Globurile de Aur 2022 vor avea loc, dar nu vor fi difuzate

de Marina Florea în 13 Oct 2021
Multe personalităţi, printre care Tom Cruise, Scarlett Johannson şi şeful Netflix Ted Sarandos, au ameninţat cu boicotul ceremonia din 2022

Se pare că greu încercata Asociaţie a Presei Străine de la Hollywood/Hollywood Foreign Press Association va avea - până la urmă - un cuvânt de spus în sezonul premiilor. Trofeele Globurile de Aur 2022 se vor decerna, dar gala nu va fi difuzată pe canalul tradițional, NBC.

Globurile de Aur au fost subiectul unei controverse atunci când Los Angeles Times a publicat un articol amplu care acuza HFPA (Hollywood Foreign Press Association) de lipsă de etică, acuzând că organizaţia nu are niciun membru de culoare. Ca răspuns, o campanie publică constrângea HFPA să prezinte un plan de diversificare a membrilor în 2021.

În mai, după mai multe controverse, mai multe personalităţi printre care Tom Cruise, Scarlett Johannson şi şeful Netflix Ted Sarandos criticau Globurile de Aur şi ameninţau cu boicotul ceremonia din 2022. La scurt timp, NBC declara că nu va difuza Globurile pentru 2022.

Asociația s-a justificat declarând că „un gest de asemenea amploare cere timp şi muncă, iar HFPA trebuie să aibă timp să facă asta”. De curând, HFPA anunţa că are 21 de noi membri: „Acum - dintre cei 105 membri - 57,1% sunt femei, 17,1% asiatici, 11,4% hispanici şi 5,7% de culoare. Nu mai sunt obligaţi să fie din California de Sud sau să scrie pentru publicaţi în format fizic. Noii membri locuiesc în tot cuprinsul Statelor Unite şi îşi scriu articolele sau fac poze pentru orice post tv, radio, publicaţie sau sursă online”.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells