Filmul fratilor Dardenne, „Baiatul cu bicicleta", la CineTePrinde

de Cinemagia în 31 Mai 2013
Va fi difuzată de Pro Cinema pe 1 iunie, de la oră 22:30.

€œBăiatul cu bicicleta, dramă regizată de frații Dardenne, câștigatoare a Marelui premiu al juriului la Festivalul de la Cannes și nominalizată la Globul de Aur, categoria Cel mai bun film străin, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ultima ediție CineTePrinde din acest sezon, difuzată de Pro Cinema pe 1 iunie, de la oră 22:30.

 „€œUn film despre o femeie care ajută un băiat să depășească violența care-l ține prizonier"€“ această este ideea care i-a obsedat pe frații Dardenne pentru mult timp și care până la urmă a fost transpusă în filmul €œBaiatul cu bicileta/€œLe Gamin au velo.

Redactarea scenariului le-a luat fraților Dardenne aproape un an, iar aceștia au recunoscut că a fost scris având în minte structura clasică a unei povești - băiatul își va pierde iluziile despre viață, iar Samantha îl va salva precum o zâna din povești.

La 11 ani, impulsivul și încăpățânatul Cyrril (Thomas Doret) a pășit clar pe drumul delincvenței. Este un copil fără mamă, iar tatăl lui vrea să-și facă o nouă viață, din care Cyril să nu facă parte. Astfel încât băiatul ajunge într-un centru de plasament. Samantha (Cécile De France), o coafeză, se oferă să-l ajute pe Cyrril să-și caute tatăl și să-și recupereze bicicletă, dar îi și propune să locuiască la ea acasă în week-end-uri. Cu toate acestea, Cyrril rămâne distant față de ea și se înhăitează cu un escroc.

 „Regii neorealismului poetic, frații Dardenne, au realizat un film aproape perfect", €“ s-a scris despre €œBaiatul cu bicicleta. De altfel, drama regizorilor belgieni a reușit să impresioneze criticii de film aproape în unanimitate, atât prin modul în care a fost filmată, cât și prin reabordarea unor teme clasice în lumea filmului ca€“ încrederea, dragostea și relația dintre părinți și copii.

Exploreaza subiecte similare:

Le Gamin au Vélo, Cécile De France, Thomas Doret

Alte știri din cinema

Jason Momoa nu a văzut încă Aquaman, iar motivul este înduioşător

Filmul se va lansa în cinematografele noastre pe 21 decembrie

O potenţială regizoare a lui Black Widow crede că „este foarte obositor să vezi un film Marvel”

Lucrecia Martel este de părere că s-ar putea renunţa la unele efecte vizuale

Viitorul film Pixar se numeşte Onward. Vor face parte din distribuţie Tom Holland şi Chris Pratt

Regizorul Dan Scanlon explică, pe scurt, care este povestea animaţiei aflate în pregătire

A doua şansă: Jennifer Lopez şi linguriţa de sirop

Revenirea divei la cinema reuşeşte să ofere ceea ce promite

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 4 iulie 2013 11:12
Am vrut sa il urmaresc de cand l-am vazut la Cannes...Pacat ca l-am ratat si acum la TV.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells