Fondul German finanțează cu 1 milion de euro serialul Homeland, pentru un sezon 5 filmat în Berlin

de Gloria Sauciuc în 2 Iun 2015
Sezonul cinci al serialului „Homeland” începe marţi filmările la Berlin

Fondul german pentru film şi televiziune Medienboard, care sprijină producțiile din Berlin și din regiunea înconjurătoare land-ului Brandenburg (situat în estul Germaniei), va contribui la costurile de producție ale sezonului cinci din „Homeland: Reţeaua terorii” cu 1 milion de euro (1,1 milioane de dolari), anunță publicația Variety. Noul sezon începe filmările marți la Berlin.

Subvenția vine din noul program Medienboard de finanțare a serialelor, care a fost lansat la începutul anului. Starurile serialului, Claire Danes, Rupert Friend şi Mandy Patinkin, vor filma în Berlin la Studio Babelsberg şi în locaţii din oraș și din regiunea înconjurătoare. Distribuţia integrală a noului sezon va fi anunțată în curând de Showtime, care difuzează serialul în SUA.

Ştirile despre filmările din Germania au apărut pentru prima dată în timpul PaleyFest în luna martie, anunțate tot de publicația Variety. Producătorul executiv Alex Gansa a lăsat, de asemenea, să-i scape că serialul va sări în viitor doi ani și jumătate de unde a rămas la sfârșitul sezonului patru, în decembrie, iar Carrie Mathison, personajul interpretat de Claire Danes, nu ar mai fi un ofițer CIA. Ulterior s-a anunţat că Mathison va fi angajată de o firmă de securitate privată din Berlin. Showtime a anunţat că sezonul cinci se va filma în Berlin la sfârșitul lunii aprilie. Sezonul patru a fost filmat anul trecut în Cape Town, Africa de Sud, acțiunea din film petrecându-se în Pakistan.

Preşedintele Medienboard, Kirsten Niehuus, a comentat într-o declaraţie: „Suntem cu toții fani înrăiţi, și foarte mândri să fim gazda Homeland pentru sezonul următor. După un lung istoric de producţie a unor lungmetraje naționale și internaționale uimitoare, regiunea capitalei este mai mult decât pregătită pentru trecerea la seriale”.

Filmele de lungmetraj care au primit sprijinul Medienboard includ producții de Hollywood precum „Hotel Grand Budapest”, de Wes Anderson , „Ticăloşi fără glorie”, de Quentin Tarantino și „Atlasul norilor”, cu Tom Hanks , dar și numeroase filme artistice internaționale, precum „Somn de iarnă”, câștigătorul de la Cannes de anul trecut. Medienboard a finanțat două co-producții internaționale care au intrat în selecția oficială la Cannes din acest an: „Futatsume no mado/Still the Water” de Naomi Kawase și „Lamb” de Yared Zeleke.

Exploreaza subiecte similare:

Homeland

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ghemot pe 2 iunie 2015 16:57
Așteptăm cu nerăbdare și un sezon mai „european” al acestui serial de succes!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells