Expoziție, teatru, film la Noaptea Muzeelor din „Grădina cu suflete a baronului Bellu”

de Cinemagia în 17 Mai 2017
În seara de 20 mai 2017, începând cu ora 19:00, bucureștenii sunt așteptați să petreacă o serată culturală în aer liber

Ca în fiecare an, organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor din incinta Cimitirului „Șerban Vodă-Bellu” îi așteaptă pe bucureșteni la un maraton de cultură și bună dispoziție. Va fi o noapte de neuitat, promit organizatorii, care au pregătit în program momente de divertisment pentru toate gusturile.

În cadrul celei de-a XIII-a ediții a Nopții Europene a Muzeelor, Primăria Municipiului București, prin Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, organizeaza evenimentul Centenar Titu Maiorescu (1917-2017). Un traseu al memoriei, în incinta Cimitirului „Șerban Vodă-Bellu”, Pantheonul național al României.

În seara de 20 mai 2017, începând cu ora 19:00, bucureștenii sunt așteptați să petreacă o serată culturală în aer liber. Aceștia sunt îndemnți să viziteze mai întâi expoziția Simboluri. Povești de viață culturală, apoi să meargă pe urmele lui Titu Maiorescu și ale scriitorilor influențați de acesta, dar și să afle cele mai frumoase amintiri ale cimitirului Bellu în cadrul tururilor ghidate.

Începând cu ora 20:00 vizitatorii vor avea și un program muzical, oferit de saxofonistul Sofian Miron și tenorul Liviu Indricău, iar de la ora 21:00 vor viziona filmul documentar Titu Maiorescu și apogeul literaturii române, urmat de un concert de muzică clasică susținut de Cvartetul Chromatic.

La ora 22:00, pe scena din fața capelei se va desfășura un spectacol cu trăiri și stări extreme: piesa de teatru „Taxi Blues” de Ana Maria Bamberger, cu actorii Marius Bodochi și Dan Tudor, în regia celui din urmă.

Portile se vor inchide la ora 24:00, organizatorii sperând astfel să fi insuflat vizitatorilor ceva din farmecul perioadei de glorie a literaturii române și dorința de a reveni în Grădina cu suflete a baronului Bellu.

Evenimentul poate fi urmarit pe Facebook, iar pentru mai multe informații, puteți accesa linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/events/209593629543411/?active_tab=discussion

Alte știri din cinema

Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

Iată titlul oficial al producţiei Star Wars despre Han Solo

Pelicula regizată de Ron Howard a încheiat marţi filmările

„Dumnezeu să ne ierte”, despre doi polițiști în căutarea unui monstru, din 27 octombrie

Inspectorii Velarde și Alfaro se confruntă pe neașteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede și cât mai discret, dar acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului

Michael Fassbender și Alicia Vikander s-au căsătorit

Interpretul lui David din Prometheus este acum soţul Avei din Ex Machina

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback