„Geostorm: Pericol Global” este captivant, visceral şi palpitant, spune Gerard Butler

de Cinemagia în 18 Oct 2017
Iată un interviu cu protagonistul filmului Geostorm, cu premiera pe marile noastre ecrane pe 20 octombrie

Gerard Butler revine pe marile ecrane în Geostorm, în rolul unui inginer care, alături de fratele său (Jim Sturgess), este angajat să rezolve problema tehnică de pe unul dintre sateliţii care stabilizează climatul... În timp ce Jake (Butler) este trimis în spaţiu să repare defecţiunea, Max (Sturgess) începe să investigheze ipoteza unei conspiraţii la nivel înalt, chiar din interiorul Casei Albe.  

Iată un interviu cu Gerard Butler, pus la dispoziţia cititorilor cinemagia de către distribuitorul în România al filmului, Vertical Ent.

Întrebare: Ce ţi-a plăcut cel mai mult la personajul tău din „Geostorm: Pericol Global”?

Gerard Butler: Am interpretat adesea personaje cu mare forţă fizică şi un spirit beligerant în filmele de acţiune. Cu „Geostorm: Pericol Global” m-am distrat jucând un personaj cerebral – un om de ştiinţă, cu un aer de tocilar. Jake este în acelaşi timp puţin ciudat, uşor antisocial, neadaptat, încăpăţânat şi destul de arogant.

Parte importantă din caracterul său constă în felul în care interacţionează cu ceilalţi ingineri de pe nava spaţială, dar şi cum se înţelege cu fratele lui. Jake trebuie să renunţe la orgoliu şi să lucreze în echipă pentru a salva planeta. Mi-a plăcut ideea de unitate şi colaborare… este inspiraţională.

Întrebare: Pentru rol, ai făcut documentare despre fenomenele meteorologice sau sateliţii artificiali?

Gerard Butler: Am găsit suficiente explicaţii în scenariu, însă am citit şi foarte multe articole pe această temă. Am discutat cu mai mulţi ingineri şi astronauţi de la NASA, iar regizorul nostru Dean Davlin care la început a crezut că informaţiile de la baza filmului sunt mult prea îndrăzneţe s-a consultat şi cu specialiştii şi a aflat că este o teorie plauzibilă, luată în calcul.

Întrebare: Aţi filmat mult pe platouri uriaşe. Cum ai trăit experienţa?

Gerard Butler: Decorurile au fost fenomenale. Nu am mai lucrat într-un asemenea cadru şi trebuie să accord toate meritele scenografului Kirk Petruccelli. De fiecare dată când intram pe câte un platou simţeam că mă teleportez în câte un loc. Pe o porţiune de câteva sute de metri erau construite coridoare şi tunele în care reuşeam să mă rătăcesc chiar şi după câteva luni. Totul era construit cu mare atenţie la detalii şi uneori chiar mă simţeam ca în cosmos.

Întrebare: Ai câteva scene emoţionante alături de Talitha Bateman care interpretează rolul fiicei tale, Hannah.

Gerard Butler: Acelea sunt scenele mele preferate. M-au surprins şi pe mine. Talitha este minunată şi foarte talentată! Scenele noastre au fost scrise foarte frumos şi descriu cu multă emoţie relaţia de prietenie dintre ei, dar şi momentele în care Hannah intră în belele. Jake nu este neapărat cel mai priceput tată.

Întrebare: Cum se înţelege Jake cu fratelelui, Max?

Gerard Butler: E o relaţie tensionată, dar eu şi Jim Sturgess ne-am distrat jucând împreună. Ca fraţi, cei doi sunt foarte competitivi şi supăraţi unul pe celălalt. Deşi Jake este fratele mai mare, se comportă deseori ca mezinul răsfăţat. Amuzant a fost felul în care cei doi se tachinează reciproc, dar se completează în rezolvarea problemelor.

Întrebare: De-a lungul timpului sau în timpul călătoriilor tale te-ai lovit de fenomene meteo extreme?

Gerard Butler: Categoric! Eram în New York când uraganul Sandy a lovit şi vă garantez că a fost de neuitat. Am rămas blocat în apartament mai multe zile la rând.

Apoi, în timp ce filmam în Islanda, am trecut prin patru uragane într-o singură lună. Într-o zi, a zburat acoperişul hotelului alăturat, iar tabăra noastră a fost complet distrusă de trei ori. Odată am venit pe platouri şi nu mai era nimic acolo, totul zburase în ocean.

Iar recent, am plecat în tur cu bicicleta prin Utah şi am asistat la mai multe furtuni foarte violente. Mergeam cu 60 de km/ ora şi se formau rafale uriaşe de vânt. La un moment dat, am crezut că o să-mi iau zborul.

Întrebare: Cu ce speri să rămână publicul după vizionarea filmului?

Gerard Butler: Sunt multe lucruri cu care publicul va rămâne pentru că filmul abordează multe aspecte. La bază, producţia mizează pe ideea de unitate şi muncă în echipă. Acesta este mereu un mesaj puternic, mai ales în cazul filmelor despre dezastre. Apoi mai este partea de conspiraţie în care eşti prins şi, desigur, scenele în care sunt surprinse calamităţile. „Geostorm: Pericol Global”este captivant, visceral şi palpitant.

Exploreaza subiecte similare:

Geostorm

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells