Haven, „mai întunecat” în sezonul 3. Interviu cu protagonista.

de Cinemagia în 3 Iul 2013
Cu ocazia premierei de joi, 4 iulie, de la ora 21, a sezonului 3, la Diva Universal, iată un interviu cu Emily Rose – care o interpretează pe protagonista serialului.

Haven, ecranizare a romanului lui Stephen King „The Colorado Kid”, este povestea anchetelor lui Audrey într-un oraș extraordinar care părea normal. De-a lungul sezoanelor, încercările lui Audrey de a se înțelege pe ea însăși și misterele fascinante din Haven o vor duce către descoperirea a tot felul de lucruri.  Cu ocazia premierei pe 4 iulie a sezonului 3, la Diva Universal, iată un interviu cu Emily Rose – Audrey, protagonista.

A treia serie are un ton diferit de primele două. Ţie ce impresie ţi-a făcut?

Emily Rose: A fost grozav, sezonul a început cu o mulţime de idei clare de la scenarişti în legătură cu timpul rămas şi ameninţarea exterioară şi cu mult mai multă presiune pe umerii personajelor. Cred că în primul sezon am cunoscut personajele şi ne-am hotărât dacă ne plac şi dacă vrem să petrecem timpul cu ele, primul sezon a fost partea înduioşătoare a oraşului Haven, s-a ridicat la nivelul unei prezentări de circ. Şi pe măsură ce sezoanele progresează, devine ceva mai adânc de atât, te întrebi dacă iubeşti cu adevărat personajele astea, dacă eşti dispus să mergi alături de ele în călătoria menită să rezolve problemele reale care au loc în spatele faţadei acestui oraş. Cred că la asta ajungem în al treilea sezon, care e o etapă întunecată şi fascinantă din punctul meu de vedere.

În ceea ce priveşte scenariul episodic, au mers scenariştii în direcţii noi în sezonul 3?

Emily Rose: Da, aş spune că toţi (actorii) credem că serialul a devenit mai întunecat. Când soţul meu se uita la serial îmi spunea „Oh, Doamne! Nu-mi vine să cred că au făcut asta!”. Şi seria a treia e mişto pentru că introduce – pe lângă mitologia existentă – şi o crimă pe termen lung, care trebuie rezolvată. Aşa că ai problemele, mitologia dintre toate personajele din oraş pe care le cunoaştem şi ai şi o ameninţare nouă, care e adăugată în amestecul ăsta ca fiind una pe termen lung, una de care sunt influenţaţi şi Nathan, şi Audrey, şi Duke (care trebuie să se descurce cu asta), ceea ce e minunat. Pune presiune pe noi, ceea ce ne ajută ca actori şi ajută şi povestea.

Din primul episod al sezonului 3 constatăm că serialul e mai întunecat. Cum l-ai compara cu primele două serii­?

Emily Rose:  Cred că aveţi dreptate, e clar un sezon mult mai întunecat. Prima serie a fost trăsnită, îţi devin dragi personajele, te distreează oraşul ăsta şi tot ce li se întâmplă celor din el. Pe măsură ce progresează, în sezonul 2, vezi temele mai adânci pe care le au de descoperit personajele. Şi al treilea e un atac direct între personaje. Fiecare dintre ele se luptă cu ceva pe plan personal, pentru a ajunge de partea cealaltă. E mult mai important totul, problemele lor devin mult mai dificile şi cred că producţia are toate elementele unui serial extraordinar, pentru că fanii au vrut să-l urmărească în continuare, în ciuda elementelor întunecate, pentru a vedea ce se întâmplă cu aceste personaje, e foarte interesant cât de întunecat a devenit totul.

Premisa serialului este legată de paranormal. Tu ce părere ai despre fenomenele paranormale?

Emily Rose: Sunt sigură că există un alt nivel al existenţei sau alte vieţi, reîncarnarea. Dacă toate astea fac parte dintr-o lume ce poate fi accesată uneori, asta e altă poveste. Dar clar cred că există o altă lume şi supranaturalul – a crede în altceva – e ceva foarte important. Deci da, cred în chestiile astea, dar nu şi în ideea că putem fi mereu capabili de a discerne fenomenele paranormale, de a fi conştienţi de ele.

Cât priveşte triunghiul amoros din serial, spre cine crezi că înclină Audrey?

Emily Rose: Cu cine crezi că va rămâne la final? Ştiţi ce? Habar n-am cu cine va rămâne la final – voi pe cine aţi alege? Nu, chiar nu ştiu, şi Duke şi Nathan o surprind diferit. E clar că ea şi Duke au mai mult o relaţie de prietenie, care se transformă în ceva mai mult decât atât. Iar cu Nathan simt că are instantaneu o chimie şi nu înţelege cum o poate cineva înţelege atât de bine. Dar amândoi i se par foarte interesanţi şi se înţelege foarte bine cu amândoi şi cred că tocmai de asta e atât de confuză.

Eşti fan Audrey şi Nathan sau Audrey şi Duke?

Emily Rose: Toată lumea mă întreabă asta. Mi se pare că vorbim de două aspecte complet diferite ale unei relaţii, cred că oricărei femei îi cade cu tronc un bărbat la un moment dar sunt lucruri diferite, bărbaţi diferiţi te atrag în relaţii diferite şi cred că asta simbolizează aceste două relaţii din serial. Nu pot spune pe care o prefer, pentru că mă distrez mereu când fac parte din amândouă pe ecran. Când ne concentrăm pe relaţia dintre Duke şi Audrey ne distrăm de minune şi relaţionăm natural unul cu celălalt, iar asta se simte dincolo de ecran. Cu Lucas glumesc şi râd atât de mult încât se simte asta şi am lucrat împreună şi înaintea serialului, aşa că e distractiv în ambele cazuri.

Chimia dintre tine şi ceilalţi doi actori principali, Lucas şi Drake, este vizibilă. Cum vă înţelegeţi pe platouri, vă distraţi, sunteţi prieteni în realitate?

Emily Rose: Da, chiar suntem. Faptul că lucrăm în Nova Scotia ne ajută, nu filmăm într-un oraş mare, nu mergem seara acasă la apartamentele sau la casele noastre şi nu dispărem într-o metropolă. Avem de ales între câteva restaurante, vreo trei, şi avem şi mai puţine alegeri când afară e frig, e iarnă şi toate magazinele sunt închise, aşa că e obligatoriu să ieşim în oraş în grup. Suntem implicaţi laolaltă în acest proiect, pe termen lung, şi e important să ne înţelegem bine. Eu şi Lucas am mai făcut un film împreună înainte de „Haven”, o pură coincidenţă, dar ne-a ajutat să ne înţelegem pe platouri şi e foarte uşor să lucrezi cu el. Cât despre Eric, cred că e foarte încântat să joace în acest serial şi să joace acest personaj, aşa că e distractiv să lucrez şi să ies în oraş cu el – suntem ca în familie.

Care este scenariul tău ciudat preferat din sezonul 3?

Emily Rose: Scenariul meu ciudat preferat din sezonul 3... Cred că unul dintre lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult în sezonul acesta se întâmplă în a doua parte a lui, e episodul în care călătoresc înapoi în timp. Nu neapărat pentru că e un scenariu trăsnit, ci datorită a ceea ce am putut face în episodul cu pricina. A fost foarte amuzant să te prefaci că trăieşti într-o altă epocă, să te îmbraci în hainele de atunci şi să-ţi asumi tot ceea ce presupune asta. A fost un episod foarte distractiv de filmat. E vorba de al nouălea episod.

Cum ai făcut diferenţa între Audrey, Lucy şi Sarah? Le-ai jucat în aşa fel încât să fie personaje diferite?

Emily Rose: Da, exact, mai ales pe Lucy, care a fost un personaj important o perioadă şi pe care am jucat-o fără prea multe replici, pentru că multă vreme a fost doar o femeie dintr-o poză. Înainte de asta, în primul sezon, am jucat-o şi ca personaj real, iar la fiecare dintre personajele pe care le joc studiez vocea şi postura corpului. În cazul lui Sarah, m-am documentat foarte mult din filmele anilor ’50, m-am uitat la cum se purtau femeile, cum vorbeau, emanau o putere reală şi cum făceau asta. În cazul lui Lucy, mi s-a adus aminte că era un personaj pe care l-am cunoscut în sezonul 2, cu care am vorbit la finalul acestuia, când Nathan îmi dă adresa ei şi merg să vorbesc cu ea. Aşa că am revăzut scenele respective, am studiat vocea actriţei care a jucat-o, am văzut cum a comunicat şi am încercat să includ ceva din asta în scenele în care o joc pe Lucy.

Spune-ne mai multe despre scena de la morgă din episodul 3, cum a arătat platoul de filmare de aproape?

Emily Rose: O, a fost foarte distractiv, e ciudat să spui că m-am distrat la morgă, dar a fost frumos. Filmările au loc în Noua Scoţie (Canada) şi pentru că acolo nu există platouri imense, cu boxe de calitate (în afară de două patinoare de hochei pe gheaţă), au scos gheaţa de acolo şi în fiecare an când revin şi intru pe platouri, şi văd secţia de poliţie, şi îmi văd apartamentul, e ca o întoarcere acasă. Dar e distractiv să vezi şi locuri noi, să intru într-un spital pentru a filma o scenă la morgă chiar a fost o lume nouă numai bună de explorat. Mie mi s-a părut chiar mare şi grandioasă. Jennifer Stuart, care se ocupă de decorurile noatre, chiar ştie să facă Haven-ul să pară un loc care s-a oprit în timp şi, dacă observi atent, tot ce e pe platouri poate fi modern, dar în acelaşi timp pare şi foarte, foarte învechit. Asta am simţit când am intrat în morgă, mi s-a părut foarte veche.

Ce ai face dacă ai avea 49 de zile înainte de a dispărea?

Emily Rose: Cred că în privinţa asta eu şi Audrey suntem puţin diferite, nu ştiu dacă m- aş lăsa neapărat pradă situaţiei (cred că nici ea n-ar face-o), dar aş petrece cât mai mult timp posibil cu prietenii şi familia mea, apoi – evident – aş încerca să lupt cu ideea asta. Audrey are o conştiinţă extremă, ştii că i se ivesc mereu în cale diverse situaţii şi că încearcă mereu să rezolve problemele altora. Aşa că încearcă mereu să se implice în necazurile altora şi să se dumirească în legătură cu propriile ei probleme. Eu una aş pune un semn cu „Nu mă enervaţi!” pe uşa biroului meu şi aş încerca să-mi descâlcesc propriile probleme şi să-mi petrec cât mai mult timp cu familia şi prietenii, nu cred că aş fi atât de iertătoare ca ea. Nu vreau să spun că sunt foarte egoistă, dar mi-aş pune prietenii înaintea tuturor celor din jur. Şi aş spune „Ştiţi ce? Sper ca toate astea să se oprească dacă voi sta pe aici mai multă vreme”. Ăsta a şi fost unul dintre cele mai mari hopuri pentru mine în sezonul 3, în care am avut „episodul şi necazul”, aşa e structura serialulului, dar mi-au spus de la început că Audrey are o numărătoare inversă, aşa că le aduceam mereu aminte „Mai are 7 zile! De ce face asta?” şi mi se răspundea „Ai încredere în noi!”. Cred că (scenariştii) s-au descurcat foarte bine în sezonul 3, care va intra cu forţă în al patrulea, a fost o serie în cazul căreia spui „Nu se poate să mai continue cu sezonul patru!”. Dar trebuie să o facă, aşa că e interesant!

„Haven” e inspirat de romanul lui Stephen King, „Colorado Kid”. Eşti fan Steven King, ai citit ceva scris de el?

Emily Rose: Nu am citit niciodată nimic din ce a scris. Am văzut mereu filmele inspirate de cărţile lui şi când am acceptat rolul nu prea mi-am dat seama că serialul e bazat pe Stephen King. Dar unele dintre personajele mele preferate sunt inspirate de scrieri ca „Stand By Me” şi habar nu aveam: „Da, asta e de Stephen King? Ce tare!”. Aşa că am descoperit că multe dintre filmele mele preferate sunt inspirate de scrierile lui şi, deşi nu m-am apucat de romanele lui, stilul lui de a scrie îmi place mult.

Ce asemănări există între tine şi Audrey?

Emily Rose: Ea e foarte încăpăţânată, eu sunt foarte încăpăţânată. Ea e hotărâtă, muncitoare şi competitivă, nu vrea să abandoneze nimic şi cred că mă pot identifica cu toate astea. Dar e şi puţin rezervată când se apropie prima dată de oameni şi cred că şi eu sunt puţin aşa. Sunt un fel de observatoare şi cred că am descoperit asta prin intermediul lui Audrey. Dar suntem şi foarte diferite: eu sunt discretă. Soţul meu spune mereu că atunci când mă întorc acasă durează câteva săptămâni până când scap de atitudinea de şef a lui Audrey. Mi se pare că de fiecare dată când se termină filmările toţi cei din jur, mai ales echipa de la filmare, îmi spune „Străluceşti, eşti atât de senină”. Deci e frumos de ştiut că personalitatea mea e una de genul „Fie ce-o fi” şi nu mă stresez tot timpul ca Audrey.

Cum vezi evoluţia personajului tău de-a lungul celor trei serii? Cum s-a schimbat de la primul episod încoace?

Emily Rose: Cred că e puţin mai nervoasă, mai hotărâtă şi mai protectoare în legătură cu ea însăşi. În sezonul trei o văd luând o decizie clară în legătură cu ce trebuie făcut. Îi ajută pe ceilalţi, dar e şi foarte hotărâtă să descopere ce e ea. Cere răspunsuri în loc să se joace de-a viaţa, nu se mai complace situaţiei, ajunge la concluzia că „Asta e ceva urgent, am nevoie acum de informaţie”.

Acest al treilea sezon e puţin diferit de primele două. Serialul e mai SF acum decât înainte. Cum ţi se pare schimbarea aceasta de pe parcursul ultimilor trei ani?

Emily Rose: Cred că se asta mi-a plăcut serialul de la început, pentru că nu era unul SF tipic. Mi s-a părut SF pentru că era foarte supranatural şi avea o mulţime de efecte speciale proprii poveştilor SF. Dar cred că mitologia din ce în ce mai complexă face diferenţa. Mulţi oameni când spun „serial SF” nu se gândesc neapărat la un element mitologic, dar SF-ul nu e altceva decât povestea unor personaje complexe, aflate într-un loc trăsnit. Din punctul ăsta de vedere, cred că „Haven” e genul acela de poveste. Mi-a plăcut mereu faptul că – din punctul meu de vedere – a făcut accesibil genul SF mult mai multor oameni. Cred că televiziunea în general a mers pe ideea asta, aceea a publicului care acum e mult mai interesat de supranatural şi mult mai deschis la ideea că în jurul nostru se petrec mai multe lucruri decât sunt vizibile ochiului uman – şi cred că aici stă plusul serialului nostru.

Unii oameni compară „Haven” cu „Dosarele X”. Eşti de acord cu asta sau e o comparaţie de care te-ai săturat să auzi?

Emily Rose: Sunt de acord dacă luăm în considerare supranaturalul (prezent în ambele seriale) şi ideea unui oraş în care există mistere şi se întâmplă lucruri ciudate. Cred însă că „Haven” e propriul lui stăpân. Nu mă deranjează comparaţia cu „Dosarele X”, a fost un serial minunat şi este iubit în continuare de fani. Dar cred că oamenii care se uită la „Haven” şi se aşteaptă să primească „Dosarele X” vor avea parte de ceva diferit. Producţiile sunt diferite în ceea ce priveşte relaţia dintre cei doi detectivi – am auzit că la noi relaţia între „ea” şi „el” e opusă celeia din „Dosarele X”. Cred că există şi asemănări şi deosebiri.

În serial alergi mult şi eşti foarte activă. Trebuie să te antrenezi mult pentru rol?

Emily Rose: În fiecare an fac sport pentru a mă menţine în formă, pentru a avea rezistenţă fizică. Dar nu sunt neapărat antrenată. Mai trag anual cu arma, pentru că vreau să am proaspătă în minte metodologia. Dar nu fac neapărat box sau lupte corp la corp. Când am studiat actoria, la facultate, am făcut şi lupte de scenă. În anumite privinţe, m-am antrenat aşa pentru multe dintre rolurile mele. Dar nu aş spune neapărat că e unul dintre cele mai provocatoare roluri ale mele din punct de vedere fizic – implică rezistenţă fizică, dar nu e cel mai cel. Cred că mult mai mare a fost toată munca pe care am depus-o la jocul acela video în care am fost implicată.

E adevărat că în al treilea sezon apare într-un rol episodic Ian Glen?

Emily Rose: Da, ni se alătură în episodul 6. E atât de grozav. Este foarte de treabă şi un actor uimitor. Ştiu că toţi suntem actori, dar când juca alături de mine ceilalţi colegi trăgeau cu ochiul de după colţ ca să-l vadă la treabă, pentru că e cu adevărat fantastic. Ne simţim foarte onoraţi de faptul că a acceptat să joace un episod alături de noi. Am fost foarte încântaţi.

Care a fost cel mai spectaculos moment din acest sezon?

Emily Rose: Au existat nişte probleme cu un organ care nu funcţiona cum trebuie şi a trebuit scos şi că ăsta a fost unul dintre cele mai greţoase momente. Cel mai interesant pentru mine a fost episodul în care ne-am întors în timp, a fost un episod foarte distractiv din seria asta.

De ce te-a distrat ideea?

Emily Rose: Pentru că ne întoarcem în timp. A fost interesant să te afli în anii ’50. Şi să joci personaje diferite, cum am mai spus. Câteodată nu vezi toate efectele speciale folosite în serial, iar într-un episod de genul acesta regizorul artistic şi toată echipa schimbă totul în faţa ochilor tăi, pe platou, aşa că Haven pare un oraş complet diferit. Lumini şi costume diferite, coafură şi machiaj altfel. Vezi totul la faţa locului, nu îţi imaginezi doar cum ar arăta, în timp ce un regizor ţipă la tine „Vine spre tine şi îţi ieşi din minţi!”. Chiar vezi totul şi a fost foarte amuzant de filmat.

Fanii din România au ajuns la sezonul 3, cum i-ai încuraja să urmărească această nouă serie?

Emily Rose: Cred că sezonul 3 e absolut fascinant. M-am simţit foarte bine filmând episodul despre călătoria în timp, în care Haven se întoarce în timp, şi m-am simţit foarte bine alături de actorii din rolurile episodice care ni s-au alăturat anul acesta. Şi cred că ultimele episoade din acest an, care urmează acum în SUA, conţin poveşti uluitoare, pe care le aşteptam cu toţii. Aşa că i-aş încuraja să se uite la toate episoadele în ordine, pentru că au un fir logic narativ, şi să se bucure de personaje. Şi să nu se enerveze pe ele niciodată! Fiţi deschişi la problemele emoţionale prin care trec şi vi se va părea sezon bun!

Haven, sezonul 3, începe cu rivalitatea dintre Nathan (Lucas Bryant) și Duke (Eric Balfour), care a atins cel mai înalt grad. La finalul sezonului 2, Nathan - gândindu-se că e pe punctul de a duce relația cu partenera lui la următorul nivel - sosește acasă la Audrey (Emily Rose), dar aceasta lipsește și pare a fi fost răpită. Sezonul 3, al cărui prim episod va fi difuzat joi, 4 iulie, ora 21:00, numai la Diva Universal, debutează cu încercările de a o căuta pe Audrey și de a afla identitatea misteriosului răpitor.

Acesta pare să știe mult mai multe despre Haven decât oricine și are un interes personal legat de Audrey și The Colorado Kid - o crimă misterioasă, despre care se știe în oraș de 27 de ani, ultima oară când Audrey, acum cunoscută drept Lucy Ripley, a fost în Haven. Audrey și Nathan sunt despărțiți de descoperirea că The Colorado Kid, un bărbat misterios din trecutul lui Audrey, mort de mult, nu numai că trăiește, dar Audrey l-a iubit foarte mult.

Cu ideea că până la urmă poate nu e singură în această lume ciudată și că oamenii pe care îi iubește par să moară din cauza ei, Audrey își împinge limitele la maximum pentru a afla adevărul și a avea, poate, șansa unei vieți normale. În ceea ce-l privește pe Duke, în acest sezon, el trebuie să se lupte cu soarta care i-a fost trasată înainte de către familia lui și puterile lor și este sfâșiat între bunătatea lui înnăscută și scopul lui întunecat în Haven.

El rămâne de partea binelui, dar o descoperire despre Audrey va pune totul sub semnul întrebării: timpul lui Audrey în Haven are un termen de expirare. Va dispărea Audrey, așa cum se presupune că a făcut-o în nenumărate ”cicluri” până acum? Unde va pleca? Ce se va întâmpla cu Haven dacă ea nu va mai fi aici ca să apere orașul? Audrey, Nathan și Duke se luptă să scape de destinele lor, chiar dacă fiecare încercare pe care o fac pare să-i ducă spre repetarea istoriei orașului Haven.

Exploreaza subiecte similare:

Haven, Emily Rose, Eric Balfour, Lucas Bryant

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
kness_mindilyn pe 14 ianuarie 2016 00:20
Vreau să împărtăşească mărturia mea şi fericirea mea cu tine toate în acest site, anul trecut sotul meu lăsat pentru o altă femeie în locul său de muncă şi a abandona mă şi 2kids meu, totul a fost atât de greu pentru mine pentru că îmi place-l atât de mult, asa ca am vazut mărturii ale Mutaba mare, el a ajutat doamnelor în obţinerea acolo soţul înapoi asa ca am contactat-l şi El ajută-mă să o vrajă retur pentru meu soţul şi în 2 zile sotul meu lăsat altă femeie şi a venit înapoi la mine cu atata dragoste şi grijă. nu voi uita niciodată acest ajutor care-a dat mare Mutaba şi meu children.if care sunteti aici ai nevoie de ajutor să te iubita inapoi puteti contacta-l prin acest e-mail de greatmutaba@yahoo.com sunt mândru de a fi pe mărturia lui...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells