În septembrie, redescoperiți-o pe Isabelle Huppert. Filmele ei, pe TV5 Monde

de Cinemagia în 11 Sep 2017
Patru mari filme ce au marcat cariera acestui simbol al cinematografului francez. Filmele sunt subtitrate în limba română.

2017, un an foarte bun pentru Isabelle Huppert. Rolul său din Elle, filmul lui Paul Verhoeven, i-a adus un César pentru Cea mai bună actriță, un Glob de Aur și o nominalizare la Oscar. În fiecare seară de duminică, în luna septembrie, TV5MONDE vă propune să redescoperiți, în cadrul Cinematografului TV5MONDE de duminică seara, Colecția Isabelle Huppert: patru mari filme care au marcat cariera acestui simbol al cinematografului francez. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Les Sœurs Brontë
Marți, 12 septembrie, de la 00:00

În Anglia secolului al XIX-lea, surorile Brontë, Charlotte, Emily și Anne, trăiesc în ținutul Yorkshire împreună cu tatăl lor, pastor, și fratele lor, Branwell, pictor și scriitor cu temperament impetuos și pasional. Surorile se refugiază în scris, o disciplină pentru care dovedesc o înclinație aparte. Regia: André Téchiné (Franţa, 1979). Distribuția: Isabelle Adjani (Emily), Marie-France Pisier (Charlotte), Isabelle Huppert (Anne). Coloana sonoră originală: Philippe Sarde. Palmares: Selecția Cannes (1979), nominalizare la Premiile César (1980)

Les possédés
Duminică, 10 septembrie, de la 22:00
Vineri, 15 septembrie, 19:40
Luni, 18 septembrie, de la 00:45

Rusia, 1870. Un grup de nihiliști mistici e hotărât să răstoarne vechea ordine. Pregătiți de șeful lor, Pierre, se dedică trup și suflet sumbrului Stavroghin, un aristocrat decadent și exaltat. Posedați și mânați de ură, ei instaurează în oraș o atmosferă de teroare. Regia: Andrzej Wadja (Franţa, 1987). Inspirat din romanul omonim al lui F. M. Dostoyevsky. Distribuţia: Isabelle Huppert (Maria Chatov), Jean-Philippe Ecoffey (Pierre Verkhovenski), Omar Sharif (Stiépane Verkhovenski)

La Truite
Duminică, 17 septembrie, de la 22:00
Vineri, 22 septembrie, de la 19:30

Seducătoarea Frédérique a jurat să obțină totul de la bărbați fără a le da nimic în schimb. Căsătorită cu Galuchat, alături de care duce o viață de cuplu fără iubire, întâlnește într-o seară doi oameni de afaceri, Rambert și Saint-Genis. Amândoi sunt la fel de fascinați de inocența provocatoare a lui Frédérique… Regia: Joseph Losey (Franţa, 1982). Scenariul: Monique Lange, Joseph Losey, după un roman de Roger Vailland. Distribuţia: Isabelle Huppert (Frédérique), Jeanne Moreau (Lou), Jean-Pierre Cassel (Rambert). Palmares: Premiul César (1983) pentru Cea mai bună imagine

Eaux profondes
Duminică, 24 septembrie, de la miezul nopții
Vineri, 29 septembrie, de la 19:40

Cu opt ani în urmă, Vic s-a căsătorit cu Mélanie, o femeie mult mai tânără decât el. Treptat, dragostea lor s-a transformat într-o pasiune periculoasă. Lui Mélanie îi place să se afișeze cu amanții săi și nu ezită să îi aducă acasă. Vic o avertizează: îi va omorî pe cei care se vor apropia prea mult… Regia: Michel Deville (Franţa, 1981). Distribuţia: Isabelle Huppert (Mélanie), Jean-Louis Trintignant (Vic Allen), Marie Trintignant

Despre Isabelle Huppert

  • Înainte de César-ul pentru rolul din Elle, Isabelle Huppert primise déjà prestigiosul Premiul César pentru Cea mai bună actriță pentru interpretarea personajului său din La Cérémonie, filmul lui Claude Chabrol, în 1996.

Actrița a fost onorată cu numeroase premii internaționale, printre care: două Premii pentru Cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Cannes, un Urs de Argint la Berlinale, două Premii Coppa Volpi la Mostra de la Veneția și un BAFTA în Marea Britanie.

  • Isabelle Huppert este una dintre actrițele iconice ale regizorilor Claude Chabrol (a jucat în șapte dintre filmele lui), Benoît Jacquot (șase filme) și Michael Haneke (patru filme).
  • Binecunoscuta sa rivalitate cu Isabelle Adjani, născută dintr-un conflict în dragoste, a dus la o relație tensionată pe platourile de filmare ale filmului Les Sœurs Brontë, unde cele două actrițe au avut de filmat multe scene împreună.

Despre TV5MONDE

TV5MONDE emite în România, cu subtitrare în limba română, filme premiate și cinema clasic, seriale originale, emisiuni art de vivre și de savoir faire (gastronomie, modă, călătorii), documentare (istorie, cultură, descoperiri), divertisment (jocuri televizate, magazine, muzică) și emisiuni informative și de dezbatere. 

La nivel mondial, TV5MONDE emite prin 10 canale distincte, ce ajung în 265 milioane de cămine, cu subtitrare în 12 limbi de circulație internațională. România este a treia țară, ca audiență, pe plan mondial, după Franța și Republica Congo. În România, TV5MONDE este în oferta tuturor operatorilor de cablu, cu subtitrare în limba Română, din 1990, cu peste 7 milioane de cămine românești conectate la canalul francofon.  

Pentru grila de programe de limbă franceză, cu subtitrare în limba română, difuzate de TV5MONDE în luna septembrie, intrați pe site-ul TV5MONDE România și pe pagina de facebook TV5MONDE România. [Ora menționată este ora României.]

Exploreaza subiecte similare:

Les Soeurs Bronte, Isabelle Huppert, Les possédés, La Truite, Eaux profondes, Michel Deville

Alte știri din cinema

Jake Gyllenhaal ar putea să îl înlocuiască pe Ben Affleck în rolul lui Batman

Collider scrie că decizia de a-l înlătura pe Affleck din serie a fost luată la începutul lui 2017, după ce un anunţ oficial a fost amânat până la premiera Justice League, pentru a evita publicitatea negativă

Kidman îl recompensează cu 600.000 de dolari pe soț pentru fiecare an împreună

Surprinzătoarele acorduri prenupţiale ale celor mai bogate cupluri ale Americii

Afară cu Johnny Depp din distribuția Fantastic Beasts, cer fanii seriei Harry Potter

Criticii lui de pe reţelele de socializare dau ca exemplu înlăturarea lui Kevin Spacey din filmul All the Money in the World

James Franco devine supererou. Va fi Madrox, the Multiple Man

Studiourile Fox extind saga mutanţilor şi a supererolilor Marvel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells