Happy Valley – cel mai bun serial la premiile BAFTA

de Cristina Grigore în 16 Mai 2017
Tom Hollander a fost numit „cel mai bun actor în rol secundar” pentru interpretarea din The Night Manager

Cele mai bune producţii pentru televiziune din Marea Britanie au fost recompensate în acest week-end. Gala premiilor TV BAFTA s-a desfăşurat la Royal Festival Hall, în Londra.

Deşi a primit cele mai multe nominalizări BAFTA, aclamatul The Crown – ce ne-o prezintă pe Regina Elisabeta a II-a (interpretată de Claire Foy) în anii de început ai conducerii sale – nu a câştigat marele premiu, făcând pe unii jurnaliști să se întrebe care mai este relevanța acestor premii (The Telegraph) iar pe alții să lege gestul excluderii serialului Netflix din palmares de conflictul cu festivalul de film de la Cannes.

Cel mai bun serial-dramă a fost considerat, conform paginii oficiale a premiilor BAFTA, Happy Valley. Interpreta personajului principal, Sarah Lancashire, a primit şi trofeul pentru „cea mai bună actriţă”. Aflat la cel de-al treilea sezon, Happy Valley o are în centru pe Catherine Cawood (Lancashire), sergent repartizat unei zone rurale din comitatul West Yorkshire.

Aceasta categoric nu are o viață ușoară: divorțată, între două vârste, trăiește cu sora ei Clare (Siobhan Finneran) și nepotul Ryan, pe care îl crește singură după ce fiica ei s-a sinucis. Catherine conduce echipa de polițiști din așa-numita „vale fericită” (zonă celebră pentru traficul de droguri), iar viața ei nu foarte bogată în evenimente va fi dată peste cap de apariția lui Tommy (James Norton), bărbatul care i-a violat brutal fiica, împingând-o la sinucidere. Obsedată să-l confrunte, Catherine nu știe că Tommy este implicat în răpirea lui Ann Galagher (Charlie Murphy), fiica unuia dintre cei mai bogați oameni de afaceri din regiunea Yorkshire. Cele două fire narative se vor ciocni brutal.

Dacă la categoria „cel mai bun actor” Adeel Akhtar (Murdered by My Father) a ieşit victorios din duelul cu Benedict Cumberbatch (The Hollow Crown: The Wars of the Roses), Robbie Coltrane (National Treasure) şi Babou Ceesay (Damilola, Our Loved Boy), devenind primul actor non-caucazian care obține premiul în istoria BAFTA Awards, „cel mai bun actor în rol secundar” a fost considerat Tom Hollander (The Night Manager). Hollander i-a avut drept rivali la premiu pe John Lithgow şi Jared Harris (din The Crown) şi Daniel Mays (Line of Duty).

„Cel mai bun rol secundar feminin” i-a revenit lui Wunmi Mosaku, interpreta mamei în dramatica producţie TV Damilola, Our Loved Boy (Babou Ceesay l-a jucat pe tatăl baiatului de 10 ani ucis pe străzile Londrei, pentru care se cere dreptate în faţa judecătorilor).

Sue Perkins, gazda evenimentului de duminică seară, a fost considerată înlocuitoarea perfectă a lui Graham Norton. Remarcile ironice făcute de aceasta pe scenă nu au ocolit nicio celebritate – una dintre „săgeţi” a fost îndreptată către Hugh Laurie, despre a cărui interpretare în The Night Manager Perkins a spus: „Cine credea că poate avea un accent britanic convingător?”.

Exploreaza subiecte similare:

Happy Valley, Adeel Akhtar, Claire Foy, The Crown, Sarah Lancashire, Murdered by My Father , Benedict Cumberbatch, The Hollow Crown, Babou Ceesay, Damilola Our Loved Boy , Tom Hollander, National Treasure, John Lithgow, Jared Harris, Daniel Mays, Wunmi Mosaku, Graham Norton, Sue Perkins

Alte știri din cinema

Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

Iată titlul oficial al producţiei Star Wars despre Han Solo

Pelicula regizată de Ron Howard a încheiat marţi filmările

„Dumnezeu să ne ierte”, despre doi polițiști în căutarea unui monstru, din 27 octombrie

Inspectorii Velarde și Alfaro se confruntă pe neașteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede și cât mai discret, dar acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului

Michael Fassbender și Alicia Vikander s-au căsătorit

Interpretul lui David din Prometheus este acum soţul Avei din Ex Machina

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback