Horror-uri cu crocodili şi zombi, plus action, duminică seara la TV

de Cinemagia în 26 Apr 2020
Ape ucigașe (HBO, 20:00), Overlord (CineMAX, 21:00), Wanted (TV1000, 22:00), diseară pe micul ecran

Iată o selecție a celor mai interesante titluri pe care posturile TV de la noi le oferă duminică. Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de programul complet al posturilor TV de la noi, rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

O premisă înfricoşătoare (doi oameni prizonieri într-un subsol invadat de crocodili) şi talentul francezului Alexandre Aja de a-şi speria publicului ne-au determinat să scriem - la data lansării la cinema - o cronică pozitivă pentru acest film programat de HBO, care cu siguranţă vă va ţine în tensiune. Crawl e difuzat de HBO seara aceasta, de la ora 20. Crawl este un "creature feature" ce alunecă adesea în neverosimil, dar nimeni nu-i poate nega eficienţa confruntărilor dintre letalele fiare înfometate şi cei doi eroi umani care vor avea nevoie de consistentă ingeniozitate pentru a scăpa cu viaţă dintr-o situaţie aparent fără ieşire. Nu e de ici colea când un horror te face de mai multe ori să tresari violent pe scaun, prin urmare good job, Alexandre Aja!

Numele celui de-al doilea filmul programat seara aceasta la TV de CineMAX trimite la Debarcarea din Normandia - operaţiunea „Overlord”, un eveniment istoric sângeros (deşi în alt fel), pe care eroii filmului trebuie să o pregătească în spatele liniilor inamice.

Genul filmelor cu zombie plasat în contextul celui de-Al Doilea Război Mondial nu ne este străin, şi ne gândim la producția Dead Snow din 2009 dar şi la alte filme horror, toate cu acţiunea plasată în timpul războiului. Meritul acestui amestec de genuri este că reuşeşte să combine un gen de oroare (cea a războiului), ori suspansul care precede confruntările militare, cu horror-ul tradiţional (fie că e vorba de zombie, de fantome sau de vampiri). De data aceasta, zombie sunt doar în parte adversarii: în rest este o poveste destul de convenţională despre eroi în spatele frontului (americani, nici nu se putea altfel), din acelaşi gen ca cele cu care au crescut generaţii după generaţii de băieţi după cel de-Al Doilea Război Mondial, şi din acelaşi gen de filme în care americanii (buni) îi bat pe germani (răi). Filmul nu are un erou propriu-zis, ci este „echipa de cinci oameni” ca la carte: liderul intransigent, omul sensibil şi pacifist (în film este şi de culoare), personajul slab, cinicul, şi personajul feminin. Unii chiar vor supravieţui aventurii lor.

Timur Bekmambetov a devenit celebru în întreaga lume datorită blockbusterului rusesc Rondul de noapte, care le-a dovedit studiourilor de la Hollywood că regizorul poate realiza filme captivante cu bugete mici. I-au dat pe mână ecranizarea Wanted, difuzată diseară, de TV1000, de la ora 22:00, despre un tânăr (James McAvoy) care descoperă că dispune de aptitudini deosebite şi intră într-o frăţie de asasini din care a făcut parte şi tatăl său. Poate că Wanted nu are cel mai inspirat scenariu, dar Bekmambetov aduce pe ecran câteva dintre cele mai spectaculoase secvenţe de acţiune din ultimul deceniu de cinema. Din distribuţie mai fac parte Angelina Jolie şi Morgan Freeman, Konstantin Khabensky, interpretul lui Anton din Rondul de noapte.

Exploreaza subiecte similare:

Overlord, Crawl, Wanted, Recomandări TV

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells