Halloween. John Carpenter face lista celor opt filme horror preferate din toate timpurile

de Marina Florea în 30 Oct 2021
Iată preferințele unuia dintre cei mai influenți regizori ai secolului XX

John Carpenter este cunoscut pentru contribuția sa imensă la cinematograful horror, prin clasice precum Halloween sau The Thing. Deși Carpenter a fost adesea trecut cu vederea de-a lungul carierei sale de regizor, filmele lui au fost descoperite și de generațiile noi de public care l-au privit, pe bună dreptate, drept unul dintre cei mai influenți regizori ai secolului XX.

Într-un interviu dat de curând, Carpenter spunea că a fost inspirat să facă un horror ce să aibă în centru mandatul de președinte al lui Donald Trump. „Mă gândeam la asta. Am lăsat-o puțin să se coacă. Dar oamenii aceștia care s-au răsculat (în Capitol), chiar erau furioși. Și de ce erau furioși? Schimbările în rău pe care le percepeau ei în țară chiar erau adevărate sau numai li se năzărea? Și erau stârniți de politicieni. Trebuie să mă gândesc la asta. Nu știu, or fi extratereștrii în spatele a toate astea? Nu știu. Vom vedea”.

Halloween mi-a dat totul. E grozav. Așa am devenit John Carpenter...

Carpenter a subliniat că nu îl deranjează să fie caracterizat drept „regizorul lui Halloween”. „Mi-a plăcut la nebunie, și încă îmi place. Glumiți? Faptul că sunt autorul lui Halloween mi-a dat o carieră în cinematografie. Și chiar acum lucrez la noile filme Halloween care au regia semnată de către David Gordon Green. Mă simt bine ca un porc în noroi. Halloween mi-a dat totul. E grozav. Așa am devenit John Carpenter!”

Într-un interviu pentru comicbook.com, Carpenter a fost invitat să numească câteva din horror-urile preferate din istoria cinematografului, care l-au influențat mai târziu. Făcând asta, celebrul regizor a oferit fanilor o imagine completă a capodoperelor care l-au influențat de-a lungul drumului și care l-au ajutat să își formeze gustul de regizor.

Vorbind despre The Fly, Carpenter declara: „Știu că tuturor le place remake-ul, dar mie îmi place originalul. Scena când soția îi scoate cagula și acolo e un ditamai muscoi. În clipa aceea popcornul a început să zboare prin sală. M-am speriat de numai numai. Aveam 10 ani. Trebuia să fi avut mai multă minte! Trebuia să fiu mai matur și mai calm, dar nu eram. Eram pe atunci un plângăcios. Recunosc.”

Pe listă se află și Exorcistul: „Prima dată când l-am văzut, am crezut că - pentru a fi cu adevărat impresionant - filmul cere să credem într-o forță superioară. Însă, de atunci, am reușit să îl apreciez pentru ceea ce este și atât. Are câteva momente reușite în el. L-am urmărit de curând și am fost surprins de ceea ce este. Lucrurile pe care le-a reușit atunci, cu fetița, au distrus o serie de tabu-uri. Doamne. Este bun!”

Atunci când vorbea despre capodopera lui George A. Romero Night of the Living Dead, Carpenter își aducea aminte: „L-am văzut în 1968. Pe atunci, era un film destul de înspăimântător, dar e un film care a deschis căi noi. L-am văzut atunci cu prietena, care s-a speriat tare”.

„Cred că m-a afectat modul în care am văzut filmul atunci; poate că sunt puțin subiectiv. Însă ideea unei hoarde neobosite zombie care vine după tine... sau faptul că cineva drag poate fi transformat într-un zombie. E ceva extraordinar. Și uitați-vă la filmele noi cu zombie! De exemplu The Walking Dead. Haideți, să fim serioși!”

Iată lista completă de horror-uri ale lui John Carpenter din toate timpurile, inclusiv clasice marca George A. Romero și William Friedkin:

 

Exploreaza subiecte similare:

The Thing, John Carpenter, George A. Romero, Night of the Living Dead, William Friedkin, The Quatermass Xperiment, The Fly, The Exorcist, The Texas Chain Saw Massacre, The Thing from Another World, The Walking Dead, X the Unknown, dracula

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells