Filmele care l-au inspirat pe Tarantino pentru „A fost odată la… Hollywood”, în august pe posturile AXN

de Cinemagia în 31 Iul 2019
Aclamatul regizor Quentin Tarantino este curatorul unei colecții speciale de nouă filme clasice pe posturile AXN

Înaintea lansării în cinema a mult așteptatului film „A fost odată la… Hollywood”, telespectatorii posturilor AXN vor putea urmări „A fost odată la … Hollywood și Quentin Tarantino prezintă filmele nebunilor ani ‘60”, o colecție de nouă filme clasice din librăria Columbia Pictures, realizate în perioada 1958- 1970, al căror curator a fost regizorul, toate având o influență în crearea ultimului său film, a cărui acțiune are loc în anul 1969. Filmele pot fi urmărite din 3 august. 

Clipuri video interstițiale, special create, care conțin conversații între Tarantino și Kim Morgan, istoric de film, vor însoți fiecare film.

„Sony Pictures a pus la dispoziția mea catalogul Columbia Pictures, astfel încât să pot selecta o serie de filme reprezentative pentru epoca în care A fost odată la … Hollywood este plasat, nebunii ani ‘60. Sunt încântat să găzduiesc aceste filme pentru a ne putea bucura împreună", a declarat Quentin Tarantino.

Cele nouă filme care fac parte din această colecție sunt:

  • Gunman's Walk (Legături de familie)
  • Arizona Raiders (Bandiții din Arizona)
  • Easy Rider
  • Wrecking Crew (Echipa distrugătorilor)
  • Hammerhead (Mercenarul)
  • Bob & Carol & Ted & Alice
  • Cactus Flower (Floarea de cactus)
  • Model Shop (Modele de vânzare)
  • Getting Straight (Răscrucea)

Printr-o colaborare între mai multe divizii Sony Pictures, cele nouă filme vor fi difuzate pe rețelele de televiziune Sony Pictures Television în peste 60 de teritorii din întreaga lume. În România, acestea pot fi urmărite începând cu 3 august, fiind difuzateîn timpul nopții, ca un preambul la lansarea în cinema a producției „A fost odată la …Hollywood”, din 16 august.

Despre colecția de filme care celebrează nebunii ani ‘60:

Gunman's Walk (Legături de familie) -1958, regia: Phil Karlson
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 23:00și pe AXN Spin – duminică, 11 august, de la ora 23:45.

Rancher Lee Hackett (Van Heflin) îșipetreceatât de multtimpîncercândsățină sub control acceseleviolente ale fiuluisău Ed (Tab Hunter), neglijândnevoileceluilaltfiu, Davy (James Darren). Când temperamentul lui Ed duce la moartea unui american inocent, Lee încearcă să acopere urmele fiului, facând o înțelegere cu Jensen (Ray Teal), un vânzător de cai lipsit de scrupule, care se declară vinovat în numele lui Ed. Curând devine limpede că Ed nu se poate schimba și se ajunge la un schimb de focuri între tată și fiu.

Arizona Raiders (Bandiții din Arizona) - 1965; regia: William Witney
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 00:45 și pe AXN Spin – duminică, 11 august, de la ora 01:30.

Când banda lui Quantrell este aproape distrusă, doi dintre membrii capturați sunt de acord să se alăture Rangerilor din Arizona pentru a termina treaba. Din distribuție fac parte Audie Murphy, Michael Dante, Ben Cooper, Buster Crabbe și Gloria Talbott.

Easy Rider - 1969, regia: Dennis Hopper
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 02:55 și pe AXN Spin – miercuri, 7 august, de la ora 23:45

Wyatt (Peter Fonda) și Billy (Dennis Hopper), doihipioțipasionați de motociclete Harley, fac un schimb de droguriîn California de Sud șidecidsăstrăbată America încăutareaadevărului spiritual. Încălătorialor, se confruntă cu bigotismșiurăfață de locuitoriiunuiorășel mic din America și se întâlnescși cu alțicălători care sunt încăutareaunuistil de viațăalternativ. După o experiențăteribilă cu droguriîn New Orleans, ceidoi se întreabădacăvorgăsivreodată o modalitate de a trăipașnicîn America.

Wrecking Crew (Echipa distrugătorilor) -1968, regia: Phil Karlson
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – duminică, 4 august, de la ora 00:00 și pe AXN Spin – sâmbătă, 10 august, de la ora 23:45.

Agentul secret Matt Helm (Dean Martin) și o blondă (Sharon Tate) dau de urmaunuimiliard de dolariînaur, înultimul din celepatrufilme ale lui Matt Helm.

Hammerhead (Mercenarul) -1968, regia: David Miller
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – duminică, 4 august, de la ora 02:05 și pe AXN Spin – sâmbătă, 10 august, de la ora 01:30

Un agent secret american (Vince Edwards) încearcăsăîmpiedice un geniu criminal (Peter Vaughan) care cautăeroticăanticășisecretele de apărare ale NATO.

Bob & Carol & Ted & Alice - 1969, regia: Paul Mazursky
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Spin – luni, 5 august, de la ora 23:45 și pe AXN White – luni, 12 august, de la ora 22:15

După ce se întorc în Los Angeles  de la o sesiune de terapie de grup, regizorul de documentare Bob Sanders (Robert Culp) și soția sa, Carol (Natalie Wood), sunt puși în postura de a fi consilieri de cuplu, oferind sfaturi nesolicitate celor mai buni prieteni, Ted (Elliott Gould) și Alice Henderson (Dyan Cannon). Ted și Alice intră în joc, din dorința de a nu-și supăra prietenii, dar o tensiune sexuală latentă între cei patru iese la suprafață, iar dorințele îndelung reprimate nu vor sta îngropate prea mult timp.

Cactus Flower (Floarea de cactus) - 1969, regia: Gene Saks
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Spin – marți, 6 august, de la ora 23:45 și pe AXN White – marți, 13 august, de la ora 22:05

Supărată atunci când iubitul ei de vârstă mijlocie ratează o întâlnire, tânăra de 21 de ani Toni Simmons (Goldie Hawn) încearcăsă se sinucidă. Impresionat de acest gest, iubitul ei, dentistul Julian Winston (Walter Matthau), reconsideră ideea unui mariaj cu aceasta. Având o familie inventată, Julian acceptă cu ușurință când asistenta sa devotată, Stephanie (Ingrid Bergman), care îl iubește în secret de ani de zile, se oferă să joace rolul de soție care îi cere divorțul.

Model Shop (Modele de vânzare) -1969, regia: Jacques Demy
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Spin – joi, 8 august, de la ora 23:45 și pe AXN White – miercuri, 14 august, de la ora 21:55

Odată cu perspectiva de a fi tras la sorți pentru a se înrola în războiul din Vietnam șirealitateașomajului, George Matthews (Gary Lockwood), un tânăr de 26 de ani din California, îșipierdeîncredereaînviitor. În lipsa comunicării cu prietena sa, Gloria (Alexandra Hay), tânărul se trezește atras de Lola (Anouk Aimée), un model pe care îl fotografiază. Într-o încercare disperată de a stabili o legătură semnificativă, George decide să riște și acceptă o întâlnire romantică cu Lola.

Getting Straight (Răscrucea) -1970, regia:Richard Rush
Filmul va putea fi urmărit pe AXN Spin – vineri, 9 august, de la ora 23:45 și pe AXN White – joi, 15 august, de la ora 22:05.

Absolventul Harry Bailey (Elliott Gould) a fostodatăunuldintreceimaivizibiliactiviști din campus, darcând se întoarce la studiipentruaabsolvi un master, încearcăsă-șischimbeatitudineașicomportamentul. Problema este că nenumărate manifestații au loc în campus, iar prietena lui Harry, Jan (Candice Bergen), este implicată în ele. Când Harry se apropie de finalizarea lucrării, descoperă că atitudinea sa este mult mai aliniată cu elevii decât cu facultatea.

Despre „A fost odată la …Hollywood”:

Noul film al lui Quentin Tarantino vizitează Los Angeles-ul anului 1969, unde totul este în schimbare, și îi urmărește pe starul de televiziune Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) și cascadorul său, Cliff Booth (Brad Pitt),în timp ce își croiesc drum într-o industriedin ce în ce mai greu de recunoscut. Cel de-al nouălea film al regizorului are o distribuție amplă și mai multe fire narative, într-un tribut adus ultimelor momente ale epocii de aur a Hollywood-ului.

Scris și regizat de Quentin Tarantino. Produs de David Heyman, Shannon McIntosh și Quentin Tarantino. Georgia Kacandes, YU Dong și Jeffrey Chan sunt producătoriexecutivi. Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie și Al Pacino fac parte din distribuție.

Exploreaza subiecte similare:

Once Upon a Time in Hollywood, Quentin Tarantino

Alte știri din cinema

Se caută un „tânăr Morpheus” pentru Matrix 4

Pelicula, în care va juca și Michael B. Jordan, va începe filmările anul viitor

Comedia românească Pup-o, mă!, pe Netflix

Aduce în atenție o legendă de prin partea Ardealului despre ce trebuie să faci într-o anumită zi a anului ca să te însori

Joaquin Phoenix s-a temut să accepte rolul lui Joker

Filmul a primit în SUA rating-ul R - nu este recomandat minorilor din cauza reprezentării excesive a violenței și nebuniei

Topul 10 al actorilor cel mai bine plătiți din 2019

Locul întâi îi revine lui The Rock, pentru al doilea an consecutiv

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells