 2015
Scurtmetrajele selectate vor fi prezentate la festivalul de la Cannes, în secţiunea Short Film Corner

Asociaţia Secvenţe invită producătorii şi realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecţia de scurtmetraje a programului Romanian Short Waves 8. Programul va fi prezentat în perioada 13 - 24 mai 2015, în secţiunea Short Film Corner din cadrul celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Companiile care au experienţă în producţia de scurtmetraje şi au obţinut rezultate la marile festivaluri pot propune un titlu care va fi selectat automat. Pentru filmele de şcoala şi cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecţie de către un juriu format din pofesionişti din industria filmului românesc. Romanian Short Waves acceptă şi scurtmetraje documentare.

Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită, până la data de 23 martie 2015, filmele in format DVD împreună cu formularul de participare Romanian Short Waves, la adresa Centrul Naţional al Cinematografiei (în atenţia Doamnei Alina Sălcudeanu), Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, Bucureşti, 010026.

Formularul poate fi obţinut la cerere pe adresa asoc.secvente@gmail.com

Pentru a fi incluse în preselecţie, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

1. Ficţiune - durată maximă de 20 de minute (un singur scurtmetraj/ regizor)
2. Documentar - durata maximă de 25 minute
3. Produse după data de 1 ianuarie 2014
4. Subtitrate în limba engleză sau franceză

Anunţul scurtmetrajelor selecţionate se va face până pe data de 27 martie 2015. Realizatorii scurtmetrajelor selecţionate vor trimite, până cel târziu la data de 3 aprilie, o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerinţele organizatorilor.

Lansată în anul 2004, secţiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor români posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor şi cumpărătorilor din industria de film din intreaga lume. Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru filmele de scurtmetraj, iar participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

La ediţia din 2014 au fost înscrise 2.570 de scurtmetraje din 102 de ţări, scurtmetraje care au înregistrat peste 32.000 de vizionări în cadrul proiecţiilor din săli şi al bibliotecii virtuale. Alături de participarea la Short Film Corner, scurtmetrajele selecţionate la ediţiile din anii trecuţi au fost proiectate şi la Les Film de Cannes a Bucarest, Noaptea Institutelor Culturale etc.

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells