Facebook a explicat de ce Netflix, Spotify și alții au avut acces la informațiile private ale utilizatorilor

de Gloria Sauciuc în 21 Dec 2018
Explicația vine într-un moment critic pentru companie

New York Times a publicat săptămâna aceasta un articol prin care demasca furnizarea de date private ale utilizatorilr Facebook unor terțe companii. Mark Zuckerberg, director executiv și fondator Facebook, susține că într-adevăr a pus la dispoziția Spotify, Netflix și Royal Bank of Canada o serie de informații, printre care mesaje private.

Explicația vine într-un moment critic pentru companie, în care prețurile pe bursă tocmai au trecut prin cea mai mare cădere a anului 2018, comentează cnbc.com. Miercuri Facebook a publicat o informare pe blogul oficial în care explica motivele pentru care le-a permis Spotify, Netflix și the Royal Bank of Canada dreptul de a citi, scrie și șterge mesaje private de pe Facebook, așa cum anunțase în primă instanță publicația New York Times.

Pe blog, Facebook relatează că a acordat aceste drepturi companiilor menționate pentru ca userii să comunice mai bine între ei pe marginea produselor acestor companii. „Nicio altă companie nu v-a citit mesajele personale, nici nu a scris în locul dumneavoastră mesaje către prieteni. Modul în care sunt formulate știrile sugerează că am trimis unor parteneri ai noștri mesajele dumneavoastră private, un lucru care nu e adevărat”, mai e menționat pe bogul oficial.

Luarea de poziție vine după ce valoarea pe bursă a Facebook a scăzut cu peste 7% miercuri, una dintre cele mai rele zile pentru tranzacțiile pe bursă ale anului. Totuși problema nu e nouă: de-a lungul întregului an, Facebook a avut de suferit în mai multe scandaluri care acuzau rețeaua de socializare că nu respectă intimitatea utilizatorilor, ale căror date ajung unde nu trebuie. Acțiunile Facebook au scăzut cu peste 25% anul acesta și cu 40% de la vârful din iulie.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells