Filmele lunii octombrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 2 Oct 2018
19 filme noi se lansează luna aceasta în cinematografe

Luna octombrie este de obicei luna în care se observă cel mai uşor tendinţele: Halloween-ul aduce o infuzie de filme horror, iar începutul campaniei americane pentru premiile Oscar strecoară în cinematografe primele titluri cu şanse la cele mai râvnite premii ale Hollywood-ului. Octombrie este şi luna în care cel puţin trei festivaluri mari îmbogăţesc oferta în Bucureşti (Les Films de Cannes a Bucarest), Sibiu (festivalul de film documentar Astra) şi Cluj-Napoca (Comedy Cluj). Iată mai jos recomandările noastre cu privire la următoarele patru weekend-uri.

5 octombrie
Venom
Dacă te-ai săturat de supereroii care şi-ar da viaţa pentru protejarea Terrei (fără să şi moară vreodată), cu siguranţă te bucuri de sosirea unui antierou. Tom Hardy este fără îndoială un mare plus al acestui film care combină remarcele sarcastice ale jurnalistului Eddie Brock cu ferocitatea simbiotului extraterestru. "We are Venom!" este o replică gata să-ţi rămână întimpărită în memorie. Poate că promovarea insistentă nu prea mai lasă loc de surprize în poveste, dar măcar Venom are stil şi efecte speciale numai bune de văzut pe ecranul IMAX, prin urmare s-ar putea să avem de-a face cu unul dintre marile hituri ale toamnei. Vom vedea cât de curând şi dacă acea controversă legată de rating-ul permisiv al filmului (care pentru unii înseamnă că studiourile Sony nu au făcut suficientă dreptate personajului) este justificată sau nu. Cinemagia va vedea filmul miercuri şi joi dimineaţa va publica o cronică.

Schimbăm tonul cu Johnny English Strikes Again/Johnny English loveşte din nou, un nou sequel cu cel mai împiedicat agent britanic (Rowan Atkinson) şi aventuri ce-l depăşesc cu totul. În primul weekend al lunii copiii ar putea aprecia animaţia Wheely: Voios şi Iute.

12 octombrie
First Man/Primul om pe Lună
Vorbit pe la colţuri că apasă toate butoanele ce ar putea impresiona membrii votanţi ai Academiei Americane de Film şi că se cam îneacă în propria importanţă, First Man ni-l arată pe Ryan Gosling în rolul lui Neil Armstrong. Traducerea în română a titlului anulează orice mister în legătură cu povestea, deci intuim din start că filmul explorează cea mai impresionantă aventură spaţială a rasei umane, aselenizarea din 20 iulie 1969. Vom vedea pe 12 octombrie care sunt calităţile şi defectele filmului, cert este că producţia lui Damien Chazelle ar putea primi o mulţime de nominalizări la Oscar 2019.

În acest weekend mai vedem Mile 22: Misiune secretă, cu Mark Wahlberg în rolul liderului unui trupe de elită americane specializate în operaţiuni sub acoperire, şi coloratul Bad Times at the El Royale/Vremuri grele la El Royale, care începe cu misteriosul, dar atât de utilizatul "şapte străini cu şapte secrete se întâlnesc în...". I Still See You/Blestemul celor rămaşi porneşte de la premisa serialului The Leftovers/Cei rămaşi şi îi dă o turnură horror, iar apreciatul film islandez Woman at War/Kona fer í stríð/Femeie în război dă o faţă activismului ecologic şi oferă un ataşant melanj de genuri.

19 octombrie
A Star Is Born/S-a născut o stea
Că ne place sau nu Lady Gaga, iată că acest film în care cunoscuta cântăreaţă interpretează o tânără, Ally, ce a ezitat mereu să-şi lanseze o carieră muzicală din pricină că nu este suficient de atrăgătoare este una dintre cele mai apreciate producţii hollywoodiene ale anului, cu şanse foarte mari la Oscar 2019. Actorul Bradley Cooper regizează şi interpretează şi rolul principal masculin, cel al lui Jackson, cântăreţ care o descoperă pe Ally şi o încurajează să cânte. Nu este deloc greu să ne aşteptăm că A Star Is Born, despre dificultăţile şi sacrificiile unei cariere în showbiz, va rezona din plin cu membrii Academiei, mărind şansele la Oscar ale filmului.

Weekend-ul are un intens iz horror şi vine şi cu o considerabilă infuzie franceză datorată horror-ului francez cu zombi The Night Eats the World/Sfârşitul vine noaptea şi comediei Belleville Cop/Poliţaiul din Belleville, cu popularul Omar Sy în rolul unui poliţist francez ajuns în misiune în Miami. Halloween dovedeşte că sărbătoarea americană este aproape şi ne-o arată pe Jamie Lee Curtis revenind la rolul care i-a lansat cariera, cel al lui Laurie Strode. În sfârşit, Operaţiunea Hunter Killer ni-l arată pe Gerard Butler într-un nou rol action, iar filmul românesc Secretul fericirii este doar prima producţie autohtonă dintr-o foarte românească a doua jumătate a lunii octombrie.

26 octombrie
Smallfoot/Aventurile lui Smallfoot
O animaţie pentru întreaga familie, Smallfoot porneşte de la o premisă simpatică: ce-ar fi dacă pentru o comunitate Yeti noi, oamenii, am fi creaturi legendare numite Picior-mic? Când un Yeti întâlneşte din întâmplare un om, el le povesteşte semenilor săi păţania, doar că spre surpriza lui nimeni nu vrea să-l creadă. Ca să arate tuturor că Picior-mic există şi că nu este atât de periculos pe cât se crede, eroul se aruncă într-o extraordinară aventură. Într-un an în care animaţiile marilor studiouri şi animaţiile originale au cam lipsit, sunt toate şansele ca publicul să aprecieze Smallfoot.

În ultimul weekend al lunii mai vedem Shoplifters/O afacere de familie, câştigătorul trofeului Palme d'Or la cea mai recentă ediţie a festivalului de la Cannes, şi trei filme româneşti: Lemonade, despre o sensibilă explorare a capcanelor visului american, Coborâm la prima şi comedia cu ciobani Pup-o, mă!.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Venom, Tom Hardy, Johnny English Strikes Again, Wheely, First Man, A Star Is Born, Smallfoot, Lemonade, Pup-o mă!, Mile 22, Bad Times at the El Royale , I Still See You, The Leftovers, Kona fer í stríð, The Night Eats the World, Belleville Cop, Shoplifters, halloween, Hunter Killer, Jamie Lee Curtis, Secretul fericirii, Coborâm la prima

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells