Filmele lunii noiembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 1 Nov 2015
16 premiere în următoarele patru weekend-uri la cinema!

Un melanj bine dozat de blockbustere, film european şi film românesc ne aşteaptă în următoarea lună în programul cinematografelor. Hollywood-ul se poate considera neglijat în România în noiembrie, fiind reprezentat de doar două filme de anvergură. Compensează unele titluri care ar putea avea şanse la Oscar 2016. Iată mai jos recomandările noastre.

6 noiembrie
Spectre
Daniel Craig îl interpretează pentru a patra oară pe agentul 007 şi, spun mulţi dintre cei care au văzut deja filmul, îl confirmă drept cel mai convingător interpret al spionului. O nouă miză globală, dar şi una personală pentru erou, care vrea să răzbune moartea celei pe care a respectat-o cel mai mult în carieră, dar şi să ajungă la rădăcinile unui secret din copilărie. În cale i se va aşeza misterioasa, periculoasa organizaţie Spectre, condusă de Franz Oberhauser (Christoph Waltz, într-un nou rol negativ). Cu un buget de 300 de milioane de dolari, Spectre ocupă a doua poziţie, la egalitate cu Piraţii din Caraibe: Cufărul omului mort, din topul celor mai costisitoare producţii din toate timpurile.

Primul weekend al lunii vine cu premiera lui Acasă la tata, debutul în lungmetraj al lui Andrei Cohn cu Alexandru Papadopol, Ioana Flora şi Andi Vasluianu, dar şi cu Une nouvelle amie/Noua iubită, film regizat de François Ozon cu un Romain Duris făcând un pas într-un teritoriu nefamiliar al carierei.

13 noiembrie
Goosebumps/Goosebumps: Îţi facem părul măciucă
Primit bine de critici şi public, Goosebumps ar putea fi hitul celui de-al doilea weekend al lunii, cu o poveste fantasy despre monştri care de-abia aşteaptă să evadeze din cărţi. În centrul atenţiei se află Zach, un licean gata să treacă peste dezamăgirea mutării într-un orăşel plictisitor când o descoperă pe frumoasa lui vecină, Hannah. Doar că tatăl ei, un autor celebru (Jack Black), îi interzice să o vadă, iar Zach va afla curând explicaţia: monştrii ce populează gustatele cărţi ale scriitorului sunt de fapt reali, iar acesta protejează lumea întreagă ţinându-i închişi între pagini. Orice intrus i-ar putea elibera... Evident, catastrofa se întâmplă... Românii văd filmul cu luni de zile înaintea altor europeni: englezii, francezii şi nemţii vor vedea Goosebumps de-abia în Februarie.

Din 13 noiembrie mai putem vedea filmul românesc Bucureşti NonStop, o dramedie despre o noapte dintr-un cartier bucureştean în care mai multe personaje au parte de experienţe ieşite din comun, dar şi animaţia Snow Queen/Crăiasa Zăpezii. Poate fi văzut şi cel mai recent film al lui Michel Gondry, Microbe et Gasoil/Microb şi gazolină, despre insolitele aventuri ale unor liceeni porecliţi Microb şi Gazolină de către antipaticii lor colegi.

20 noiembrie
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2/Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a
Finalul cvadrilogiei Jocurile foamei vine cu o confruntare de proporţii dintre forţele rebelilor conduse de Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) şi înfricoşătorul Capitoliu, gata de orice pentru a proteja viaţa maleficului preşedinte Snow (Donald Sutherland). Populara serie se termină cu focuri de artificii şi cu o urmărire de proporţii, căci preşedintele va putea fi ucis numai după parcurgerea unui adevărat labirint plin de capcane. Pe umerii lui Katniss stă de această dată o imensă reponsabilitate: nu doar viaţa ei şi prietenilor ei este în joc, ci însuşi viitorul Panem.

Angelina Jolie şi Brad Pitt ne vor lua ochii în cel de-al treilea film regizat de Jolie, By the Sea/Pe malul mării, iar belgianul Jaco Van Dormael o să ne pună mintea la contribuţie cu Le tout nouveau testament/Testamentul nou nouţ, un film care porneşte de la premisa că Dumnezeu este un bărbat trecut de prima tinereţe care trăieşte în Bruxelles şi îşi umple zilele punând la cale necazuri pentru sărmanii oameni. Asta până când fiica lui, pe care istoria a neglijat-o, ia problema în propriile mâini. Mai amuzantă va fi comedia franceză Papa ou maman/Tata sau mama, cronica celui mai trăsnit divorţ explorat vreodată de cineaştii Hexagonului.

27 noiembrie
Bunul dinozaur/The Good Dinosaur
Terminăm luna cu o nouă animaţie originală marca Pixar, iar premisa este cum nu se poate mai ofertantă: într-o istorie alternativă a Pământului, dinozaurii nu au dispărut, ci au evoluat. Când Arlo, un tânăr Apatozaur, se trezeşte departe de casă în urma unui accident, are în faţă o aventuroasă călătorie pentru a se reuni cu familia. Pe drum îl întâlneşte cu Spot, un băieţel primitiv, pe care îl acceptă alături ca... animal de companie. O schimbare de perspectivă pe care noi de-abia aşteptăm să o vedem pe marile ecrane.

Dintre filmele cu şansele la Oscar 2016 iese în evidenţă Bridge of Spies, filmul lui Steven Spielberg cu Tom Hanks în rolul principal. Intrăm în atmosfera de Crăciun cu Love the Coopers/Haos de Crăciun, o comedie plină de nume mari despre aventurile de Crăciun ale unei mari familii, şi ne binedispunem şi cu Marguerite, povestea franceză a unei cântăreţe de operă care ţine morţiş să impresioneze scenele lumii deşi nu are pic de talent. Tot în ultimul weekend al lui noiembrie se lansează Poveste de dragoste, al doilea film al Cristinei Iacob după #Selfie.

La ce filme vei merge luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

SPECTRE, Acasă la tata, Goosebumps, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, The Good Dinosaur, Une nouvelle amie, Daniel Craig, Christoph Waltz, Tom Hanks, Steven Spielberg, Romain Duris, Andrei Cohn, Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Jack Black, Bucureşti NonStop, Microbe et Gasoil, Michel Gondry, Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Angelina Jolie, Brad Pitt, By the Sea, Jaco van Dormael, Le tout nouveau testament, Papa ou maman, Bridge of Spies, Love the Coopers, Marguerite, poveste de dragoste

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 2 noiembrie 2015 15:15
Pe langa Spectre, probabil ca voi ajunge si la The Good Dinosaur...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells