Eveniment. The Irishman, proiectat pe ecran mare înaintea lansării pe platforma Netflix

de Cinemagia în 20 Nov 2019
Pentru înscrierea la eveniment, accesați formularul Cinemagia

Odată cu lansarea - toamna aceasta - pe Netflix a filmului The Irishman, platforma de streaming dedică celor două generații care au crescut cu filmele lui Scorsese (adulții de astăzi și părinții care i-au învățat despre cinema) o seară specială de film. Astfel, pe 26 noiembrie, de la ora 19.00, tineri și adulți care au trăit și iubit filmele unor Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci și cunosc pe de rost producțiile cineastului Martin Scorsese ori au o slăbiciune pentru filmele despre Mafie sunt așteptați la Teatrul Odeon din București (Calea Victoriei 40-42) pentru vizionarea hit-ului Netflix The Irishman.

Pentru înscrierea la eveniment, cei mai tineri dintre cinefili sunt așteptați alături de unul dintre părinții lor. Înscrierea se face prin accesarea acestui formular.

Deși între Taxi Driver (1976) și The Irishman (2019) au trecut câteva decenii, entuziasmul pentru povești bine spuse a rămas neschimbat, la fel și nevoia de subiecte bune de conversație. În plus, Scorsese, De Niro, Pacino, Pesci sunt un limbaj comun pentru mai multe generații. Calificat de presa de profil drept „monumental”, „deja un clasic”, The Irishman are mafioţi, asasini plătiţi şi politicieni în meniu.

Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci joacă în filmul The Irishman de Martin Scorsese, o saga epică despre crima organizată din America de după cel de-Al Doilea Război Mondial spusă prin ochii veteranului de război Frank Sheeran (Robert De Niro), escroc și asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX. O poveste care se întinde pe parcursul a câteva decenii, filmul urmărește unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din istoria americană: dispariția legendarului șef de sindicat Jimmy Hoffa (Al Pacino) și prezintă o călătorie extraordinară prin coridoarele ascunse ale crimei organizate - modul de funcționare, rivalitățile și legăturile cu politica. Sunt şanse ca filmul să facă istorie la următoarea ediţie a premiilor Oscar.

O scurtă istorie a filmelor despre Mafie în care apar Robert De Niro sau Al Pacino ori sunt semnate de Martin Scorsese

Goodfellas (1990)

Ecranizare a romanului „Wiseguy" de Nicholas Pileggi, povestea adevărată a lui Henry Hill, cel care a depus mărturie împotriva mafioţilor pentru care lucra. O capodoperă a genului semnată Martin Scorsese, cu Ray Liotta și Robert De Niro.

Casino (1995)

Al doilea film în regia lui Scorsese după o carte de Pileggi: cazinoul fictiv Tangiers, ultimul din Las Vegas care să fi fost condus de Mafie. Plasată în anii ’70, acţiunea filmului îl are în centru pe Ace Rothstein (Robert De Niro), un geniu al jocurilor de noroc ce are legături cu Mafia.

În Donnie Brasco (1997)

Lefty Ruggiero (Al Pacino) este un cap mafiot a cărui viață personală se duce de râpă.

Scarface (1983)

Filmul urmărește povestea unui emigrant cubanez, Tony Montana (Al Pacino), care, împreună cu prietenul lui, Manny Ray, pune bazele unui puternic imperiu mafiot în Miami.

A Bronx Tale (1993) 

Povestea devenirii unui puști, crescut în cartier de mafioți. Robert De Niro a semnat și regia acestui film.

The Untouchables (1987)

Robert De Niro joacă rolul celebrului mafiot Al Capone în acest film. 

Once Upon a Time in America (1984)

O poveste epică, remarcabilă a unui grup de tineri gangsteri evrei din New York, care a supraviețuit prohibiției. David "Noodles" Aaronson (Robert De Niro) este un criminal sălbatic și neîndurător, dar iubitor și cald în același timp.

Carlito's Way (1993)

O saga a mafiei de cartier. Al Pacino este un fost lord al unui cartel de droguri, care luptă pentru a se elibera de trecutul violent și înșelător în acest tur de forță al crimelor și violenței.

Mean Streets (1973)

Întâmplările prezentate în „Mean Streets” sunt inspirate din fapte reale pe care Scorsese le-a văzut în mod obişnuit în perioada copilăriei sale petrecute în „Mica Italie", un cartier din New York. Robert De Niro, interpretul golanului Johnny Boy, a crescut pe o stradă aflată la limita de nord a cartierului Little Italy, aducând filmului autenticitatea propriei sale experienţe. Secvenţele prezentate de Scorsese au constituit surse de inspiraţie pentru multe alte filme care au prezentat activitatea Mafiei Italiene.

Heat (1995)

Heat este cunoscut pentru faptul că dezlănţuie unul împotriva celuilalt pe doi dintre cei mai celebri actori din toate timpurile, Al Pacino şi Robert De Niro. Unul este un criminal profesionist, iar celălalt este un reputat detectiv a cărui singură obsesie profesională este să-l prindă pe ucigașul care întotdeauna a reușit să înfrunte dreptatea, legea și adevărul.

Exploreaza subiecte similare:

Al PAcino, The Irishman, Robert De Niro, Joe Pesci, Martin Scorsese, Taxi Driver

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells