Fapte de vitejie, în filmele programate luni pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 11 Mai 2020
Cei 12 invincibili (Film Now, 20:00), Brooklyn (Pro Cinema, 20:30), Detectivele din L.A. (AXN, 22:00), diseară
O cavalerie modernă și faptele ei de vitejie, într-un episod cunoscut ca cea mai gravă înfrângere pentru organizația Al-Qaida, urmăriri pe străzile din Los Angeles, în noul serial polițist Detectivele din L.A. și curajul de a-ți schimba viața sunt subiectele filmelor programate diseară pe micul ecran. Programul TV complet, precum și rubricile dedicate Filme la TV și Seriale TV, vă oferă informația completă legată de ce se poate urmări pe micul ecran, pe fiecare canal în parte.

Filmul Cei 12 invincibili prezintă un episod mai puțin obișnuit de luptă, diferit de filmele de război cu care am fost obișnuiți. Totodată, este un film ce se înscrie în propaganda americană, dar o producție ce arată un anumit respect pentru afganii care au luptat contra talibanilor.
Deși armele sunt moderne, războiul e purtat de oameni călări, ca în Vestul sălbatic, ca în sec XIX și mai devreme, cu soldați care depind de acești patrupezi și de priceperea și îndemănările individuale. Aflăm din film că acești soldați americani, această cavalerie modernă nu avea niciun alt mijloc de locomoție la sol și că a câștigat lupta fiind călare și având ajutorul aerian american. Episodul e cunoscut și ca cea mai gravă înfrângere pentru organizația Al-Qaida.
 
Nominalizat la trei premii Oscar, printre care pentru Cel mai bun film și Cea mai bună actriță într-un rol principal, filmul Brooklyn e difuzat luni seara de ProCinema. Ellis Lacey (Saoirse Ronan) vine din Irlanda la New York în anii 1950. Prinsă între dorul de casă și un nou stil de viață, ea va trebui să aleagă între doi bărbați pe care îi iubește și două țări.  Povestea personajului Ellis este povestea unei femei care pleacă de acasă și se maturizează, devine puternică și încrezătoare în sine, se descoperă și înfruntă lipsa, tristețea și greutățile și se dezvoltă.

Bad Boys, una dintre cele mai îndrăgite francize cinematografice din toate timpurile, are parte - din 11 mai - de un spin-off, produs tot de Jerry Bruckheimer: serialul Detectivele din L.A./L.A.'s Finest, difuzat de AXN, cu Jessica Alba și Gabrielle Union protagoniste. Nancy și Syd se șicanează reciproc (printre altele pentru că Nancy e o familistă convinsă, pe când Syd își petrece nopțile cu parteneri diferiți), ceea ce e sursă de amuzament, dar își și apără spatele atunci când e nevoie. Ciocniri de mașini, urmăriri cu motocicleta, filaje în cluburi de noapte, exploziile sunt ingredientele acestui serial ce combină dramă procedurală cu thrillerul de acțiune. Dincolo de munca de polițist și infractori mai mult sau mai puțin săriți de pe fix, unul dintre antagoniști este însuși trecutul lui Nancy, care vine din urmă interferând cu munca ei în LAPD. Pe de altă parte, Syd însăși are propria agendă, fapt ce interferează cu respectarea regulilor în munca ei de polițist. Dincolo de provocările personale ale protagonistelor, serialul apasă pedala emoționalului.

Exploreaza subiecte similare:

12 Strong, Brooklyn, L.A.'s Finest, Jessica Alba, Gabrielle Union, Bad Boys, Recomandări TV

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells