Le gamin au vélo

(2011)

Băiatul cu bicicleta

Poster Le gamin au vélo Postere Le gamin au vélo

Sinopsis Le gamin au vélo

Le gamin au velo

Filmul povestea lui Cyril, un puști de 12 ani, care încearcă să își găsească tatăl, după ce o vreme a stat la orfelinat. Din întâmplare o întâlnește pe Samantha (Cecile de France), proprietara unui salon de coafură, care îl găzduiește în weekenduri. Cyril nu poate recunoaște dragostea pe care i-o dă Samantha, o iubire de care are nevoie disperată pentru a-și liniști furia.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
O nominalizare Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare Cannes, un premiu şi 3 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Il ragazzo con la bicicletta
  • Boy with a Bike

Produs de

Wild Bunch

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Diaphana Distribution

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta

Box office Le gamin au vélo

Weekend premieră (05.03.2012)
  • Loc 15
  • Spectatori 1.277
  • Încasări (RON) 12.064,00
Total
  • Spectatori 2.472
  • Încasări (RON) 27.026,00
  • Încasări (USD) 8.133,36

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dragulanescu pe 10 Martie 2012 21:22
Baiatul, nu stiu ce varsta are, dar, joaca senzational...pur si simplu ai senzatia ca a fost luat de la o casa de copii si filmat cu camera ascunsa. Cecile de France are marea calitate de a nu incerca sa monopolizeze scenele in care apare impreuna cu Cyril, in rest, ca de obicei, este OK fara sa fie remarcabila. Tema filmului nu prinde la publicul roman, neavand niciun filon comercial, senzational, chiar si finalul, poate fi considerat un happy-end, sau nu...
6 0
aayana pe 20 Noiembrie 2011 01:48
7.50
Cyril are doisprezece ani și încearcă să-și facă ordine în viață. Nu prea pare ocupația obișnuită a unui copil. Tatăl nu-l mai vrea deoarece abia mai face față propriilor probleme. Nu știe cum să-i spună, așa că-l trimite la cămin în speranța că băiatul îl va uita. Cyril nu se poate atașa de niște străini și încearcă să rezolve toate problemele adulților. Singurul lucru rămas de la tatăl său este bicicleta, pentru care este chiar în stare să devină un pitbull când cineva încearcă să i-o fure.
Printr-o întâmplare ciudată, se împrietenește cu Samantha. Mai cunoaște și alți oameni, cu fiecare încercând să recreeze legătura paternă pierdută. Răspunsurile vor veni pe parcurs, după dese momente de furie.
Dacă-n prima parte a filmului Cyril pare un animăluț neîmblânzit, pe parcurs se schimbă ceva.

5 2
sabinalin pe 15 martie 2012 06:29
L-am vazut, in sfarsit, si mi-a placut foarte mult. Intr-adevar, Cyril nu e un animalut neimplanzit ci un copil traumatizat de lipsa de responsabilitate a celui care ar trebui sa joace rolul de tata.
psihologu pe 19 Septembrie 2012 10:20
Le gamin au velo: o licarire optimista
Copilul (L’enfant) fratilor Dardenne a crescut, iar drama abandonului sau functioneaza in Le Gamin au velo ca punct de plecare pentru un studiu in vivo asupra structurarii constiintei morale.

Fratii belgieni Jean-Pierre si Luc Dardenne si-au gasit de-a lungul anilor un public al lor. Nu foarte numeros, dar select. Festivalurile de film ii primesc cu bratele deschise. Cannes-ul ii adora, drept dovada numeroasele nominalizari si distinctii obtinute acolo. Tematic si stilistic asa-zisul nou val al cinematografiei romanesti se aseaza destul de aproape de ei. Fratii Dardenne insisi apreciaza peliculele recente semnate de autorii tineri de la noi, motiv pentru care una din companiile lor de productie investeste in viitorul proiect al lui Cristian Mungiu, o poveste cu punctul de pornire in drama cu cheie religioasa de la Tanacu din 2005. Fratii au fost recent la Bucuresti,… citeşte

4 0
sabinalin pe 15 Martie 2012 06:26
Repetabila povara
Memoria cinematografica a subsemnatului ii va retine pentru totdeauna pe fratii Dardenne ca fiind doi cineasti care au creat un film pe care cel care scrie l-a vazut singur in sala, era pe atunci o premiera, s-a mai intamplat ulterior la "Roming". Filmul cu pricina se numea "L'enfant" si primise Palme d' Or la Cannes dar faptul ca la noi a fost aproape ignorat de popor nu trebuie sa ne mire ca doar suntem intr-o tara care functioneaza cu scara rasturnata a valorilor. Fratii recidiveaza si produc inca o poveste emotionanta despre cat de complicat e sa ai un copil si cat de dificil e sa fii responsabil ca parinte. "Cine are parinti, pe pamant nu in gand/ Mai aude si-n somn glasul lumii plangand/ Cine are parinti nu e inca pierdut/ Cine are parinti are inca trecut". Genialele versuri ale lui Adrian Paunescu se potrivesc perfect situatiilor din acest film realizat cu economie de mijloace dar… citeşte
4 0
the_andreea pe 15 martie 2012 20:24
Superb filmul, mie mi-a placut chiar mai mult decat L'enfant. Chiar asa, niciun cuvant despre mama, si eu m-am intrebat ce s-a intamplat cu ea. Am presupus ca murise de multi ani.
lili22 pe 17 aprilie 2015 22:27
Daca versurile lui Paunescu ti se par geniale nu ai gusturi bune.
andreisri pe 10 Februarie 2012 19:55
andreisri
de acord cu tine cosmin dasta filmele europene nu vor fi nici o data asemanate cu cele din U.S.A la ei totul e lapte si miere parca fiecare gen de film are aceaiasi idee la baza rar filme cu scenari diferite pe cand la europeni scenariu,... e mult mai real. Un film bun merita vazut RECOMAND
4 2
cosmin742000 pe 10 Ianuarie 2012 09:57
Un film care are ca punct forte realismul. Are toate firele de par (nu a tras nimeni de ele) .Daca de obicei in filmele (in special cele americane ) cu orfani (sau copii abandonati) acestia sunt prezentati ca niste ingerasi , aici nu e cazul. Actorii joaca foarte natural.si credibil.
3 4
Stephen2D pe 25 Ianuarie 2016 12:59
Tintin pe bicicletă.
                        
2 0
goldenleaves pe 16 Iulie 2012 12:27
Un film de un realism tulburator, care te trece prin multe emotii si iti arata oamenii asa cum sunt ei. M-am bucurat sa vad un film bun
2 0
AdrianPopescu pe 09 Iunie 2012 06:42
Cutremurator
O drama socanta care ne prezinta ura si razbunarea in antiteza cu puterea de a ierta, laitmotiv care se repeta pe tot parcursul filmului in diferite ipostaze.
Din pacate traim intr-o lume dominata de oameni asemenea celor care ar lasa copilul muribund in urma cazaturii, singura lor preocupare fiind aceea de a se eschiva, de a supravietui ei insisi. Un instinct animalic, transmis din tata in fiu dupa cum ne arata filmul - nu mai exista nimic uman.

1 0
margott pe 21 Martie 2012 14:40
Pustiul din film mi-a adus aminte de un alt personaj de film, britanic de data asta, si anume Mia din Fish Tank. Aceeasi personalitate aricioasa care respinge pe toata lumea, pana ajunge sa faca deosebirea dintre iresponsabilitatea parinteasca si dragostea neconditionata a unui strain.
1 2
Jazz-Stalker pe 27 Ianuarie 2012 08:19
The Kid With A Bike
Varianta corecta a titlului in engleza e "The Kid With A Bike"!
1 2
user-5c9f8c2e87074 pe 01 Martie 2021 00:40
Într-adevăr incredibil jocul pustiului roscovan. Fuga lui continua parca de realitatea cruda. Momentele de maxima sensibilitate subliniate și de muzica divina din partea a doua adagio din concertul nr 5 de pian de Beethoven completează un film tulburător emoționant . Mari maeștri acești frați Dardenne care ne surprind mereu cu abordarea lor de un realism crunt a problematicii vieții din periferia societății.
0 0
lili22 pe 17 Aprilie 2015 22:31
un film foarte bun
Mi-a placut mai mult decat "L'enfant", asta si din cauza interpretarii exceptionale a pustiului roscat.Altceva decat prostiile americane unde e musai sa fie happy end.
0 2
Ovipac pe 25 August 2012 16:49
din punctul meu de vedere e cel mult bunicel, cel putin nu a reusit sa ma impresioneze pe mine, desi din punctul meu de vedere filmul incearca sa descrie o intamplare posibila, nu e prea convingator.
0 2
Le gamin au vélo / The Kid with a Bike – fugarind ideea de familie | Raluk.ro - Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti
[...] de Film de la Cannes, premiu castigat de doua ori, pentru Rosetta (1999) si L’enfant (2005). Le gamin au vélo a castigat Marele Premiu al Juriului anul trecut, la Cannes, asa ca asteptarile acestei drame erau [...] citeşte
0 2

Spune-ţi părerea despre Le gamin au vélo

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Le gamin au vélo
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells